Post by vlado_s
foxitrot wrote:Rozhodol som sa silno zamiesat kartami: :mrgreen: horizontalnu vetvu som upgradoval na oficialny dialnicny privadzac PD2 (ktory sa v (ne)dalekej buducnosti stane D4-kou, ale zatial je to smerom na Jarovce asi rovnako nezmyselnou "dialnicou" ako D4-ka od Stupavy smerom na VolksWagen) a vsetky "nepodstatne" vnutorne konstrukcie zmenil na rampy.

Uz len vymysliet vhodne pomenovanie vsetkych najazdov a vyjazdov, podla vzoru D1 x D2 vedla Lafranconi+Einsteinovej.

Ozaj, co nazvy dialnicnych krizovatiek? U nas sa take zatial nerobi, ale minimalne z Nemecka viem, ze su dosledne oznacovane a pouzivane pri navigacii a oznacovani smerov. Niektore zahranicne datelinkove krizovatky som na waze mapach videl podlozene velkym landmarkon s nazvom krizovatky - budeme aj my take nieco, ci nie?
Nie som si istý či to bola správna cesta. Pre neznalých to bude dosť zavádzajúce a ani cesta nie je označená ako D či R/C. Napr. aj R6 je dnes zatiaľ iba privádzač do Púchova a nie je Freeways.
Tento segment https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... s=61732694 je vhodné ponechať ako Ramps.

Ak tu niekto hlása landmarky pod mostami nie, tak asi nie ;)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
Tu https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... =101651997 by sa zišlo na začiatku zalomiť segment -> hláška odbočte vpravo.
Možno by sa tu https://world.waze.com/editor/?zoom=6&l ... 7,79331206 zišlo jeden segment v ich spojení zalomiť, aby smerom k D4 hlásilo držte sa vpravo.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
foxitrot wrote:Je to uprostred tak plynulej zakruty, ze neviem...
Je, ale v noci je to trochu mätúce, keď vidíš v diaľke https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... s=79331240 autá. Nedá sa povedať, že hláška tu https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... s=79331207 byť musí.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
foxitrot wrote:
vlado_s wrote:
foxitrot wrote:Rozhodol som sa silno zamiesat kartami: :mrgreen: horizontalnu vetvu som upgradoval na oficialny dialnicny privadzac PD2 (ktory sa v (ne)dalekej buducnosti stane D4-kou...
Nie som si istý či to bola správna cesta. Pre neznalých to bude dosť zavádzajúce a ani cesta nie je označená ako D či R/C.
Nie je, je oznacena ako PD.
Myslel som to z pohľadu farby cesty...
foxitrot wrote:
vlado_s wrote:Napr. aj R6 je dnes zatiaľ iba privádzač do Púchova a nie je Freeways.
Nie je to privadzac. Prvy usek (Beluša-Dolné Kočkovce), s limitom 100 km/h, "je označený ako rýchlostná cesta a je aj spoplatnený". A RC oznacujeme ako Freeway. Druhy usek (Dolné Kočkovce-Púchov) obsahuje "dočasné úrovňové križovania, preto nie je označený ako rýchlostná cesta a nie je ani spoplatnený, v budúcnosti budú tieto križovania odstránené a cesta bude prekategorizovaná z I/49A na R6".
Takze vdaka za upozornenie, na mnohych miestach tam bola Waze mapa dva roky stara, aktualizoval som tam kategorizaciu niektorych ciest (vratane R6).
Myslel som: (vo waze) nie je Freeways. Opravil si to správne. Tadiaľ som s waze ešte nešiel, tak som to nemohol opraviť.
foxitrot wrote:
vlado_s wrote:Tento segment https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... s=61732694 je vhodné ponechať ako Ramps.
Ak aj, tak urcite spolu s tym nasledujucim, ale asi by mali byt v zhode s opacnym smerom (ale ani nemusi).

