Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Nesmyslný výpočet trasy

Post by Honda_FR-V
Zdravím, chci jet z Olomučan do Petřkovic (Ostrava). Waze mě nesmyslně naviguje o 70 km delší trasou přes Uherské Hradiště, místo o 1 hodinu kratší cestou přes Prostějov. Co se děje?
Honda_FR-V
Posts: 4

POSTER_ID:17105093

1

Send a message

Post by Bew1One
Ahoj,
nemáš v nastavení vypnuté placené úseky/dálnice?
Live mapa naviguje předpokládaným způsobem (172 km/ Vyškov-Prostějov-Olomouc-Ostrava), trasa bez poplatku je pak delší - 234km (Brno-Uh. Hradiště - Otrokovice - Přerov-Lipník-Příbor-Ostrava.

Nebo ti Waze naplánovalo ještě jinou trasu?
Bew1One
Posts: 2100
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Honda_FR-V
To sice mám, ale pořád se dá po neplacené jet z Olomučan do Prostějova a pak dál po neplacených až do Ostravy a je to o hodinu a 70 km kratší než rovněž neplacená cesta nesmyslně až přes Uherské Hradiště. A to nechápu proč.
Honda_FR-V
Posts: 4
Send a message

Post by Honda_FR-V
To bych pochopil, kdyby byl rozdíl třeba 20 km a 20 minut, ale takto se mi to zdá nesmyslné. Ty silnice nižší třídy jsou úplně OK (mnohdy i lepší než ty vyšší třídy) a vadí mi, že to Waze nenabídne ani jako jednu ze tří alternativ - všechny tři jsou prostě o více jak 70 km delší, což je cca o 30% prodloužení délky i času.

Navíc, když dám jakoukoliv konkurenční navigační aplikaci i mapy google, tak to vedou normálně přes Prostějov. Já ale nechci jinou aplikaci, chci Waze.
Honda_FR-V
Posts: 4
Send a message

Post by MajkiiTelini
Ale to je přesně ono. Čím delší cesta, tím více Waze preferuje vyšší třídy silnic (přesněji penalizuje nižší třídy) i za cenu výrazně delší cesty. Doporučil bych ti cestu rozseknout nějakým bodem někde před polovinou cesty, to by mělo stačit.
MajkiiTelini
Area Manager
Area Manager
Posts: 853
Has thanked: 101 times
Been thanked: 249 times
Send a message

Post by vitj
Někdo dělal nějakou úpravu? Ted me vede pri vypnutych placenych pres Prostejov, Prerov a Novy Jicin, 171km a 2:40h. Coz mi prijde OK. Trasa pres dalnici je 193km a 2h.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 4112
Has thanked: 807 times
Been thanked: 835 times
Send a message

Post by VitProfant
Já si tak říkám, zda by se kvůli právě těmhle případům nemělo nastavit, aby se po dvojkách, které byly kvůli dálnicím převedeny z první třídy do druhé, navigovalo jako po prvních třídách, jako se to dělá např. u objížděk při uzavírkách.
VitProfant
Posts: 163
Has thanked: 31 times
Been thanked: 12 times
Send a message