Post Reply

Waze tvrdi, ze nemam data

Post by moonrise007
Zdravim.

Poslednu dobu ma hneva celkom podivne spravanie Waze. Sadnem do auta, zapnem waze a tak po 30 - 60 minutach (niekedy dlhsie) zahlasi "searching network ...". Telefon signal ma, web funguje, dokonca aj vo waze funguje vyhladavanie a online obsah (hlasenia, etc.). Vo vacsine pripadov aj vidim trasu vo web editore. Ked waze vypnem a hned zapnem, tak zas vydrzi tak cca hodinu a znova toto zacne hlasit. Jazdievam vacsinou dlhsie trasy a je to celkom otravne. Co horsie, tak jeden z 5 - 10 pripadov naozaj "stratil signal", ale len waze. Po restarte ihned ide (v editore vidim chybajuce data).

Fon mam Nexus 6, Android 7.0, Waze posledne z playstore. Cisty install som skusal, pocitovo na poslednych dvoch updatoch to ide este horsie ...

Stava sa niekomu toto ?

FYI: Poslednych niekolko ciest som isiel Ke <-> Ba cez madarsko. Po celej ceste je na 100% signal, kedze nikdy mi data v editore nechybali a ani telefon sa nestazuje (nemam ten Android vykricnik v indikacii signalu).

Ma niekto nejaky napad co este pozriet ?

Dakujem

Lukas
moonrise007
Been thanked: 4 times

POSTER_ID:16949369

1

Send a message

Post by JaRoY
Tato chyba je uz od zaciatku waze.

Odoslané z MI MAX pomocou Tapatalku
JaRoY
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times
Send a message

Post by JaRoY
Mne napriklad ked startujem, tak som este na wifi pri dome, nacita mi trasu a potom ked prepne na mobilne data tak bez problemu vsetko.

Odoslané z MI MAX pomocou Tapatalku
JaRoY
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times
Send a message

Post by jirys
Já vypozoroval : waze používam na tabletu a ten je pořád připojen přes wifi k mobilu . někdy se stává že navigace pořád píše že vyhledáva sít i když ji restartuji nebo restartují celý tablet tak je to to samé data ale jdou pořád z mobilu přes wifi ,jak zapnu jinou aplikaci tak vidím že data jdou. Vše se zpraví až vypnu a zapnu data v mobilu . Tim pádem si myslím že je problém mezi aplikaci a serverem - přestanou spolu komunikovat až navážu nové spojení tak se obnoví komunikace ...
jirys
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times
Send a message
Tablet Samsung Galaxy 10" P5100 android 4.1.2

Post by jumbo78
Mě to dělá na tabletu - velmi náhodně. Bohužel to dělá i v domácí síti. Až se to zase stane, udělám screen.
jumbo78
Has thanked: 288 times
Been thanked: 59 times
Send a message

Post by ma5jkl
moonrise007 wrote:nejaka anomalia, zazrak, alebo zeby to opravili ? :-)
myslim ze kazde z toho co si napisal ma rovnaku pravdepodobnost
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8»«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»«VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by moonrise007
hmm, to je celkom zaujimave ... v zahranici mam presne tu istu IP, ako doma, takze nevidim nejaky dovod, preco by to malo byt "ine pripojenie". Aj rychlost mam zaplatenu presne rovnaku.

V nedelu pojdem tu istu trasu, tak skusim prehodit APN na take, co obchadza proxy u operatora. Som zvedavy ci sa to nejak zmeni.

fyi: musim si to este raz odsledovat, ale mam pocit, ze to robilo aj na slovensku ...
moonrise007
Send a message

Post by moonrise007
"Občas sa to deje v kratučkých úsekoch či lokalitách bez dátového pokrytia" ... Cestu Ba <-> Ke po madarskych dialniciach jazdim viacmenej pravidelne uz treti rok. Ked neratam prehadzovanie operatorov na hranici, tak neni miesto bez pokrytia. Ked som si po prvych jazdach kontroloval cesty v browseri, tak nechybal ani ten kusok na hranici ...

... potom waze kompletne prerobilo appku a od vtedy to ide stale dole vodou. Istu dobu mi pravidelne appka crashla, ked som vosiel do Budapesti (asi nezvladala tolko vela hlaseni) a teraz sa tvari ze nema signal. Fon 100% signal ma, lebo ked prepnem na browser, tak vsetko funguje. Tak isto vyhladavanie funguje, len proste waze sa zasekne v stave, ze "nebudem komunikovat". Btw. prehodil som access point z "internet" na "internet.vip" (obchadza proxy) a stale to iste ... naposledy sa do takeho stavu dostalo waze aj v Kosiciach a to neverim, ze tam neni signal ...
moonrise007
Send a message

Post by moonrise007
Dnes mi waze prestalo fungovat v Budapesti na 4G sieti. SpeedTest na server na Slovensku (Antik, Kosice) ukazal 2.78Mbps Download / 3.04Mbps Upload / 130 ms latencia ... ak toto je malo, tak ja uz neviem. Niekto nejaky napad, co skusit pingnut / otvorit ako test ? Random spravodajske stranky na slovensku funguju, android sa nestazuje na stratu signalu, vsetko ostatne funguje, len waze nie ... fon je dedikovany na navigaciu, takze okrem veci ako "ampere" a "GPS Status" tam ani nic navyse nemam ...
moonrise007
Send a message

Post by moonrise007
Cez vikend sa mi waze dopracoval na verziu 4.19.0.3. V nedelu som siel znova cestu Ba -> Ke cez madarsko a na moje prekvapenie sa waze nestazovalo (ani na hranici). V editoru mapy vidim celu cestu ako jeden suvisly zaznam (v madarsku je vsade signal) ... takze bude nejaka anomalia, zazrak, alebo zeby to opravili ? :-)
moonrise007
Send a message