Post by kumiankka
En ole nähnyt opasteita livenä, joten en tiedä mitä niissä lukee, mutta eikö nimen poistaminen riitä tuossa tapauksessa? Silloin ohjeisiin periytyy ajosuunnassa seuraavan nimetyn segmentin nimi. Rajoituksena on, että muita kuin ramppeja saa olla yhteensä max 400 metriä ilman nimeä.

Tuossa ei taida myöskään olla tarvetta kantaa muita tienumeroita mukana, kuten jollain valtateillä.

Jos eri ajosuunnille tarvitaan eri nimi, niin silloin tarvitaan kaksi yksisuuntaista segmenttiä, eli käytännössä pätkän kahdentamista.
kumiankka
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 955
Answers: 1
Has thanked: 197 times
Been thanked: 428 times
Send a message

Post by kumiankka
FinToy wrote:Mutta taas länsiväylältä kehä kakkoselle tulisi opastukseksi "Gräsanlaakso" (joka on siis seuraavan segmentin nimi)? Ei hyvä. Senkin nimi pitäisi sitten poistaa.
Länäriä lännen suunnasta kehä-kakkoselle pohjoiseen mentäessa tulisi Kehä II (102) / Niittykumpu :)
kumiankka
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 955
Answers: 1
Has thanked: 197 times
Been thanked: 428 times
Send a message
Last edited by kumiankka on Tue Sep 25, 2018 2:43 pm, edited 1 time in total.

Post by OnttoKaiku
Ensinnäkin huomiona, iso osa noista parking lot raporteista on tilassa Reopened issue. Ei näiden ongelmien lakaiseminen maton alle siis muuta tilannetta mitenkään. Samaa olen huomannut nyt joissakin suljetuissa Place not reachable raporteissa, ne ovat palanneet takaisin keskuuteemme juurikin tilassa Reopened issue.

Pitäisi varmaan perustaa ihan oma ketjunsa Parking lot maamerkeille ja koittaa siitä keskustelusta saada yhdisteltyä asiat wikiin. Sen verran viidakkoa oli käytännöt kun pyörin nuo pääkaupunkiseudun ulkopuoliset raportit läpi.

Jos nyt muutamia havaitsemiani ja siivoamiani parking lot issueita summaa huonojen käytäntöjen osalta:
- Valtateiden levähdysalueille on ollut piirrettynä sekä area, että point parking lot. Miksi? Jos arean tiedot eivät miellytä kannattaa mieluummin korjata sitä kuin perustaa oma point place parking lottina. Päävoitto näissä toki meni eräälle levähdysalueelle, jossa parin kk erolla kaksi point placea 15m päässä toisistaan, ei area parking lot maamerkkiä lainkaan.
- Jotkut käyttäjät ovat lisänneet kuvia, jolloin ne ovat ilmestyneet point placena kartalle. Osa kuvista ihan oikein esittämässä pysäköintipaikkaa, osa kuvista taas esittämässä läheistä nähtävyyttä tai rantaa, jonka pysäköintialueena kyseinen parking lot toimii.
- Joissakin point placeissa parking lot on ollut yhtenä kategoriana. Hihasta heitetty esimerkki: on tehty point place "Masan grilli & purilainen", jolle kategorioiksi on merkitty Parking lot / Restaurant / Fast food / Bar. Oikein piirrettynä Parking lot pois kategorioista ja säilyttää point place muuten. Tämän jälkeen piirtää parking lot siihen ympärille alueena.
- Yleisellä tasolla point placen sijainti. Ohjeistus määrittää sijoittamisen siten, että point place on pisteessä johon toivotaan käyttäjä opastettavan. Suurin osa näistä ei-parkkihalleista on ollut keskellä rakennusta tai levähdysalueilla tien ja levähdysalueen välissä.
- Kuten tunnettua, en välitä geneerisistä parking lot alueiden nimeämisistä. On ollut taas P-aluetta, Pysäköintialuetta, Parkkipaikkaa ja Levähdysaluetta.

