Post by pvo11
tex232 wrote:
mipwa wrote: Jezdím 99% s navigací. A ikony označující začátek a konec by se mi v mapě přesto líbily.
A k čemu? Když je tam teploměr?
Teploměr ti neukáže přesný začátek a konec.
1) je z principu o 2 s zpožděný (stejně jako MPR)
2) obvykle se úsek nastavuje od křižovatky ke křižovatce, zatímco kalibrační čára je o kus vedle
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1000 times
Send a message

Post by pvo11
tex232 wrote:tak přepnout na chvilku na angličtinu a pak zpět. Já mám iOS bez jailbreak a normálně to funguje.
Díky zabralo.
Přepnul jsem na Jane, počkal až stáhne hlas, přepnul zpět na češtinu a při další jízdě už měl hlášky.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
A jak poznáš konec úseku?
Budeš hledat koncový radar? OK, ale co když sjedeš dříve, tak tam žádný koncový nikdy nebude.

Podotýkám, že také 99% jezdím se zapnutým navigováním, tam je notifikace dostatečná, ale při jízdě bez navigace ne.
Ty ikonky se tam nechávaly až do nedávné doby právě kvůli jízdě bez navigace. Jenže ta notifikace je nadále nedostatečná, tak podle mě nebyl důvod je smazat.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
ArgiCZ wrote:Když sjedeš dříve, tak tě nemá co měřit.
Ano, to nikdo nerozporuje, ale jak mám poznat, že jsem sjel dříve.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
tex232 wrote: Tak už víš jak moc to mluvilo když jsi tam měl rychle hlášky a do toho normální radary a s tímto jezdit celý den po Praze ...
Ale o hláškách se tady nediskutuje ani nehlasuje. Hlasování je o tom, zda do mapy vrátit ikonky radarů, ať již jako fake nebo jako normální radary s nastavenou vysokou rychlostí, takže je to nebude nikdy hlásit (o tom jak by se to udělalo, by se případně hlasovalo v následném hlasování).

Pokud tedy někdo dával v hlasování NE jen proto, že u úsekových radarů nechce hlášky od normálních radarů, tak hlasoval o něčem jiném a měl by znovu zvážit, jak chce vlastně hlasovat ;).
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
vitj wrote:Edit:
Takto vypadá upozornění na radar:
Které tam ale vydrží jen pár vteřin a ne po celou dobu jízdy v úseku, takže neříká a nic více než hláška při vjezdu do úseku.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
Výsledky hlasování jsou zde, ale dopadlo to tím nejméně očekávaným způsobem, remízou, takže bude třeba vypsat nové hlasování s jinou otázkou.

Vzhledem k tomu, že nejvíce kritiky se týkalo toho, že u ANO nebylo jasné, jak bude vlastně finálně vypadat, tak by to asi chtělo specifikovat přesněji, jenže pak se nám to celé rozpadne na 6 - 12 variant, podle toho, co se se bude uvažovat jako varianta (začátky x konce úseků, fake x normální x normální s nastavenou vysokou rychlostí).
Případně se dá vyhlásit více podotázek.

Kdo z největších kritiků otázky se pokusí formulovat novou (nové)?
U otázek s více variantami, je třeba navrhnout i kritéria vyhodnocování.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
pvo11 wrote:Výsledky hlasování jsou zde.
Vzhledem k tomu, že jsem si popletl datum, tak to berte jako průběžné výsledky.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
MaXyM_FTN wrote:
bures wrote: K čemu hlášení, když jedu pomaleji, než kontroluje radar?
Aby nahodou nezrychlit (treba kvuli predjizdeni a pak razantne, jako to dela spousty debilu na silnicich) nebrzdit az si radaru vsimnes.
Tohle se ale netýká úsekových radarů, ty se hlásí vždy.
O normálních je to snadno řešitelný problém, nastavením rychlosti radaru na 0, ale dohoda je nastavovat tam správnou rychlost a používat funkcionalitu, jak Waze navrhlo.

Má to samozřejmě své mouchy. Pokud je radar na začátku obce, tak mi hlásí vždy, i když jedu podle předpisů. Protože jedu 90 a radar je na 50.
Naopak pokud 500 m před radarem jedu podle předpisů a pár metrů poté zrychlím, tak už ho to neohlásí, což je dost nepříjemné, ale to odbočujeme od tématu úsekových radarů.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message

Post by pvo11
mipwa wrote:Dnes se mi 2x stalo, že přišlo varování na úsekové měření až jsem byl pod kamerou - ne s předstihem. Následně přišlo hlášení, že jsem už v úseku.

A ne, nebylo to tím, že jsem jel tak rychle, že se nestihlo přehrát.
Úsekové radary jsou vlastnost segmentu, takže mají stejně jako zobrazení MPR cca 2s zpoždění, protože Waze na rozdíl o některých jiných navigací polohu nepredikuje, ale počká si až ji dostane od GPS, což chvíli trvá a čte se to v pravidelných intervalech.

Další zdroj nepřesnosti je, že pokud je radar kousek od křižovatky, nastavuje se od ní a ne od kalibrační čáry, aby nebulo nutné dělit segment.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Send a message