Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Τοποθεσίες και map comments

Post by grkpete
Καλημέρα wazers! Έχει παρατηρηθεί χρήστες να χρησιμοποιούν map comments στον χάρτη για να σημειώσουν τοποθεσίες προς δρομολόγηση. Τα map comments είναι μια νέα (χρήσιμη κατ' εμέ) λειτουργία που έχει σκοπό να σημειώνονται προβληματικά σημεία για τους editors στον χάρτη για μπορούν να το βλέπουν μελλοντικοί editors. Έχουν το καλό ότι δεν εμφανίζονται στον χάρτη της εφαρμογής, στο live map ή στις αναζητήσεις τοποθεσιών!

Οι "τοποθεσίες" (points of interest - σημεία ενδιαφέροντος) που εμφανίζονται στις αναζητήσεις και μπορεί κανείς να δρομολογηθεί εκεί σημειώνονται με δύο τρόπους: είτε από τον WME (editor) ή από την εφαρμογή στο κινητό ή τάμπλετ.

Από το WME, πατάς πάνω δεξιά στο συμβολάκι που μοιάζει με σταγόνα, επιλέγεις κατηγορία (η κατηγορία αυτή αλλάζει αργότερα και μπορείς και να προσθέσεις πολλαπλές κατηγορίες) και μετά διαλέγεις το σημείο ή την περιοχή (υπάρχει ανάλογο σύμβολο) στον χάρτη που θες να την βάλεις. Αν σημειώσεις την τοποθεσία με γεωμετρική περιοχή, τότε πρόσεξε που θα βάλεις μετά το σύμβολο που μοιάζει με στόχο. Αυτό είναι το σημείο δρομολόγησης: δηλαδή, αν κάποιος βάλει σαν προορισμό την περιοχή αυτή, θα δρομολογηθεί εκεί που είναι τοποθετημένο το σύμβολο του στόχου, ή στον πλησιέστερο δρόμο.

Από την εφαρμογή στο κινητό: πατάς κάτω δεξιά την πορτοκαλί σφαίρα και διαλέγεις "τοποθεσία". Θα έχεις την ευκαιρία να την κατηγοριοποιήσεις (και στα Ελληνικά) και να προσθέσεις και φωτογραφία. Μετά η τοποθεσία αυτή θα εμφανιστεί στον χάρτη του WME σαν προτεινόμενη, και κάποιος editor θα την αποδεχτεί (ή όχι).

Τοποθεσίες που δεν είναι καταχωρημένες στο waze αναζητιούνται αυτόματα μέσω του Google. To πρόβλημα είναι ότι συχνά οι τοποθεσίες google δεν βρίσκονται στο σωστό σημείο. Για αυτό, καλό είναι αν μπορούμε να βρούμε μέσω του google maps την ίδια τοποθεσία, και να την σημειώσουμε στο WME στο πεδίο "Add linked Google place." Εδώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το όνομα όπως εμφανίζεται στο Google maps για να μπορεί να συσχετιστεί το σωστό google place με την τοποθεσία στο waze.

Ελπίζω να μη κούρασα/μπέρδεψα - αν υπάρχουν θέματα ή απορίες, μπορούμε να τις συζητήσουμε περαιτέρω. Καλό wazing!
grkpete
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 150
Has thanked: 33 times
Been thanked: 30 times

POSTER_ID:13761547

1

Send a message