Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Unholy, GinBook, guri211

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Vadi58 » Mon May 21, 2018 6:40 pm

Chlapi, či veríte či nie, aj na 4ky je dosť zamknuté a dokonca aj L4 si musia sem tam zažiadať o odomknutie. Takže kľudne napíšte na fórum o dočasné odomknutie a budete môcť veselo editovať na danom úseku... ovšem s dodatočnou kontrolou ;-)

Odoslané z Redmi 4X pomocou Tapatalku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Vadi58 » Mon May 21, 2018 6:43 pm

Zabudol som ešte pridať ... Trpezlivosť ruže prináša! :-)

Odoslané z Redmi 4X pomocou Tapatalku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Vadi58 » Tue Feb 26, 2019 5:04 am

balkontron - Pišta Ti ponúka možnosť získať AM - pokiaľ máš chuť editovať, tak sa toho chop! ;-) https://wazeopedia.waze.com/wiki/Slovak ... _Slovensku
Vadi58
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 645
Joined: Tue Dec 23, 2014 5:26 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 86 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Thu Jun 19, 2014 5:19 pm

Ahoj,
uz nejaky cas pouzivam waze, nejake vacsie problemy s tym nemam.
Jedna z veci, ktoru neovladam je:
V rezime navigacie (GPS zapnute a synchronizovane, navigovanie do zvoleneho ciela) zvolim zobrazenie hlaseni (ikona "slzy/balona" v pravej dolnej casti). Potom tapnem na "vsetky hlasenia" a zvolim niektoru moznost hliadka / premavka / nehoda / uzavierka ... . Po vybere kategorie zvolim niektoru udalost. Na displeji sa zobrazi miesto na mape, kde sa dana udalost nachadza v podobe "vysvieteneho kruhu".
Ako si zobrazim mapu, kde v strede displeja bude dana udalost s tym, ze si viem mapu zvaecsit/zmensit, aby som presne videl, kde sa dane obmedzenie nachadza ?
Ak kliknem hocikde na obrazovku, zobrazi sa aktualna poloha podla GPS.

Neviem, ci pisem zrozumitelne, ale ide mi o to: priklad: Na ulici Vajnorska v BA sa nachadza hliadka. V popise je napisane miesto: Vajnorska. Ta ulica je dlha niekolko km. Po tapnuti na hlasenie sa zobrazi len maly vyrez mapy, z ktoreho nie je celkom jasne, kde ta hliadka je. Ak by som vedel zmenit mierku zobrazenia, videl by som presnejsie, kde ta hliadka je. Ale nech -
kliknem/podrzim/pohnem prstom - na zobrazenej mape hocikde, zobrazi sa aktualna GPS poloha.

Presiel som forum, ale takyto problem som tu popisany nenasiel. Alebo som ho prehliadol.

Vdaka za odpoved.
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 6:54 am

Ahoj,
Hej, ja viem, is not a bug, is a feature :D
Az tak velmi ma to netrapi, ale jazdim denne po BA a tych udalosti je celkom dost. Ak presne viem, kde to je, mozem daleko dopredu naplanovat, ako to obist. Je tu dost husto a casto sa stane, ze sa dostanem do kolony preto, lebo podla zobrazenia sa mi zda, ze je to az o dve krizovatky dalej. Ak by bolo mozne si pozriet, kde presne to je, obcas by to pomohlo.
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 9:20 am

ma5jkl wrote:
vadox wrote:Ak presne viem, kde to je, mozem daleko dopredu naplanovat, ako to obist.


Ale prave na toto je Waze urcene, aby si to nemusel robit ty. Pokial si ale zvyknuty jazdit bez zadania ciela (bez navigacie) tak potom to samozrejme nema ako fungovat.


Prave takto to casto pouzivam. Obehavam miesta, ktore nie su dopredu urcene ani casovo, ani v poradi. Preto by bolo vhodne najprv si obzriet "situaciu v terene" a podla toho sa zariadit.

Na jeden sposob som dosiel: pokial nie je zapnute GPS, tak po zobrazeni udalosti staci tapnut na mapu a potiahnut ju. Zmizne vrchne hlasenie a mapa zostane na mieste udalosti.
Tak sa da pred jazdou spravit si prehlad, ale priamo v aute je to nerealne.

@foxitrot: Co to je GPS fix ? Mam Samsung S2+ s Androidom 4.2.2, da sa to nejako dostat ?
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 11:10 am

foxitrot wrote:Jasne :) moc technicky vyraz. Ked zariadenie po chvili hladania uz ziska svoju presnu GPS poziciu, tak sa tomu povie, ze "uz ma GPS fix". Takze aj ten tvoj to asi ma pomerne casto ;)


Aha,
ja uz roky poznam tento stav, ked pristroj spocita svoju polohu, ako "GPS lock".
Pamatam si jedne z prvych GPS prijimacov (+-1998), ktore sa "lock-li" az po 15-20 minutach po zapnuti. Vtedy som to vyuzival, ako zdroj presneho casu pre technologie. Na urcenie polohy sa velmi pouzit nedali vzhladom na umyselne zavedenie nepresnosti pre civilne pouzitie GPS a neexistencii mapovych podkladov.
Pojem "fix" pre mna vzdy nazmenal nieco ako "opravit". Fixnut bug znamenalo opravit ho. Preto ta otazka.
No co uz, asi som uz moc stary. Dnes so mnou oslavuje narodeniny aj Nicole Kidman, dokonca aj rok narodenia mame rovnaky ;)
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Wed Dec 25, 2013 8:50 pm

Nemám tam EA, takže to nemůžu vyzkoušet ověřit, ale předpokládám, že jsou tam dva identické segmenty přes sebe. Jeden bude potřeba smazat. Většinou se to stávalo/stává, když má editor (nemyslím teď člověka, ale editovací nástroj) "svůj den"...

Edit: GinBook byl rychlejší :-)
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Wed Dec 25, 2013 8:58 pm

foxitrot wrote:Presne tak, dva paralelne segmenty 141884474 a 199855557 a cervena sipka je medzi nimi.

vargosz wrote:Nemám tam EA, takže to nemůžu vyzkoušet ověřit, ale předpokládám, že jsou tam dva identické segmenty přes sebe.

Mozes. Na chvilu sa odhlas a zahraj sa na pieskovisku ;-)

Na mape som si vsimol, ze sa to tam len tak hmyri editormi :)


Já vim, ale jsem línej :-D
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Fri Dec 27, 2013 8:12 pm

EfendiM9 wrote:Highlight script sa dal relativne lahko upravit, aby tieto veci ukazoval aj editorom s nizsim levelom (nikdy som uplne nechapal preco je to spravene natvrdo len pre vyssie levely).
Neviem, ci to mylan v CZ/SK verzii upravuje, ale mohol by ... ;)


Tady je návod jak a kde WME Color Highlight upravit: https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... 10#p334567
ale fungovalo to v době, kdy se do chrome instalovala rozšíření ze souboru ve formatu .js, jak to upravit dnes v .crx netuším...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users