[Script] WME Validator 2020.04.12 (PLACES BETA)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Validator 0.7.3 (BETA) / 24.02.2014

Postby Timbones » Fri Feb 28, 2014 9:40 pm

berestovskyy wrote:Alan just said this hasHNs attribute was implemented long time ago. <snip>

Anyway, I noticed and tested this attribute and it worked OK.

In my testing, the hasHNs attribute is only set to true immediately after editing the house numbers.
As soon as you reload the map, or pan away to another location, it becomes false again.
This attribute is only set by the WME code, but not included in the model data from the server.

:(
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 0.8.3 (BETA) / 14.03.2014

Postby Timbones » Thu Mar 20, 2014 10:54 am

CBenson wrote:Maybe this should be split off for further discussion.

Discussion about non-drivables split into new thread: Routing Via Non-Drivables?
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.1 / 25.06.2014

Postby Timbones » Tue Jul 01, 2014 4:20 pm

I restricted a similar feature in Colour Highlights extension, not for privacy reasons but to make the interface simpler for novice users. I think I only limited it to AMs, however.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.8 / 07.05.2015

Postby Timbones » Tue Oct 27, 2015 12:36 pm

lg1992 wrote::shock: The new beta version of WME doesn't have the "Me" tab, so the Validator isn't shown at all!

Maybe it's time for a dedicated Validator tab at the top, like other scripts do?
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.11 / 11.11.2015

Postby Timbones » Fri Nov 13, 2015 9:16 pm

xanderb wrote:I would like to make a custom check that looks for missing speed limits on freeway segments. Is there a ${speed} available or coming to use?

I'd like to be able to check for incorrect speed limits, i.e. any that don't end in 0 (for my country). It will be necessary to have ${speed-kmh} and ${speed-mph}, so that checks can be done against the appropriate units. I know I've accidentally input some speeds with the wrong units, so that would be a good check to add to a localisation pack.

Note to developer: fwd/revMaxSpeedUnverified == true should count as a missing speed limit, even if fwd/revMaxSpeed is set. Editors will need to verify these.
Also, watch out for 1 way segments that only need 1 speed setting.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.14 / 17.11.2015

Postby Timbones » Thu Nov 19, 2015 12:41 am

Someone could create a library of functions for script editors, including one for creating a new tab. Then the script editor doesn't need to learn how to do it, or maintain the code...

(WME Geometries lives in the Drives tab. Some people struggle to find at first, so maybe it should have it's own tab too)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.15 / 13.12.2015

Postby Timbones » Thu Dec 24, 2015 1:45 am

stefan147 wrote:Is it possible to highlight freeways without Speedlimit?

Try the Colour Highlights extension instead (see sig)
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6951
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1043 times
Been thanked: 2936 times

Re: [Script] WME Validator 2019.02.26 (BETA)

Postby timtamcan » Tue Apr 09, 2019 11:43 pm

Nazride wrote:
LysdexiaEht wrote:Validator more often than not fails to load.


Hello, same issue, i need to do multiple refresh for having validator available (editor normal version (no beta), chrome browser, editing in France)


Same issue here - editing in Australia on Chrome, normal WME. Only loads sometimes. Console is saying that its waiting for login - maybe it's a race condition?

EDIT - Interestingly when I breakpoint the log function and manually resume script execution it always works so definitely looks like a race condition.

EDIT #2 - I replaced the following line in F_INIT function (line 468 in other.js):
Code: Select all
async(F_ONLOGIN);

with this and it seems to have fixed it (hacky but better than nothing):
Code: Select all
var lc = setInterval(function() {
    if ((WLM.isLoggedIn && WLM.isLoggedIn()) || WLM.user) {
        if (!_WV.$loggedIn) F_ONLOGIN();
        clearInterval(lc);
    }
}, 1000);


If you want to use the version I modified (v2019.02.26) you can grab it here (requires Tampermonkey on Chrome/Firefox, remove the WME Validator Chrome extension if you have it):
https://gist.github.com/master131/d919d ... or.user.js
timtamcan
 
Posts: 6
Joined: Sat Mar 23, 2019 7:17 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.16 / 29.01.2016

Postby tomi43 » Sun Feb 07, 2016 5:58 pm

WME Validator - Raport
wygenerowane przez tomi43 na 2016-02-07

Źródło raportu: No City

SLOW: Brak połączenia w węźle B (#108)
Węzeł B segmentu jest w odległości od innego, również przejezdnego segmentu, ale nie są połączone skrzyżowaniem.
Przeciągnij węzeł B na najbliższy segment, by się dotykały, lub odsuń go dalej.

No City

Podsumowanie
Liczba sprawdzonych segmentów: 4
Zaraportowane błędy - 1 (250‰)

Żeby zmotywować mnie do pracy nad skrpytem, zostaw komentarz w Waze forum thread.

Dziękuję za używanie WME Validator!
tomi43
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 04, 2016 7:06 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [Script] WME Validator 2018.08.28 (BETA)

Postby TomS03 » Fri Sep 07, 2018 12:19 pm

skubko wrote:
meow17dino wrote:I can't get this to work in Chrome. I've installed the plugin and run the scan which finishes. When I click on the Show Report button it opens a new tab in Chrome but doesn't load anything (just says about:blank). I've tried googling this to find a solution but can't find anything. Can someone assist why this doesn't show the report?


I have exactly the same problem also on Chrome and also on Firefox. I reported this hear before, but so far nothing, I am still waiting so I could start using this script :)...


+1, also checking in to say this is what my Validator is pulling up. I thought it was due to me trying to get the UK Localisation sorted, but I guess it's happening to more people?
TomS03
 
Posts: 39
Joined: Sat Aug 29, 2015 10:07 am
Location: Staffordshire
Has thanked: 9 times
Been thanked: 6 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: dfortney, Google Feedfetcher, jm6087, Mapman44