Zda sa, ze sa tade pohybujes. Ake znacky su osadene na tomto useku https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... ,151619723 v smere od Jaroviec po dialnicnu krizovatku? V opacnom smere od Rakuska na Jarovce je tam Exit a potom 80-ka? Kedy je tam znacka konca dialnice?
Môžu byť oba zhodne ako Ramps.
Ako na bežnej ceste s navigáciou na D2 a D4, preto Primary Street tam bolo správne (a ešte zopár rokov bude).
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
Vidím tam drobný problém pre neznalého... farba/hrúbka čiary môže byť mätúca a nechene zíde z diaľnice. Potom zostáva použiť Ramps, aj keď je to netypicky dlhý úsek.
Segmenty https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... 5,61732454 by som označil "Exit D2 Győr".
PS: Tá križovatka nie je v BA.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
porubcan wrote:dnes som si vsimol, ze zjazd z D1 na Trnavu je oznaceny takto> Exit R1 Zvolen, Nitra, Vlckovce, Trnava (to je vlasne uvod odpajacieho pruhu na NR a TT) a nasledne uz "sllimak" na TT je oznaceny Exit R1 Trnava, Modranka (na tabuli je iba TT). trochu som studoval wiki.
podla toho co tam je napisane, mali by sme sa drzat smerovych tabul. tie su iba NR a TT, nic viac.
máš pravdu, podľa wiki by tam mali byť iba prvé ciele, nie Zvolen a Nitra, ktoré neskôr odstránim. Na tabuliach, žiaľ nie sú najbližšie ciele. Na nových tabuliach už ich NDS dáva.
porubcan wrote:dalej by som mal otazku k hlasovym povelom. konkretne z tohto segmentu - ak pokracujem na TT hlasi dsvl. no realne pokracujem rovno a drzat sa v lavo znamena preradit sa do pruhu na ZA. tiez odbocka na NR v tomto bode by mala byt skor odbocte vpravo ako dsvp (nakolko tam realne clovek odboci - doterajsi pruh pokracuje rovno a hned za odpojenim na NR sa cesta staca).
Ak si myslel toto miesto, dá sa to napraviť väčším zalomením druhého segmentu (vpravo). Použitie hlášky odbočte vpravo nie je najvhodnejšie, lebo v skutočnosti odbočíš vľavo.
porubcan wrote:dalej. v mieste tohto segmentu existuje dalsi pripajaco/odpajaci pruh. aktualne je hlasovy povel drzte sa vpravo na konci tohto segmentu, hoci viac by sa hodil na zaciatok - lebo vtedy sa da preradit. ak by sme chceli mat hlasku az na konci tak by bola vhodnejsia odbocte, no toto je asi vyrazne horsie riesenie.
Nerozumiem, v ktorom junction je tá hláška, lebo tam by nemala byť žiadna. Skús dať link na junction.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
porubcan wrote:neviem ako budu vyzerat nove tabule, no pochybujem, ze tam budu iba najblizsie ciele (v tomto konkretnom pripade by to bola Modranka a Vlckovce. aktualne tabule su vsak iba TT a NR
nebudú tam iba najbližšie ciele, ale pre navigáciu postačuje iba najbližší cieľ, aspoň tak je to vo wiki. Ak tam majú byť aj diaľkové ciele (ako býva/má byť na tabuliach), tak tam bude okrem tých najližších napr. NR (čiže hlášky by mohli zostať).
porubcan wrote:miesto si oznacil spravne. dal som omylom zle linky.
v tomto mieste som spochybnil povely pre oba smery.
smer do TT povie drzte sa vlavo (pocute z waze, hoci podla mapy by tam povel nemusel byt alebo by mohol byt pokracujte rovno), pritom pokracujem v jazdnom pruhu rovno. (drzat sa vlavo znamena ist v pruhu pokracujucom na ZA).
smer do NR (predpokladam na zaklade uhlu, ktory zvieraju cesty) povie drzte sa vpravo, hoci sa tam nepreradujes do pruhu ale odbocujes vpravo.
tak potom som to napísal správne, namiesto vľavo sa ide rovno, treba to opraviť (zväčšením uhla pravého odbočenia na aspon 25°)
hláška smerom do NR môže byť na diskusiu, ale ak pozriem desiatku iných MÚK tak je tam držte sa...
