Post by petk0
tomidd wrote: Oba jsme připojeni do O2, já ale v roamingu.
mne to robilo v cechach so slovenskou O2 tiez. Tie data sa asi otacali cez slovensko a strasne to lagovalo a stracalo spojenie. potom som dal cesku kartu a frcalo vsetko hned.

Trochu pomoze, ak po prechode hranic spustim browser a nacitam nejaky web. Tym operator pochopi ze to s roamnig data myslim vazne a potom sa aj waze rozbehne skor. Usetrim tak restart fonu. :)
petk0
Area Manager
Area Manager
Posts: 1229
Has thanked: 250 times
Been thanked: 156 times
Send a message
Huawei P9 Lite Android 6. Xiaomi Redmi Note 4 Android 7.1.2

Post by pvo11
tomidd wrote: Víme IP adresu Waze routovacího serveru? Zkusil bych porovnat ping v roamingu a bez roamingu, jestli by se z toho něco nevypozorovalo.
Roubovací server má URL https://www.waze.com/row-RoutingManager/routingRequest, ale to asi není ten server, kam se posílají data u průběhu jízdy.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message

Post by Siggi79
O tomto probleme sa vie. Deje sa to na roamingovych datach. V domacej sieti je vsetko v poriadku.

Bohuzial viac podrobnosti neviem ci sa to riesi, alebo nie.

Odoslané z HTC Desire 628 dual sim pomocou Tapatalku
Siggi79
Area Manager
Area Manager
Posts: 454
Has thanked: 76 times
Been thanked: 30 times
Send a message
https://s.waze.tools/c3s.png
WAZE on Redmi, Seat Ibiza ST

Post by tomidd
Pár dní se s tím také potýkám. Poslední dva dny je to úplná tragedie. Používám v ČR sim O2SK. Skoro neustále vyhledává síť. Dříve to dělalo spíš vyjímečně a pomohlo zapnout vypnout Waze. Teď nepomáhá nic.
Kolegové s českými simkami tvrdili že to mají podobně. Teď jsem zkusil jiného kolegu a tomu to fungoje ok, mě Vyhledává síť. Oba jsme připojeni do O2, já ale v roamingu.
tomidd
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 18 times
Send a message
Samsung Galaxy A70

Post by tomidd
Proč mi to dva dny chodilo katastrofálně jsem zjistil. Měl jsem omylem aktivovanou Operu Max. Preventivně jsem ji odinstaloval. Teď Waze v roamingu chodí už jen normálně blbě. Dnes jsem jezdil po Praze. Pořád 4G, ale ve Wazu několikrát hledal síť.
Víme IP adresu Waze routovacího serveru? Zkusil bych porovnat ping v roamingu a bez roamingu, jestli by se z toho něco nevypozorovalo.
tomidd
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 18 times
Send a message
Samsung Galaxy A70

Post by tomidd
Jezdím s 4.19.0.3 (beta) už skoro týden a bohužel hlášku o hledání sítí vídám víceméně pořád stejně.
Osobně se zatím dost přikláním k problémům v roamingu. Ještě mnohem hůře se to chovalo s tou zaplou Operou Max, což byl další mezičlánek mezi klientem v mobilu a serverama Waze. I s tou Operou to nějak fungovalo, ale hodně bídně. Pokusím se porovnat souběžně dva telefony s roamingem a bez roumingu.
tomidd
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 18 times
Send a message
Samsung Galaxy A70

Post by VetchyKmet
Včera se mi podařilo vysledovat, že kdykoli najde telefon WiFi a zase ji ztratí, tak Waze hledá síť. Přitom prohlížeč a další aplikace normálně fungují. Pomáhá na malý moment vypnout data a znovu zapnout. Nezaznamenal jsem problém při ručně vypnuté WiFi.
VetchyKmet
Posts: 195
Has thanked: 2 times
Been thanked: 38 times
Send a message
VetchýKmet
Hodonín

Post by Yombie
Občas sa to deje v kratučkých úsekoch či lokalitách bez dátového pokrytia (na Slovensku ich je vcelku dosť, aj popri hlavných ťahoch) alebo v domácom dátovom roamingu pri automatickom prepínaní medzi operátormi. Tie úseky sa pravidelne opakujú, treba si to odsledovať, každý operátor ma iné slabé miesta. Obvykle (aspoň u mňa) stačí zrolovať lištu, vypnúť a zapnúť dáta. Ak sa nechytí na prvý pokus, na druhý už zvyčajne vždy. Chytí sa aj automaticky, ale trvá mu to o poznanie dlhší čas (zvyčajne do cca. 5 minút).

V zahraničnom dátovom roamingu je to o čosi horšie, tam už sa mi viac krát stalo, že po výpadku dát som sa mohol aj rozkrájať, reštartovať waze, navoliť ručne operátora, dátový roaming, atd.. vždy pomohol až reštart telefónu (ale toto môže byť individual, mimo sk/cz jazdím skôr sporadicky a tieto problémy sa u mňa prejavovali práve napr. v maďarsku..)
Yombie
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
Posts: 337
Has thanked: 35 times
Been thanked: 70 times
Send a message