Už 7 dní nebola aktualizácia kilometrov!
už 7 dní nebola aktualizácia kilometrov urobte ju čo najskôr už som urobil aj 200km a neviam či hovorím dobre.
POSTER_ID:17465192
1
dbaicz wrote:Já bych se s dovolením přidal. Nejenže se nepřičítají body, ale v editoru za poslední týden chybí spousta projetých tras - což mi vadí, protože jsem tam měl i nově vyválcované cesty, které tím pádem nemůžu zpracovat. A nevím, jak dokážu detaily v hlavě udržet dlouho. Těžko si to někam provizorně zapíšu, potřebuju to vidět. Že bude zase problém zrovna v tuhle chvíli, to jsem fakt nečekal.
Tohle mě docela zaujalo, tak jsem udělal pár pokusů a zjistil jsem, že Waze se chová rozdílně za těchto situací: internet funguje a servery fungují nebo internet funguje, ale se servery se z nějakého důvodu nedá spojit nebo internet by měl fungovat, ale z nějaké vnější příčiny nefunguje (bez roamingu, chyba sítě, přetížené GPRS) anebo telefon je v režimu letadlo. Při každé z těchto situací se Waze chová jinak. Z hlediska off-line sestavování trasy jsou nejlepší poslední dvě možnosti, přičemž asi úplně nejlepší je letadlo. Ale i tak se Waze chová nevyzpytatelně - např. trasu, kterou jsem jel před týdnem, klidně sestaví znovu okamžitě a bez problémů, zatímco trasu, kterou jsem jel již nejméně 100x a naposledy před hodinou, znovu nesestaví ("Aj aj! Chyba při výpočtu trasy"). Tak nevím, co si mám o tom myslet.EfendiM9 wrote:Nepotrebuješ mať zostavenú trasu. Potrebuješ mať stiahnuté mapové dlaždice. A ak si mal vyrátanú trasu, tak tie dlaždice stiahnuté máš.
Môj prípad: = idem za hranice a niekde za hranicami bez roamingu stratím pripojenie na sieť. Navigácia pokračuje. Dorazím do cieľa a vypnem waze. Po hodine (alebo aj dlhšom čase) zapnem waze a nechám si vyrátať trasu domov (stále bez pripojenia na sieť alebo Wi-Fi). Vyráta mi to trasu (bez online dát) a donaviguje ma to domov ...
Nepotrebuješ mať zostavenú trasu. Potrebuješ mať stiahnuté mapové dlaždice. A ak si mal vyrátanú trasu, tak tie dlaždice stiahnuté máš.dbaicz wrote:O ztrátu GPS se určitě nejednalo, stejně tak i internet byl plně funkční (prohlížeč i jiné aplikace se spojením problém neměly - opakovaně zkoušeno). Waze stále jen nahoře píše Vyhledávám síť, při sestavování trasy se chvíli snaží a pak hlásí Chyba při výpočtu trasy (nebo něco podobného, nepamatuji si to přesně). Ano, pokud má již sestavenou trasu, tak naviguje i v off-line režimu, jen se neaktualizuje dopravní situace, avšak po zrušení trasy (Stop) nebo novém spuštění aplikace už novou trasu neudělá - a právě to se mi stalo a stalo se mi to i vícekrát v minulosti, jen ten výpadek nikdy nebyl tak dlouhý.
Divné to je a preto si myslím, že ten problém bol len u teba. Servre bežali - sám som v tom čase bol na ceste a žiaden problém som nemal.dbaicz wrote:Že by nikdo jiný problém neměl je dost divné, podle mého zkoumání výpadek začal přibližně v 7:55 a skončil zhruba v 8:25 - z té doby mám účet z pumpy, kde jsem si šel koupit něco k pití a při odjezdu už spojení fungovalo.
viewtopic.php?f=22&t=227945&start=10#p1654198likub wrote:Do dnes, t.j. 15. 6. 2017 již nebyla aktualizace bodů 9 dní... nešlo by s tím něco udělat.. najezdil jsem už navíc cca 2.000 km a body nic. Vím, že body jsou jen vedlejší, ale podle bodů se pozná člověk, který hodně jezdí a jeho hlášení + rychlost mají mít větší váhu- tak to alespoň píšou. Nehází tam potom blbosti apod. Chci komunitě více pomáhat, ztrácím motivaci. Proveďte prosím aktualizaci bodů..
Jinak podle mne waze není vůbec špatný nápad, jen to je náročné na server, který asi občas nestíhá..(
Re: Už 7 dní nebola aktualizácia kilometrov!