Post Reply

[L4] Kbelská, Praha

Post by Tyfak
Zdravím,

u výjezdu z tohoto segmentu: https://www.waze.com/cs/editor?env=row& ... =145508099 by dle mého názoru bylo vhodnější nastavit, že když se jede rovně, bude to něco hlásit. Stačilo by: pokračujte rovně. Problém je totiž v tom, že pár metrů za tím je další rozdělení, kde to hlásí buď rovně nebo vpravo. Výsledkem je, že když někdo má sjet druhou vpravo, tak mu to hlásí prostě jenom za XY metrů sjeďte vpravo, takže někdo kdo neví a nekouká nepřetržitě na navigaci ve finále může sjet už tou první (směr Čakovice) když chtěl sjet až tou druhou (Ústí). Podle mě by hláška: Za XY metrů pokračujte rovně a poté sjeďte vpravo byla nejlepší.

Díky
Tyfak
Posts: 262
Has thanked: 100 times
Been thanked: 20 times

POSTER_ID:17013493

1

Send a message

Post by Bew1One
Když se na to koukám, tak pokud pojedeš stále "rovně", uslyšel by jsi tady to "pokračujte" 2x za sebou.
Waze, stejně jako jiné navigace jsou jen pomocník, pokud to někde neznám, o to víc na ten displej buď koukám nebo sleduju navigační cedule, protože slepě se nechat vést je hloupost, vždy je dobré vědět, kam jedu.

Navíc v tom místě je to "jasné" - odbočovací pruh je opravdu odbočovacím, v dalším rozdělení se mění pravý na odbočovací a levý na průjezdný, tam je to jiná situace. Za mně "bez hlášky" tak jak je to teď.
Bew1One
Posts: 2109
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 313 times
Send a message

Post by Grepa
Určitě je zjevné, že dvě stejné hlášky by byly zmatečné. Zkusím navrhnou jiné řešení.

Navrhuji úpravu hlášek na obou junctionech. Na prvním PR a SVP, na druhém DSVL a DSVP. IMHO bude průjezd pořád vyžadovat i vizuální kontrolu, ale logika pokynů by mohly být o něco lepší.

Pro druhý juntion budou dvě postupné hlášky a to: "Pokračujte rovně" a po 70m bude "Držte se vlevo", nebo "Držte se vpravo". Pravda je, že místo přesně neznám a proto tuto změnu udělám pokud nebude nějaký silný postoj proti tomuto řešení. Dám tak týden na nějakou reakci, či jiný názor ;).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Tyfak
Mě se líbí řešení by Grepa. Důležité podle mě je, že to na tom prvním sjezdu povinně nahlásí: "Pokračujte rovně", protože teď to nehlásí nic (jenom když se sjíždí), takže osobně souhlasím: 1) PR a SVP; 2) DSVPR a DSVL
Tyfak
Posts: 262
Has thanked: 100 times
Been thanked: 20 times
Send a message

Post by vitj
Rozhodně ne na prvním PR, to bude mást ty co pak odbočujou vpravo na druhém sjezdu. Stačí jen jednou. Hlášky by byly strašně brzo za sebou. Dneska jsou vidět i bílé šipky na mapě, které hodně pomáhají. Jezdím tu často a je to dlouhodobě vyladěné a těžko můžeme dokonale suplovat navigaci do pruhů, když ji waze nepodporuje.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 4112
Has thanked: 807 times
Been thanked: 835 times
Send a message