Locked

New WME v2.44-47

Post by
Hi,

Here is the change-log for this version:

* Checkboxes don't work when selecting multiple segments - FIXED
* Failure to create MTE (city can't be added) - FIXED
* Update translations

Enjoy!
Ruben

Post by AigarsABCD
Hello.
Is Waze development team aware of the issue in WME where a new created place disappears from the editor, and later shows up randomly after pressing refresh several times?
Is there any solution or comment to this problem?
viewtopic.php?f=8&t=238497&start=20
AigarsABCD
Area Manager
Area Manager
Posts: 138
Has thanked: 25 times
Been thanked: 11 times

Post by AlanOfTheBerg
I did some quick searching but didn't find anything. I am actually unable to add or edit any kind of Place right now. First noticed when I tried to add some residential Places which are well off the main roadway where HNs don't work well.
AlanOfTheBerg
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 23624
Has thanked: 610 times
Been thanked: 3685 times
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ

Post by AigarsABCD
I have created 5 place points near Millard Pl here.
https://www.waze.com/en-GB/editor?env=r ... 867&zoom=7
As I press the Refresh button, those 5 places show up randomly.
Sometimes I see 2 places at the same time, sometimes only 1 of them shows up.
I have never seen all 5 place points at the same time on my screen.

This is not related to any plugins, as all are disabled.
This issue is not browser related, as it exists on all browsers I have tried.
It also exists in the "Try practice mode", without logging in.

Does anybody see the same issue in the link I provided?
AigarsABCD
Area Manager
Area Manager
Posts: 138
Has thanked: 25 times
Been thanked: 11 times
Attachments

Post by Kevintiobraid
This has always been the case for me as long as I've been editing. When you create a new place, it will randomly appear and disappear after refreshing and zooming to different levels. Once theres been a tile update it tends to then always be visible.
Kevintiobraid
Area Manager
Area Manager
Posts: 1247
Answers: 1
Has thanked: 381 times
Been thanked: 279 times
Kevin
https://waze.cw1998.uk/assets/images/wa ... l-logo.png
AM for South Tipperary, Waterford, South Kilkenny, Derby, Nottingham, Lincoln
Pixel 5

Post by AigarsABCD
Thanks for the confirmation.
After some time they seem to stop disappearing, yes.
But these places in my example are now 4 weeks old and still doing this.

Unfortunately, I do not have access to WME Beta bugs forum since I am not a member of WME beta, so unable to create a topic there.
If somebody is willing to help that would be appreciated.
AigarsABCD
Area Manager
Area Manager
Posts: 138
Has thanked: 25 times
Been thanked: 11 times

Post by BtBalways
Kevintiobraid wrote:This has always been the case for me as long as I've been editing. When you create a new place, it will randomly appear and disappear after refreshing and zooming to different levels. Once theres been a tile update it tends to then always be visible.
Same here; sometimes a re-appearance can be forced to occur by doing a 'search' for the recently created place.
I assume it's because of 'mirrorng' delays or losses between servers, if such behaviour exists.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
BtBalways
Area Manager
Area Manager
Posts: 495
Has thanked: 412 times
Been thanked: 100 times
Roy - (3)AM; N.Surrey

Post by kumiankka
AigarsABCD wrote:But these places in my example are now 4 weeks old and still doing this.
Just what @AigarsABCD said and I have seen similar behaviour as well.
BtBalways wrote:
Kevintiobraid wrote:This has always been the case for me as long as I've been editing. When you create a new place, it will randomly appear and disappear after refreshing and zooming to different levels. Once theres been a tile update it tends to then always be visible.
Same here; sometimes a re-appearance can be forced to occur by doing a 'search' for the recently created place.
I assume it's because of 'mirrorng' delays or losses between servers, if such behaviour exists.
This is not about mirroring, or if it is, then the mirroring is broken. Severely. Just for recap, here is quote from my post from the Disappearing map features thread with the relevant bits highlighted:
kumiankka wrote:WME just lost several places I had created. There was like three lakes, two rivers and small ponds, one large factory and various other smaller places I created during the holidays. Now they are all gone. There have been two INTL server map tile updates since then and the places are still missing. All the new roads created at the same time are still intact.
It took several months for the places mentioned above to reappear, during which another editor had created same places, resulting duplicates when originals came back.
kumiankka
Posts: 867
Has thanked: 170 times
Been thanked: 378 times

Post by russblau
AigarsABCD wrote:I have created 5 place points near Millard Pl here.
https://www.waze.com/en-GB/editor?env=r ... 867&zoom=7
As I press the Refresh button, those 5 places show up randomly.
Sometimes I see 2 places at the same time, sometimes only 1 of them shows up.
I have never seen all 5 place points at the same time on my screen.

This is not related to any plugins, as all are disabled.
This issue is not browser related, as it exists on all browsers I have tried.
It also exists in the "Try practice mode", without logging in.

Does anybody see the same issue in the link I provided?
Yes, I am seeing exactly the same thing. It’s kind of entertaining.
russblau
State Manager
State Manager
Posts: 1578
Has thanked: 288 times
Been thanked: 592 times

Post by jm6087
There are scripts running in your screenshot.
jm6087
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6283
Answers: 4
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2018 times
Thanks,
John
US Global Champ
SCR Wiki
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... writer.png
[
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by iainhouse
This problem is not related to WME. It is a problem with the tiles. It's probably related to the upgrade of the type builders and has been reported on that topic.

[EDIT] Link to other post added now I'm at a keyboard. :)
iainhouse
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 11144
Answers: 1
Has thanked: 2185 times
Been thanked: 8160 times
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... c4/AGC.pnghttps://sign.waze.tools/s2000.pnghttps://sign.waze.tools/c6.png
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season