[Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Tue May 28, 2019 4:03 pm

turbomkt wrote:Or a floating panel?

That would work nicely as well, indeed. I'm not 100% certain yet how I'd implement that, but it should be possible to do that.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1009
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 482 times
Been thanked: 1168 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby turbomkt » Thu May 30, 2019 5:27 pm

Justin uses one for RA Utility, right?
turbomkt
State Manager
State Manager
 
Posts: 1028
Joined: Thu Jan 22, 2015 1:05 am
Location: San Diego, Ca
Has thanked: 444 times
Been thanked: 283 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby SeveriorumPatrem » Fri May 31, 2019 12:36 am

iainhouse wrote:Since this brought the script to mind, I thought of another suggestion.

I know some people have commented about the fairly large bar the script places across the top of the screen; particularly once you've added the editing controls. Is it worth placing those control buttons in the LH panel?

You already have some controls there. I don't have the biggest of screens, but it looks like there's room there for the array of buttons, leaving more space on the map to see where you're placing your image.


I made some cheap mockups of this exact request back on this post. Hopefully it is the pipeline! A floating panel would also be cool.
[ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 884
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 491 times
Been thanked: 300 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Fri May 31, 2019 11:18 am

turbomkt wrote:Justin uses one for RA Utility, right?

That's "just" a static window that can't be dragged around. But I guess that would be sufficient as well if I can condense the controls a bit. I'll play around with some of the ideas I've got for this.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1009
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 482 times
Been thanked: 1168 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby JustinS83 » Fri May 31, 2019 2:23 pm

Glodenox wrote:
turbomkt wrote:Justin uses one for RA Utility, right?

That's "just" a static window that can't be dragged around. But I guess that would be sufficient as well if I can condense the controls a bit. I'll play around with some of the ideas I've got for this.

Actually, it is draggable ;)
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1313
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 335 times
Been thanked: 2332 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.3.1)

Postby Glodenox » Fri May 31, 2019 2:26 pm

JustinS83 wrote:Actually, it is draggable ;)

Weird. When I tried it before, I couldn't drag it around. It's working fine now.
My bad!
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1009
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 482 times
Been thanked: 1168 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby Glodenox » Mon Jun 10, 2019 4:39 pm

I've been playing around with the location of the controls, but eventually it felt best to me to just place the controls in the sidebar. That way most of the space remains on the map and then the opacity and parent layer fields aren't positioned weirdly compared to the other image overlay attributes.

I've just released version 1.4.0 of the script which has the adjusted controls, as well as the possibility to adjust an image overlay you've saved in the past. The button that adjusted only the name in the past will now open up the "Align image" step for that image overlay.

I've also been working a bit on making it possible to lock an image to a corner instead of the centre, but that isn't ready to release yet.

[ img ]
Last edited by Glodenox on Mon Jun 10, 2019 6:22 pm, edited 1 time in total.
Reason: Added a screenshot of the new layout for the controls
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ]
Glodenox
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1009
Joined: Tue Aug 11, 2015 9:04 pm
Location: Belgium
Has thanked: 482 times
Been thanked: 1168 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby SeveriorumPatrem » Thu Jun 13, 2019 6:43 pm

Glodenox wrote:I've just released version 1.4.0 of the script which has the adjusted controls, as well as the possibility to adjust an image overlay you've saved in the past.


Absolutely outstanding, thank you so much!! 8-)
[ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 884
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 491 times
Been thanked: 300 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby WazingArch » Sat Jul 13, 2019 8:26 pm

Hi, I am pressing this button but nothing happens. Am I missing something? Thanks.
screenshot_77.png
(13.09 KiB) Downloaded 76 times
Coordinator: BG • Local Champ • Translator
[ img ]
Уики България | Best map editing practice
WazingArch
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 464
Joined: Thu May 24, 2012 6:02 am
Location: Bulgaria
Has thanked: 225 times
Been thanked: 96 times

Re: [Script] WME Image Overlays (1.4.0)

Postby jm6087 » Sat Jul 13, 2019 9:04 pm

WazingArch wrote:Hi, I am pressing this button but nothing happens. Am I missing something? Thanks.
screenshot_77.png


Have you already added the image to the map?
jm6087
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 3332
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:05 pm
Location: Texas
Has thanked: 561 times
Been thanked: 1352 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: jmbox