Post Reply

Vihdintien liikenneympyrän rakennus Espoossa

Post by OnttoKaiku
3.10.2017 update: Ensimmäiset kolme viestiä eivät enää pidä paikkaansa. Please ignore first 3 posts.

Koska pidän huonona foorumikäyttäytymisenä viestien tyhjentämistä ja ylenpalttista sisällön editoimista jätän sisällöt paikoilleen.

---

Vihdintien liikenneympyrän rakennus uusien Juvanmalmintien ja Odilammenkaarren seudulle alkaa olla jo hyvällä mallilla. Meitä viisaampien ilmoitusta aiheesta. Tällä hetkellä liikenne suoraan soljuu ympyrän pohjoisen puoleisia segmenttejä käyttäen. Lisäksi Juvanmalmintien/Alkutien suuntaan pääsee kaakon kulman segmenttiä pitkin.

Piirsin ympyrän jo valmiiksi, jotta se voidaan avata nopeasti clienttiin. Nyt käytössä on roadblockit segmenteissä joita ei voi ajaa. Nämä on tarkoitus muuttaa closureiksi, jotka päivittyvät clienttiin reaaliajassa. (vaatii karttapäivityksen, jotta segmentit ovat clienteillä) Closuret ajossa oikeassa liikenneympyrässä ja siihen liittyvissä segmenteissä.

Johtuen kaikista järjestelyistä ja siitä, että en pilotoi kaksisuuntaista 3/4 liikenneympyrää Vihdintiellä tuossa kohtaa, tulin tehneeksi erillisen kiertotien ympyrän ohi. Lisäksi alueella on myös pakotettuja kääntymisopasteita, jotta epäluonnolliset kulmat kuulostavat oikeilta.

Lvl4 editoreille closureista ym: Kun ympyrä aukeaa, poistakaa closuret nyt suljetuista segmenteistä. Estäkää nykyisistä risteysnodeista kääntyminen tämän kiertotien segmentteihin Irroittakaa tilapäiset segmentit teistä ja luokaa closure näille tilapäisille segmenteille hamaan tulevaisuuteen (näitä ei pidä poistaa ennen karttapäivitystä!). Closure seuraa segmenttiä, eli jos segmentti on poistettu editorista ei closurea myöskään ole - vaikka segmentti on edelleen kartalla. Kun kartat ovat varmasti päivittyneet voi segmentit ja turhat risteysnodet poistaa. -- Olen yrittänyt tehdä reititykset, risteykset ym kuviot siten, että ne kestävät kiertotien vaihtamisen ympyräksi, kunhan toinen näistä on aina suljettuna.

Tässä vielä avattavat segmentit

Yritän pitää aluetta silmällä sen mitä esimieheni valvovan silmän alla, sekä hänen suomalla vapaa-ajalla pystyn. Allekirjoittaneeseen voi aina ottaa yhteyttä tämän(kin) tiimoilta.

editorilinkki alueelle

Edit: ajantasaistusta
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times

POSTER_ID:12132812

1

Send a message
Last edited by OnttoKaiku on Tue Oct 03, 2017 4:15 pm, edited 4 times in total.

Post by FinToy
ranttine wrote:Tämä oli kyllä mielenkiintoinen projekti. Testilabrameininkiä :D
Jees, mielenkiinnolla minäkin seurailin. Muutaman kerran piti ajellakin tuota kautta ihan mielenkiinnosta :)
FinToy
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 922
Has thanked: 324 times
Been thanked: 273 times
Send a message
Dear lord, please give me more patience NOW!!!
Country Manager Finland | Local Champion | Waze app Betatester | Localization

Waze Finland nyt Discordissa, tule mukaan!

Post by kumiankka
Hetken ihmettelin (ennen karttakommenttia), etä mitä ihmettä nuo orvot tien pätkät tekee tuolla ympyrän vieressä, mutta eikö siinä ole ne vanhat kiertoitet suljettuna? Eli segmenttiä ei voi poistaa ennen kuin kartta päivitty tai muuten reaaliaikainen sulku poistuu ja päivittymättömällä kartalla olevat kiertotiet aukeaa ajettaviksi.
kumiankka
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 955
Answers: 1
Has thanked: 197 times
Been thanked: 428 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Same stuff, this time in Language:

There's some roadworks at Vihdintie, Espoo. Roundabout is almost ready, so we have it mapped. There's a bypass way at the moment and it will be closed when the roundabout is open. Level-4 and above editors will handle the changes. Just please let us know if you're first to see the open roundabout.

Links etc in message above.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Liikenneympyrän rajoitukset on muutettu closureiksi eilen illalla.

Ajoin paikasta tänään ohi. Ympyrä ei ole vielä auki, mutta navigointi toimii kivasti ja odotetusti kiertotietä pitkin. Ympyrän sijainti vaikuttaisi myös clientissä olevan hyvä, aika positiivinen thumbs up fiilis jäi.

Lvl4+ päivitys ohjeisiin (editoin myös alkuperäiseen viestiin): Irroittakaa nuo kolme kiertotie-segmenttiä ajoteistä samalla kertaa ennen kuin laitatte closuret niihin. Tällöin on helppo havaita clientissä kun tiet ovat irti ja ne voi poistaa.

--
English:
Roundabout appears on the client map (restricted with closures). Roundabout is not open yet, so please let us know if you see it opened. At the moment traffic goes two-way on the North-East segments. Placing of the roundabout, intersections and navigation with the current setup verified to be ok.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Liikenneympyrä on auki ja avattu kartassa. Kiertotiet on irroitettu tiestöstä ja niihin on asetettu closuret (voi tässä tilanteessa asettaa vain 2vrk kerrallaan), samoin turhat risteysnodet päätiestöstä on poistettu. Juvanmalmintie on edelleen suljettuna.