Oma kontribuutioni kesältä parkkihallien sisäänmenokeskusteluun. Käyttäjä oli lisännyt kuvan ja point placen. Samalla kun hyväksyin kuvan niin vääntelin pisteestä alueen. Alue nyt on vähän sinnepäin ja noudattelee ramppia, sekä sisään/ulos teitä. Kyllä, olisin voinut parempaa jälkeä tehdä jos olisin tiennyt esitteleväni luomustani myöhemmin foorumilla - en kuitenkaan raukkamaisesti turvaudu editorin apuun tässä kohtaa. 8-)

Wikissä myös kielletään uusien Parking Lot point placen luonti.


Edit:
Erittäin hyvä esimerkki vielä noihin omiin huomioihin lisäten. Koska tajusin, että saan tilanteen myös kuvana, niin se löytyy alta. Point placen nimenä "Eläintarhan kentän pysäköintialue" kun oikeasti näin piirrettynä pitäisi olla "Eläintarhan kentän pysäköintipiste". Selitteenä pisteessä "Tilava pysäköintipaikka lähellä Linnanmäen huvipuistoa." ja mukana myös kuva. Point place luotu 21.11.2015.
Area placella nimi ja kuvaus tyhjiä, alue luotu 5.2.2013.

Jos itse korjaisin, niin poistaisin nykyisen alueen, piirtäisin pisteestä nykyistä aluetta vastaavan ja editoisin turhia tekstejä pois (esim. tuo nimi ei ole mikään virallinen vaan yksi monesta kansan suussa pyörivästä kutsumanimestä).

Tilanne kuvana:
Elaintarha-ParkingLot.JPG
(113.63 KiB) Downloaded 528 times
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
En valitettavasti ole paikallinen mitenkään (vaikka Vauhtitietä tulee usein ajettua), joten en osaa sanoa onko paikalla/parkkialueella mitään virallista nimeä. Googlen haulla 'Eläintarhan kentän pysäköintialue' tuli kuitenkin sen verran epävirallisista lähteistä erilaisia vastauksia, että tuo se oikea nimi ei voi olla. Tuntuu enemmänkin siltä, että rakkaalla lapsella on monta nimeä kansan suussa. En toisaalta tiedä palveleeko enää ketään jos parkkialueella on lisättynä 10 alternative namea. Ja onko se sitten pysäköintialue, parkki, parkkialue, p-alue, p, parkkis, vai mikä tunniste jolla se erotetaan Eläintarhan (urheilu-) kentästä?

Rivien välistä: en edelleenkään keksi syytä miksi kyseinen parkkialue (tai moni muukaan vastaava) pitäisi nimetä. Tai jos nimetään, niin meidän pitäisi määrittää geneeriselle nimeämiselle yhteinen maan laajuinen käytäntö.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Mistä raportista on kyse? Linkkisi vei Forssaan, jossa ei raportoituja ongelmia. Jätä tuohon linkkiin parametri &mapUpdateRequest=<numero> niin raportti aukeaa ja WME keskittää raporttikohdan keskelle ruutua.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Löyhästi aiheeseen liittyen: tämä on raportti (turn not allowed)

Joku paremmalla paikallistuntemuksella ja lähempänä asuvana voisi käydä kartoittamassa Helsingissä Pasilankadun tietyön takia olevat kääntymiskiellot matkalla Pasilansillasta pohjoiseen päin liikenneympyrään asti. Ainakin jonkin aikaa tie kulkee aidattuna etelästä pohjoiseen, joten etelästä länteen ja lännestä pohjoiseen ei voi kääntyä. Koska tie ei ole kahdennettu (eikä pidäkään olla!!), ei tuota voi tiesuluin toteuttaa.

Raporttini ratkaisija toivottavasti pitää myös huolen siitä, että tietöiden alueella päättyessä tarvittavat käännökset ovat jälleen sallitut ja tarvittavat ei.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Kokemuksesta en huutele, mutta: Eihän todellakaan voi. Jos etelästä kääntyminen länteen on kielletty (estetty) ja pohjoisesta voi edelleen kääntyä lähteen, niin en keksi miten tuon voisi tiesulkuna tehdä.

