Post by porubcan
napriek tomu, ze tam kedysi boli volby "najrychlejsia" a "najkratsia", tak to aj tak nebolo vystizne pomenovanie, lebo ponukalo nie najrychlejsie alebo najkratsie trasy.
"najrychlejsia" bola cosi ako "optimalnna" a "najkratsia" bola cosi ako "paskvil"
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Answers: 1
Has thanked: 627 times
Been thanked: 1841 times
Send a message

Post by pvo11
Bohužel volby nejkratší trasy nikdy pořádně nefungovala, například nalezené trasy ignorovaly uzavírky, takže ta možnost nebyla moc použitelná. Než tu volbu vývojáři v klientovi úplně zrušili, tak ji minimálně půl roku servery ignorovaly a vracely nejrychlejší trasu bez ohledu na nastavení ;-).
Taky si myslím, že by bylo lepší, kdyby tu volbu opravili, jenže myšlenkové pochody vývojářů jsou, nejen v tomto případě, mimo moje chápání.
Na druhou stranu než mít něco, co stejně nefunguje, je lepší nemít volbu.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1011 times
Send a message

Post by pvo11
ma5jkl wrote: .. vyhnutie sa spoplatneniu ...
Na vyhnutí se zpoplatněným úsekům, tam volba je ;-).

Mně osobně by se spíše než nejrychlejší a nejkratší volba hodila nějaká optimální volba, protože kvůli dvěma minutám najet do práce o 20km více se mi nechce.

Co je ale vlastně "klamání spotřebitele" je, že nalézaná nejrychlejší cesta není nejrychlejší. Důvody jsou, co vím, dva:
1) u delších tras Waze preferuje silnice vyšších tříd, což je ze strany Waze alespoň trochu popsaný mechanismus a mapa se tomu dá přizpůsobit.
2) Waze preferuje trasy se stabilnější ETA, což netuším, jak přesně funguje
Ono tam asi takovýchto nepopsaných hacků bude víc, takže já na známých trasách beru Waze jako skvělý odhad ETA a jezdím podle sebe. Na neznámých trasách se mrknu kudy mě to povede, případně vyberu variantu a pak se nesnažím být chytřejší než Waze.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1011 times
Send a message