[Script] Street Vector Layer

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Fri Jul 10, 2015 2:42 am

Mi first impressions.

- At zoom level 3 the streets are not shown. I understand why (you cannot fetch the data), may be by scanning at zoom level 4...

- Street names hide arrows to many times (on ortogonal, regular, cities.)

- Would be nice to be able to change the width of the roads.

- Overal looks great! (I hope this will help me with the problem I have with openlayers tiles ,not only on Waze map, that for an unkown reason my computer sometimes fails to download)
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Fri Jul 10, 2015 3:25 am

sketch wrote:
papok wrote:- Would be nice to be able to change the width of the roads.

You can do this – just change the number in the configuration panel.


.... and the change occurs in real-time!

Thanks :oops:
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Fri Jul 10, 2015 12:22 pm

bedo2991 wrote:
papok wrote:At zoom level 3 the streets are not shown. I understand why (you cannot fetch the data), may be by scanning at zoom level 4...

The problem is that the vector layer is not so suitable for far zoom editing. The more elements you'll have to draw an the map and the slower it will run.
For this reason I'm already limiting the number of features that get drawn at zoom level smaller than 5 (No arrows, no extra decorations like toll, etc...)
Another option would be to automatically fallback to the normal layer when the user zooms out (1, 2, 3), but I personally don't know if it's worth it (at least the normal layer shows the city names too).
What do you think?


I think that the change in line styles when zooming out (colors particularly) will be pretty ugly.
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Wed Aug 26, 2015 2:04 pm

I like more the small numbers. Some cities have numbered streets and there the big numbers would be confusing.
Anyway, I think this should be optional (guess is your intention) and does not replace a color coded speed layer.

Papo.
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Wed Aug 26, 2015 2:12 pm

No, or not that I know.
I think I did see some discussions on the issue though (sorry , I cannot search for it right now).
I think it could be an useful feature.
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Wed Aug 26, 2015 3:16 pm

That was fast...

What is the thin line? toll road? Those highways with three colors...
May be an option to show only the speed limit color?... just wondering... don't want to bloat the add on, nor abuse your dedication...
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Tue Sep 01, 2015 12:43 pm

bedo2991 wrote:
Olestas wrote:Is it possible to show speed limit for each segment direction on different sides of segment?

You mean the coloured line? That would be great and I'll try to do it, but I see it really unlikely to work in the near future.... :(


For that you (bedo2991) may get a hint from FZ69617's Rout Speeds. The script nicely shows transit speeds also for segmentes that are used on both directions in the same routing.
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby papok » Wed Sep 02, 2015 2:37 pm

bedo2991 wrote:
tkr85 wrote:wlodek76/FZ69617 Rout Speeds get transit speeds from data returned by livemap router, show this data for all displayed roads would be very very slow.

I guess he meant that I could use the same technique to show the speed limits, not that I should show the live speed.
Anyway I quickly tried to have a look at it and I couldn't "easily" make it work. :cry:


That's what I meant. Sorry is it didn't help...
papok
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 880
Joined: Fri Oct 02, 2009 9:36 am
Location: Buenos Aires, Argentina
Has thanked: 138 times
Been thanked: 333 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Fri Jul 17, 2015 9:24 pm

This is a great tool, and also a useful back for when the tiles server is being cracky even for those like me who like the new colors!!

One request so far, would you be able to add the option to hide labels entirely? If i move the slider all the way to end it would not show any labels?

Oh and on more not as important, the option to customize the labels color and stroke?

Thanks for a job well done.
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Sun Jul 19, 2015 4:27 am

bedo2991 wrote:
PesachZ wrote:Oh and on more not as important, the option to customize the labels color and stroke?


Thanks for the suggestions. Could you please elaborate a little bit more this one?
For every street type you want to be able to set a different color other than the colour of the street or you want the possibility to have all of the them of a given colour? (All black or all white or a specified colour).

Two things.
1) the option for a custom color for each street type, (additionally a shortcut that sets all types to the same color would be nice too)
2) the option to set a custom color, and thickness for the stroke (the black outline around the names). If you give a thickness slider, then sliding all the way to one end would remove the stroke entirely.
Thanks for the option to remove road names I see you slated it for 1.0
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: Doctorblah, Mapman44, steveinark