Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

L3 Praha, Koněvova 2453/235, možnost přejet přes tramvaje

Post by VlSkrbek
Dobrý den,

přidal jsem napojení silnic přes tramvajové koleje. Viz.:
https://www.waze.com/cs/editor?env=row& ... 202&zoom=8

Je to moje první editace, prosím o kontrolu a napojení na hlavní silnice.

Jde o to, aby navigace umožnila otočení ještě před tramvajovou zastávkou v případě jízdy z ulice Spojovací. Nyní se to děje až za ní, tedy na úrovni ulice "U kněžské louky".

Nikde jsem nenašel jak správně kreslit přejezdy přes tramvajové koleje, zda jako samostatné silnice nebo jako křižovatky. Navíc mi tam nejdou upravovat šipky pro určení povolených výjezdů.

Silnice by měla být podle mne označená jako typ: Ulice
Nikoli jako silnice III. třídy.

Díky
S pozdravem
VlSkrbek
Posts: 14

POSTER_ID:17585296

1

Send a message

Post by b-007
Ahoj,
aktualizace map poznas z teto stranky, jak píše kolega:
https://status.waze.com/
V editoru map dole vlevo je odkaz: Stav.
Města jsou již uzamčena na L3, tudíž zde by jsi musel požádat o odemčení na L1 či požádat o opravu někoho L3 a výše. A aby to nebylo tak jednoduché, tato cesta zasahuje do křižovatky Koněvova x Spojovací, která je řešena pomocí Box Junction, ve vrstvě silnice si zapni Sloučené křižovatky a uvidíš ji. Úroveň pro editaci je nutná L5.
Já v mapě vidím segment silnice 3. třídy. Ten je tam od 6.12. ;-)
Private tam nepatří... V té době to stejně nebylo připojené...
b-007
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 2289
Has thanked: 119 times
Been thanked: 430 times
Send a message

Post by Bew1One
Ahoj,
segmenty na které by se tahle tvá propojka musel napojit jsou součástí takzvané sloučené křižovatky - bez toho aniž by se smazala a opět po připojení vytvořila, to napojit nejde - sloučená křižovatka brání v editaci (včetně rozdělení) obsažených segmentů i editorům s mnohem vyšším levelem ...

Jenže tím smazáním sloučené křižovatky bychom přišli o agregované rychlostní data od roku 2017, což asi bude ten zásadní důvod, proč se do toho nikomu zvlášť nechce ...
Bew1One
Posts: 2100
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Nemusíš upravovat silnice - většina cest je zakreslena a zbývají drobky - pokud chceš, můžeš se klidně pustit do landmarků - míst - jednak jich ve waze stále spousta chybí, druhak ty co jsou nemají vždy doplněné detaily jako třeba už úplný základ - adresu - nebo třeba provozní dobu, web, telefon ...
U míst můžeš editovat "bez omezení" s tím, že pokud má místo vyšší zámek, daná editace se zobrazí ke schválení editorům s patřičným levelem.
Pokud by jsi chtěl začít, doporučuju začít školením pro nové editory - najdeš ho na wazeopedii a tam se dostaneš přes www.wazer.cz :)
VlSkrbek wrote:No jo no, ale jak jsem psal dostat se na vyšší úroveň je dost těžký. Tak se není čemu divit že je tu tak strašně málo lidí.
Dík
Bew1One
Posts: 2100
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Grepa
VlSkrbek wrote:Díky za informace.
.... Sám nemám možnost se dostat na vyšší úroveň, protože věci kolem jsou již uzamčené :-). ....
Nebo se přestěhovat do míst s nižší aktivitou Wazerů, což znamená i nižší zámky a pilovat mapu tam ;).

Reálně nemůže nikdo, jako nový kolega, systémem pokus-omyl ladit hlavní magistrálu. Tam to skutečně nejde jinak než zamknout na L3+, ale cca 90% mapy je zamknutá na L1-2.

Pokud je skutečný zájem o editaci, v komunikaci je ověřená aspoň nějaká úroveň znalostí a existující přiměřená hladina sebereflexe, pak zkušenější kolegové odemknou jakékoliv potřebné místo, nebo připojí nově zakreslené cesty. Takové místo / oblast, po kontrole zamknou. To zabezpečí mimo jiné, že tvou práci někdo "Rádoby editor" systémem pokus-omyl neponičí. Zkušenosti, edity a levely můžeš sbírat dle libosti, ale pozor je to o čase. Na druhou stranu jsou to i zkušení kolegové v Local Champs s L3+ už i po roce, či po dvou. A dělají dobrou práci :).

Obecně si komunita editorů L4+ přeje co možná nejvíce zdatných kolegů se znalostmi L3+, protože editační práce v CZ je mraky.

PS: pokud skutečně, čekáš na reakci 14 dnů, tak si buď měl velkou smůlu, nebo si spíše narazil na složitý problém. Reakční standard u běžných problémů je cca den dva, ale běžně i hodiny. Také je možné využít online chat v WME.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
:) Říkáš smůlu, možná jen v tom, že se úprava dotýkala celkem složitého JB (Sloučené křižovatky). Tak třeba já jsem tak složitý JB ještě nenastavoval. V CZ je jen pár kolegů (slovy dva) co mají větší zkušenost s nastavením složitých JB. Sám bych s nastavením strávil několik desítek minut. Nejprve nastudovat současné nastavení, pak od začátku nastavit a pak ještě požádat kolegu o kontrolu. Ten by kontrolou strávil podobně dlouhou dobu :). JB řeší problémy průjezdem složitých křižovatek, ale jejich nastavení není jednoduché.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by vitj
Tak jsem to udělal, kontrola vítána, hlavně u sloučené křižovatky.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 4112
Has thanked: 807 times
Been thanked: 835 times
Send a message

Post by vitj
V mapě budou až proběhne map update k datu a casu pozdejsimu, nez je uprava, lze se podivat na https://status.waze.com/. Nyní to v mapě ještě není, velmi pravděpodobně bude zítra.

Jednoduchá úprava to je, ale segmenty zasahují do sloučené křižovatky a tedy bez jejího odstranění nelze segment přidat.
Segment je typu Primary ne private, je dobré, aby byl stejné kategorie jako je hlavní cesta, aby nebyla přidávána penalizace.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 4112
Has thanked: 807 times
Been thanked: 835 times
Send a message

Post by VlSkrbek
Dobrý den,
prosím jak tam přidat možnosti odbočení?
Já na to evidentně právo nemám?
Díky za odpověď
VlSkrbek
Posts: 14
Send a message

Post by VlSkrbek
Ahoj,

díky, ano takto by to mělo být.

Nevím jak poznám, že jsou nové úpravy již v aktuální mapě. V každém případě to vyzkouším a dám vědět.

Jen ještě dotaz. Myslel jsem si, že tohle je jednoduchá úprava a že na ní budu mít právo, ale evidentně nemám. Proč je potřeba to dělat přes sloučenou křižovatku?
Proč je typ cesty "Private street", copak je to soukromá cesta? Já měl dojem, že ne, že je to standardní cesta, ale podle vlastnictví to tak možná je. Můžeš mi to potvrdit?

Díky
Vláďa
VlSkrbek
Posts: 14
Send a message