Post by rain101
Tuli meelde, et mul siin teemas veel võlg üleval. Aga ega siis midagi, miskit tuleb ju siia kirjutada.

Ühesõnaga sai siis tiidu'ga käidud Tallinna Transpordiametis ja veidi juttu räägitud. Kokku läks vist oma 3 tundi ära koos kohvipausiga.

Alustuseks tehti meile väike ülevaade Tallinna liiklusest - palju on valgusfoore, autode hulk Tallinnas aastate lõikes ja kuidas on kasvanud Tallinna liiklus. Need suured ekraanid ja waze livemap olid muidugi kogu aeg meil silme ees seal suurel seinal. :mrgreen: Kindlasti oli miskit veel, aga ega kõike ei mäletagi. Ahjaa, töötajaid pidi seal TTA's olema 13 kokku.

Kõige huvitavam oli vist see osa kus räägiti valgusfooridest ja sellest kuidas need omavahel sünkroniseeritud on. Lisaks veel interaktiivne valgusfooride kaart, kus on kohe näha, kui miski foor ei tööta või on kollasele tsüklile ennast lülitanud. Samas paljud foorid veel ei ole selles üldises süsteemis, sest kontrollerid on päris vanad ja nende vahetamine päris kallis. Kuid siiski püütakse vähehaaval kõigi fooride kontrollerid kunagi ära uuendada :)

Saime ka teada, et kunagi oli isegi juba miski süsteem olemas, kus kõik opinfo teated läksid automaatselt waze kaardile. Kuid seal tekkis probleem sellega, et süsteem ei suutnud tuvastada segmendi suunda jne ning seega sellest loobuti, sest tekkis liiga palju vale müra kaardile.

Lisaks veel kuidas luuakse roheline koridor VIP'idele lennujaamast välja kesklinna suunal, liiklust puudutavate teeilmajaamade arendamisest jne jne.

Kui Tallinna Transpordiameti poolne sissejuhatus läbi, siis rääkisime meie tiidu'ga waze'st üleüldiselt ja näitasime eelkõige kuidas sulgemisi kiirelt panna. Loomulikult rääkisime ka CCP-st ja omale üllatuseks saime teada, et nad seda juba kasutavad, kuid seda uut presentatsiooni nad veel näinud polnud.

Kõige lõpuks aga aitas tiidu foorikeskuse meie Slack'i jututoaga liituma. Seega suured tänud tiidu'le. Nüüd meil otseühendus TTA-ga kui kiirelt miskit vaja uurida seoses Tallinna liiklusega. Samuti andsin edasi kõik matsalka soovitused TTA-le, mis ta slackis välja tõi.

Ja lõpetuseks võib vist öelda, et koostöö sai väikse tõuke paremuse poole ning loodame, et see läheb veelgi paremaks tulevikus. Aga kindlasti kohtume tulevikus millalgi veel ja miks mitte ka Maanteeametiga kunagi kui selleks soovi avaldatakse.

Kellel küsimusi, siis andke tuld :mrgreen: ....ja kui tekstist vigu leiate, siis las need olla :mrgreen:
rain101
Beta tester
Beta tester
Posts: 290
Has thanked: 111 times
Been thanked: 105 times
Send a message

Post by Tiidu
Voorp wrote:Kas käidi siis kohtumas ja mis tulemused on?
Käisime kohtumas, Foorikeskusega saab nüüd otse Slackis suhelda :D
Panen mõne pildi ka Slacki #meetups kanalile
Tiidu
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 186
Has thanked: 132 times
Been thanked: 31 times
Send a message
Country Manager & Local Champ in Estonia

Post by Voorp
Kas käidi siis kohtumas ja mis tulemused on?
Voorp
Posts: 180
Been thanked: 18 times
Send a message

Post by Voorp
Kas käidi siis kohtumas ja mis tulemused on?
Voorp
Posts: 180
Been thanked: 18 times
Send a message

Post by Voorp
Pildid vaadatud jään rain101 kokkuvõtet ka veel ootama.
Voorp
Posts: 180
Been thanked: 18 times
Send a message