[Script] WME Speedhelper

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby thegianny » Thu Nov 26, 2015 9:52 pm

gertbroos wrote:Update 0.4.2

  • Added Romania
  • Added Italiy
  • Added some speed options to Mexico

@Sebiseba: I have no idea what it is you actually want now :)

If you just want to let the script "check" the 2 verified boxes, this doesn't actually gets saved? WME needs to know that there are changes to those boxes.

What do you mean with "visual" ?


Great! Super fast!
thank you
Andrea

State Manager VENETO
AM di Levico Terme - Caldonazzo - Potenza - Sikasso(Mali)
iPhone 6s con Waze beta
[ img ] [ img ][ img ]
[ img ]↖ Wazeopedia Italia
thegianny
 
Posts: 131
Joined: Mon Jul 18, 2011 2:03 am
Has thanked: 100 times
Been thanked: 42 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby TheWhiteTurtle » Mon Dec 14, 2015 9:59 am

Argentina - AR
10-20-30-40-50-60-70-80-90-100-110-120-130
Kph
standard red circle is ok

Thanks !
TheWhiteTurtle
500K edits
500K edits
 
Posts: 208
Joined: Sun May 25, 2014 11:04 pm
Location: Argentina
Has thanked: 116 times
Been thanked: 111 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby TimAThing » Tue Apr 24, 2018 2:18 pm

Hi. I've noticed what seems to be a problem with WME Speedhelper 0.9.0 in the new WME release 2.13-57: On roads with unverified speeds, I'm getting the "One or more segments in your selection are disabled or above your editor level" error appearing even though I can edit the segment, including the speed limit. (See screenshot.)

Versions:
WME Speedhelper 0.9.0
Chrome 66.0.3359.117 (Win10, 64 bit)
Tampermonkey 4.5

Other Tampermonkey scripts disabled at the time
Other WME-related extensions disabled at the time
Verified problem doesn't manifest when Speedhelper is also disabled
Attachments
WME2.13-57-SpeedHelper error.jpg
(198.53 KiB) Downloaded 419 times
L4, AM for NSW and Tasmania
TimAThing
State Manager
State Manager
 
Posts: 744
Joined: Fri Jul 11, 2014 9:04 am
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 222 times
Been thanked: 335 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Timbones » Thu Nov 19, 2015 10:10 pm

Since the speed signs are smaller now, can you please add 20 and 70 to UK speeds?

Thanks
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6980
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 2979 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Timbones » Wed Nov 25, 2015 12:48 pm

laurenthembord wrote:Can you create a "sign" to remove the speeds on roundabouts, that WME implemented.

I was wondering about having this feature. Basically, so there's one click to clear the speed limit boxes.
Icon can be an empty red circle (or whatever style is used for the country).
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6980
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 2979 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Timbones » Tue Jan 19, 2016 10:17 am

There is a bug within WME Speedhelper: If you select a mixture of 1-way segments (i.e. A->B and B->A) with an unverified speeds, and you select a speed, some of those segments don't get verified. WME then throws an error when you try to save those unverified speed limits.

For example: these two segments are in opposing directions. They have unverified speeds of 70 and 60 mph, although it doesn't matter what speeds they are.

If I select 70 mph, both of them get set correctly, but the northern one is left unverified (WME won't allow save). If I select 60 mph, then the northern one isn't changed at all - it should have set it to Verified. This should be replicatable with any pair of opposing segments with unverified speeds.

It seems like the script is correctly checking the fwdDirection and revDirection when setting the MaxSpeed, but not when clearing the MaxSpeedUnverified flag.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6980
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 2979 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Timbones » Tue Feb 23, 2016 2:58 pm

Glodenox wrote:Another idea: we've recently had some people enter speed limit information in mph instead of kph. Seeing that you've already got the connection between current country and the speed unit used in that country, it might be interesting to add a warning if someone is using the wrong speed unit in a country?

I'm aware that those people will most likely not be using this script and as such won't see this warning, but at least it might help some people who switch country from time to time and might forget to change the unit.

Waze.model.isImperial holds the boolean value for the currently selected speed unit.

I don't think this feature ever went ahead? We do occasionally see speed limits set with the wrong units.

Iain posted a patch to the code a few pages ago, that will do the conversion automatically to the right values.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6980
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 2979 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Timbones » Thu Apr 14, 2016 9:19 pm

Robert04101 wrote:Select two (or more) one-way segments that Waze's algo has assigned unverified speeds. Set a (common) speed. Any segments that in the opposite direction will still have an unverified SL.

Yeah, I spotted this too: https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... 2#p1309067
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Closure Monitor
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6980
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 1061 times
Been thanked: 2979 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby Torston » Mon Nov 16, 2015 7:21 pm

Russia - Ru
30-40-50-60-70-80-90-110-120-130
km/h
The sign is standard.
[ img ] [ img ] [ img ] [ img ]
Country Manager: Russia, Poland, Ukraine
Location: Kaliningrad, Russia
Torston
 
Posts: 24
Joined: Sat Mar 17, 2012 9:58 pm
Location: Kaliningrad, Russia
Has thanked: 44 times
Been thanked: 14 times

Re: [Script] WME Speedhelper

Postby TruckerGerrit » Tue Nov 17, 2015 3:41 pm

Requesting Spain (SP) with 30-40-50-60-70-80-90-100-120 km/h
Standard European sign (red circle)

Thank you very much!
Last edited by TruckerGerrit on Tue Nov 17, 2015 4:24 pm, edited 1 time in total.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
TruckerGerrit
CM Spain & Andorra • Local Champ • Waze Android & WME beta tester
TruckerGerrit
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 1135
Joined: Sat Jul 12, 2014 11:04 am
Location: Altafulla, Tarragona, Spain
Has thanked: 817 times
Been thanked: 459 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: age4670, AquaZR1, jm6087, Mapman44