The roundabout is open and closures are now removed. Old temporary bypass segments are disconnected and closed. Juvanmalmintie remains closed.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Koska kissalan veljekset blokkasivat pääsyni Vihdintielle ja kiertely ei nyt sopinut agendaan, päätin pyöritellä ympyrää Livemapissa. Kaikki näyttäisi olevan hyvin, ympyrän kääntymiset menee vasen-suoraan-oikea sapluunalla. Erinäisten ajojälkieni perusteella en tuota ympyrää nyt ainakaan paremmaksi ala hieroa. Katsotaan kun GPS träkit päivittyvät, eli joskus ja jouluna (lähiaikoina tuolle ei kannata tehdä mitään jos ympyrä muuten toimii).

Pieni hauska nyanssikin tähän näköjään jäi. Tulokulmat ympyrän luoteiskulman tilapäisratkaisuun ovat olleet näköjään vähän epäsuhdat (tämä siis ns. suoralla tieosuudella, josta aikaisempi Wazeen kyhätty kiertotie alkoi). Tuosta seuraa 13m ennen ympyrää "keep right" kääntymisopaste ympyrää kohti ajettaessa Wazen valitsemana. Tuohan ei sinällään mitään haittaa, tien kahdennus luonnossa alkaa ehkä samassa kohti. Tähän mennessä siinä ei ole opastettu, mutta kiertotie on mennyt kahdennuksen vasenta puolta. Tämä on vain hyvää PR:ää - ihmiset toivottavasti huomaa, mistä löytyy ajantasaisimmat kartat ja miten auliisti opastamme myös kiertoteiltä pois! :lol:

--
English: Roundabout seems to be working ok.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
kumiankka wrote:Hetken ihmettelin (ennen karttakommenttia), etä mitä ihmettä nuo orvot tien pätkät tekee tuolla ympyrän vieressä, mutta eikö siinä ole ne vanhat kiertoitet suljettuna? Eli segmenttiä ei voi poistaa ennen kuin kartta päivitty tai muuten reaaliaikainen sulku poistuu ja päivittymättömällä kartalla olevat kiertotiet aukeaa ajettaviksi.
Jeps, eli closuren reaaliaikaisuus piilee siinä, että se viittaa aina ajossa olevan kartan segmentteihin. Tästä syystä tuoreelle tielle ei voi luoda closureita, sillä segmentin id:tä ei ole vielä ajossa olevissa kartoissa. Samoin jos segmentti poistetaan karttaeditorista, niin editorissa ei ole myöskään mitään mihin luoda closure, vaikka segmentti onkin edelleen ajossa olevissa kartoissa. Tällöin segmentti jää ajettavassa kartassa avoimeksi.

Siirtelin illalla nuo turhat kolme segmenttiä tuonne Juvanmalmintien varteen ja poistin niiltä nimet ja luokitukset. Helpompi havaita kartalla kun alue päivittyy, eivätkä jää sotkemaan navigointia kun ovat aika vahvasti non-routable. Lähinnä tuo navigointiongelma koskee poistettua Alkutien pätkää.

ranttine, joskus pitää testata mihin asti järjestelmää voi venyttää ja itseä sekä omaa ymmärrystä pitää aina haastaa. Vaikka tuo alue ei välttämättä ollut editorissa eikä clientissä järin järkevän näköinen monine sulkuineen, niin lopputulos eri vaiheissa lähenteli täydellisyyttä (vaikka itse sanonkin). Mieltä ehkä eniten lämmittää kun voi suorin selin sanoa, että Wazesta löytyi alueella reaaliaikaisin kartta alueen eri vaiheiden aikana.

Mieltä lämmitti myös kierolla tavalla eräs alueella U-käännöstä harjoittanut tietyön uhri. Tuo ympyrän pohjoispuolen alueen ajoreitti muuttui muutaman sadan metrin päästä liikenneympyrään kun puoliympyrä aukesi. Wazessa kartta oli tällöin jo oikein, mutta tämä tietyön uhri olisi halunnut ajaa vanhaa reittiä alueelle... 8-) Saisikohan Wazelta autoon jonkin poliisin tikkaria vastaavan kyltin, jonka voisi tilanteen tullen nostaa auton ikkunasta ulos? Kyltissä teksti "Hommaa WAZE!". :D
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by OnttoKaiku
Testilabrameiningeistä vielä tervehdys. Kävin tänään neljän ruuhkan seutuvilla kiertämässä ympyrää pari kierrosta. Melko kivasti istuu gps trackit ympyrään. Pohjoispuoli on todellisuudessa ehkä hieman etelämpänä, vastaavasti länsireuna todellisuudessa vähän lännemmässä. Etelä-itä sektori spot on. Soikioksi en ala tuota venyttää koska sitten ei toimi enää varmuudella nuo neljän suunnan kääntymisohjeet.

Paljon tuo ympyrä tulee vielä myös täsmentymään kun lopulliset kaistat ja kaistaopasteet saadaan paikoilleen. Tällä hetkellä kaistaviivat maalaamatta ja kaiteita rajoittamassa menoa. Ihmiset ajaa hullun lailla päättömänä, ymmärtämättä mikä tilanne tähän on nyt tullut.

Pahoittelut kaikille kärsineille Wazen käyttäjille allekirjoittaneen karuselliharjoituksista.
OnttoKaiku
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 615
Has thanked: 21 times
Been thanked: 305 times
Send a message

Post by ranttine
Tämä oli kyllä mielenkiintoinen projekti. Testilabrameininkiä :D
ranttine
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 1992
Has thanked: 585 times
Been thanked: 474 times
Send a message