Edit: Mieti ranttine vaikka käännös Pasilankadulta Kyllikinportille. Jos se on yhtäaikaa pohjoisesta sallittu ja etelästä kielletty, niin onnistuuko tuo todellakin tiesulkuna?
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Erittäin mielenkiintoinen raportti kommentteineen. Paikkana Suksikuja, Turku, Finland. Wazen oma haku reitittää ihan oikein, Googlen haku väärin, Livemap seuraa Googlea. Mihin tässä voi enää uskoa?

Laitan vielä koko komeuden tähän alle kun raportti kuitenkin jossakin kohtaa suljetaan. Koitan päivittää tätä viestiä aina ajantasalle tai lisätä uuden viestin jos ketju muutoin paisuu.
Heippa Suksikuja Turku, Waze-kartalla katu on oikeassa kohdassa, mutta osoitehaku laittaa merkin väärään paikkaan. Wazen haku ilmeisesti käyttää GoogleMapsin tietoja, ja siellä Suksikuja on väärässä paikasssa. Olen parikin kerrtaa ilmoittanut asiasta GoogleMapsin kautta, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta.
Proffa71(3) August 27, 2016
Google ei täysin käytä Wazen dataa joten takeita ei ole että tämän muuttaminen auttaisi. Koitan nyt sitä konstia että poistan tuon kadun nyt kokonaan, odotan että Live Map päivittyy ja teen sitten uusiksi, jos sitten muutos päivittyisi myös muualle. Eli pidän tämän auki kunnes olen saanut sen takaisin kartalle
OnttoKaiku(4) August 27, 2016
Huomioikaa Waze app haussa, että teillä on aina mahdollisuus hakea käyttäen Wazea, Googlea, Foursquarea, jne. Oletuksena käytetään paikan löytymisestä riippuen joko Wazea tai Googlea ja tuo kannattaa hakuvaiheessa huomioida. Käytettävää hakumoottoria voi vaihtaa kun hakutulokset ovat esillä.
Tämä ongelma on ilmeisestikin johtunut juuri siitä, että haussa on käytetty Googlea Wazen sijaan. Raportti ainakin on ihan oikeassa kohdassa.
Proffa71(3) August 27, 2016
Raportti on juu oikeassa kohdassa ja clientissa osoittaa Wazen haulla oikeaan ja Google Places väärään paikkaan. Asian muuttaa mielenkiintoiseksi se että netin LiveMap-sivun haku ohjaa myös väärään paikkaan. Jotakin siis tuossa on nähdäkseni pielessä koska en ole ainakaan itse törmännyt siihen ennen että LiveMapissa tulisi eri tulos kuin kartalla jos puhutaan pitemmän aikaa muokkaamatta ollleista kohdista, siksi päätin koittaa tätä konstia jos se putsais ainakin jonkun väärän tiedon pois :)
OnttoKaiku(4) August 27, 2016
Erittäin mystistä tosiaan. Testasin juuri itsekin, app reitittää ihan oikeaan paikkaan, Livemap "korttelin" väärin. Laitoin tästä foorumille viestiä, jos sieltä saataisiin jotakin selvyyttä.
Olen kyllä viimeaikoina muutoinkin ihmetellyt livemapin toimintaa ja pahoin pelkään että se luottaa sokeasti ja arpoen sekä Wazen, että googlen datoihin. :(
Ranttine, jos osaat kommentoida, niin kommentoisitko tätä asiaa?
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Täällä nyt ei liikaa aktiviteettia ole, joten kannattaa mieluummin avautua pienistäkin asioista. Saadaan ehkä naama tai pari lisää jos foorumilla on vähän aktiviteettia. Ja jos kaikki tieto ja siistit jutut ei ole Suomessa pelkästään ranttisen perässä niin taas koko Suomi-yhteisö hyötyy ja ranttine voi loikoilla rauhassa mökillä.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Kolmatta kertaa en enää sulje. Jyväskylässä Lutakonaukion vieressä kummittelee jälleen kerran re-opened automaattiraportti pisteenä tehdystä parkkipaikasta. Kahtena edellisenä kertana en ole suurennuslasinkaan avulla löytänyt tuolta parking lot pointtia ja jälleen on piste hukassa. Mulla meni nyt optikko vaihtoon, joku toinen voisi korjata tilanteen kun en itse siihen kykene.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message