porubcan wrote:napadlo ma to riesit to tak, ze dvsp pre zjazd do TT by prislo az za odbocenim do NR (napr tu). co vsak nie je uplne korektne riesenie, lebo tam je uz plna ciara (bezne sa tam vsak auta radia, nakolko smer do NR byva v spicke plny a pomaly)
sám píšeš, že to nie je korektné riešenie, tak ho nezavádzaj vo waze ;)
porubcan wrote:hlaska drzte sa vpravo prichadza v tomto junction
podla mojho nazoru je to neskoro a by bolo dobre aby bola v tomto. alebo kusok za nim.\
co sa terajsieho riesenia tyka, tak pochybujem, ze korektnu hlasku dostane clovek aj pri navigacii z TT na ZA. asi by mal dostat drzte sa vlavo niekde v miestach tohto segmentu, lebo ak by sa nepreradil, tak ho jeho jazdny pruh odvedie spat na TT.
je ju možné posunúť možno o 10-20 metrov skôr (aj nesedí s VDZ), ale určite nie na predchádzajúci junction
smerom na ZA by žiadna hláška nemala prísť. Kvázi kolektor pokračuje ďalej rovno. Prosím Ťa, poznáš to miesto dôverne, keď si toto napísal?
porubcan wrote:riesenie, ktore mna napadlo je, ze v tomto junction by som pridal dalsi jazdny pruh. z danej junction by jeden pruh pokracoval drzte sa vlavo (ten by sa pripojil na D1) a druhy drzte sa vpravo (ten by isiel do slimaka na R1 TT)
takáto situácia tam nie.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
porubcan wrote:EDIT: a asi by to chcelo nejako podobne riesit aj ostatne smery v tejto krizovatke D1xR1, nakolko aj v inych smeroch je tych jazdnych pruhov vela (4 vedla seba vo vsetkych pripadoch, z toho lave 2 priebezne, uplne pravy vjazdovo/vyjazdovy z/do slimaka a ten medzi nimi na prestriedanie aut vchadzajucich/vychadzajucich. s tym, ze iba smer z BA ma tento pruh vlastne bezny jazdny pravy pruh. ostatne smery ho maju ako odbocovaci.
vo svojej podstate je to podobna situacia ako zjazd z obchvatu na gagarinovu (v smere z petrzky).
plný súhlas, len som nechcel testovať všetky naraz...
aha pri Gagarinovej, žiadne pruhy nepridávaš, ani neposúvaš odbočenia :)
porubcan wrote:v takychto pripadoch si pre jazdu cez slimaka predstavujem korektne navigovanie asi takto:
dsvp pri zaciatku odbocovacieho pruhu z dialnice, drzte sa rovno v mieste kde sa odpaja odbocka k opacnemu cielu, dsvp v mieste kde zacnu byt 4 pruhy vedla seba.
držte sa rovno ujo waze nemá implementovanú a jej doplnenie by bolo na kompletné prekopanie waze systému kde počítam aj "mapy".
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
porubcan wrote:nepozeraj na waze segmenty. pozri si letecky snimok, su tam 4 pruhy vedla seba. medzicasom som editoval moj predosli prispevok... ak ides z TT na ZA, tak sa nachadzas v uplne pravom pruhu a ak ti neda povel dsvl, tak zostanes vo svojom pruhu a ten ta vezme na TT. chodim tade denne.
sorry, keď som to kreslil, tak tento [urlhttps://world.waze.com/editor/?zoom=6&lat=48.33692&lon=17.63107&layers=BFFFTTTFTTFTTTTFTTTTFT&segments=152596950]segment[/url] som bral ako dva pravé. Musím priznať, ak zoberiem na fóre spomínanú dohodu, že hláška bude v strede možného odbočenia, tak tento segment sa skráti na 1/2. Upravím to, až keď sa tu na tom dohodneme (že nebude celkom iné riešenie).
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message

Post by vlado_s
porubcan wrote:pri gagarinovej by sa to podla mna tiez malo upravit - uviedol som priklad kde je podobna situacia aj aktualne riesenie a podla mna nie uplne najspravnejsie. kedze drzte sa rovno nemame, tak bez hlasky
Odbočke na Gagarinovú som nemenil tvar (iba pomenovanie), tak tadiaľ môžeme zajtra prejsť a skontrolovať hlášky. Ak budú OK, tak môžeme iba skrátiť ten štvorpruh ako pri TT.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
Posts: 3205
Has thanked: 134 times
Been thanked: 358 times
Send a message