Check the post about the New WME prod v.2.104! We released 6 community Suggestions, plenty of design changes and bug fixes. Dismiss

Post Reply

Waze tvrdi, ze nemam data

Post by moonrise007
Zdravim.

Poslednu dobu ma hneva celkom podivne spravanie Waze. Sadnem do auta, zapnem waze a tak po 30 - 60 minutach (niekedy dlhsie) zahlasi "searching network ...". Telefon signal ma, web funguje, dokonca aj vo waze funguje vyhladavanie a online obsah (hlasenia, etc.). Vo vacsine pripadov aj vidim trasu vo web editore. Ked waze vypnem a hned zapnem, tak zas vydrzi tak cca hodinu a znova toto zacne hlasit. Jazdievam vacsinou dlhsie trasy a je to celkom otravne. Co horsie, tak jeden z 5 - 10 pripadov naozaj "stratil signal", ale len waze. Po restarte ihned ide (v editore vidim chybajuce data).

Fon mam Nexus 6, Android 7.0, Waze posledne z playstore. Cisty install som skusal, pocitovo na poslednych dvoch updatoch to ide este horsie ...

Stava sa niekomu toto ?

FYI: Poslednych niekolko ciest som isiel Ke <-> Ba cez madarsko. Po celej ceste je na 100% signal, kedze nikdy mi data v editore nechybali a ani telefon sa nestazuje (nemam ten Android vykricnik v indikacii signalu).

Ma niekto nejaky napad co este pozriet ?

Dakujem

Lukas
moonrise007
Posts: 17
Been thanked: 4 times

Post by JaRoY
Tato chyba je uz od zaciatku waze.

Odoslané z MI MAX pomocou Tapatalku
JaRoY
Area Manager
Area Manager
Posts: 184
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times

Post by JaRoY
Mne napriklad ked startujem, tak som este na wifi pri dome, nacita mi trasu a potom ked prepne na mobilne data tak bez problemu vsetko.

Odoslané z MI MAX pomocou Tapatalku
JaRoY
Area Manager
Area Manager
Posts: 184
Has thanked: 10 times
Been thanked: 11 times

Post by jirys
Já vypozoroval : waze používam na tabletu a ten je pořád připojen přes wifi k mobilu . někdy se stává že navigace pořád píše že vyhledáva sít i když ji restartuji nebo restartují celý tablet tak je to to samé data ale jdou pořád z mobilu přes wifi ,jak zapnu jinou aplikaci tak vidím že data jdou. Vše se zpraví až vypnu a zapnu data v mobilu . Tim pádem si myslím že je problém mezi aplikaci a serverem - přestanou spolu komunikovat až navážu nové spojení tak se obnoví komunikace ...
jirys
Posts: 331
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times
Tablet Samsung Galaxy 10" P5100 android 4.1.2

Post by jumbo78
Mě to dělá na tabletu - velmi náhodně. Bohužel to dělá i v domácí síti. Až se to zase stane, udělám screen.
jumbo78
Posts: 367
Has thanked: 288 times
Been thanked: 59 times

Post by ma5jkl
moonrise007 wrote:nejaka anomalia, zazrak, alebo zeby to opravili ? :-)
myslim ze kazde z toho co si napisal ma rovnaku pravdepodobnost
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 3316
Has thanked: 633 times
Been thanked: 717 times
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8» «VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by moonrise007
hmm, to je celkom zaujimave ... v zahranici mam presne tu istu IP, ako doma, takze nevidim nejaky dovod, preco by to malo byt "ine pripojenie". Aj rychlost mam zaplatenu presne rovnaku.

V nedelu pojdem tu istu trasu, tak skusim prehodit APN na take, co obchadza proxy u operatora. Som zvedavy ci sa to nejak zmeni.

fyi: musim si to este raz odsledovat, ale mam pocit, ze to robilo aj na slovensku ...
moonrise007
Posts: 17
Been thanked: 4 times

Post by moonrise007
"Občas sa to deje v kratučkých úsekoch či lokalitách bez dátového pokrytia" ... Cestu Ba <-> Ke po madarskych dialniciach jazdim viacmenej pravidelne uz treti rok. Ked neratam prehadzovanie operatorov na hranici, tak neni miesto bez pokrytia. Ked som si po prvych jazdach kontroloval cesty v browseri, tak nechybal ani ten kusok na hranici ...

... potom waze kompletne prerobilo appku a od vtedy to ide stale dole vodou. Istu dobu mi pravidelne appka crashla, ked som vosiel do Budapesti (asi nezvladala tolko vela hlaseni) a teraz sa tvari ze nema signal. Fon 100% signal ma, lebo ked prepnem na browser, tak vsetko funguje. Tak isto vyhladavanie funguje, len proste waze sa zasekne v stave, ze "nebudem komunikovat". Btw. prehodil som access point z "internet" na "internet.vip" (obchadza proxy) a stale to iste ... naposledy sa do takeho stavu dostalo waze aj v Kosiciach a to neverim, ze tam neni signal ...
moonrise007
Posts: 17
Been thanked: 4 times

Post by moonrise007
Dnes mi waze prestalo fungovat v Budapesti na 4G sieti. SpeedTest na server na Slovensku (Antik, Kosice) ukazal 2.78Mbps Download / 3.04Mbps Upload / 130 ms latencia ... ak toto je malo, tak ja uz neviem. Niekto nejaky napad, co skusit pingnut / otvorit ako test ? Random spravodajske stranky na slovensku funguju, android sa nestazuje na stratu signalu, vsetko ostatne funguje, len waze nie ... fon je dedikovany na navigaciu, takze okrem veci ako "ampere" a "GPS Status" tam ani nic navyse nemam ...
moonrise007
Posts: 17
Been thanked: 4 times

Post by moonrise007
Cez vikend sa mi waze dopracoval na verziu 4.19.0.3. V nedelu som siel znova cestu Ba -> Ke cez madarsko a na moje prekvapenie sa waze nestazovalo (ani na hranici). V editoru mapy vidim celu cestu ako jeden suvisly zaznam (v madarsku je vsade signal) ... takze bude nejaka anomalia, zazrak, alebo zeby to opravili ? :-)
moonrise007
Posts: 17
Been thanked: 4 times