Post Reply

Dlouhodoba/predplacena parkoviste?

Post by Horizon911
Ahoj,
Zas jsem narazil na dlouhodoba/predplacena. O nich se v artiklu nic nepise.... https://wazeopedia.waze.com/wiki/Czech/ ... %A1t%C4%9B

Takze: Malovat? Nemalovat?... Hadam, ze jejich abonenti k nim navigovat chteji, ale zaroven by se nemela podbizet nahodnym ridicum, kteri jen hledaji "nejblizsi pakoviste" v appce... Jde treba o tyhle parkoviste: https://www.mrparkit.com/cs/faq#rezervace
Tak co s nimi?
Horizon911
Posts: 513
Has thanked: 279 times
Been thanked: 26 times

POSTER_ID:17471664

1

Send a message

Post by Bew1One
@MartinProkop

Opravdu zajímavý a přínosný první post na fóru ... Ono za všechno určitě může Waze, Waze určitě může i na Covid-19, že?
Vezmeme-li to popořadě - pravidla jsou taková jako se schválí/ schválila, nemohou postihnout naprosto všech 10 bambilionů možností které mohou v reálném světě nastat, takže se tvoří s ohledem na "normální a převládající většinu. Co se týče parkovišť ale obecně i jakékoliv navigace - navigace je VŽDY jen pomocník, rozhodnutí KUDY jedu a KDE případně zaparkuju/zastavím/stojím, je na mně jako ŘIDIČI - mám hlavu, v hlavě oči a ty oči by měly být schopné VIDĚT dopravní značky a pak bych měl mít něco jako MOZEK a ten by to měl zpracovat a vyhodnotit. Takže výmluvy těch kteří řekli "protože navigace něco" neberu. A jinak - pokud existuje parkoviště s omezením přístupu ale pořád je to parkoviště - proč by jej waze nemohlo nabízet? Pořád může existovat lokální wazer který na něm parkovat může a parkoviště chtít využít jako cíl cesty.

Pokud víš o cestách v okolí které jsou za závorou a jsou vedeny jako běžné ulice, netuším co ti bránilo nebo brání v tom je nahlásit buď tady na fóru nebo pomocí aplikace a hlášení chyby v místě - pro areály za plotem / vraty / závorami platí pravidla o soukromých cestách, pokud tam náhodou už nejsou nastaveny, není je problém nastavit. Skrze tyto segmenty pak Waze nenaviguje "skrz" ale pouze pokud na nich leží cíl, případně není žádná cesta k cíli která by nepoužila takovýto segment.

Tak nějak mi připomínáš některé oznamovatele uživatelských hlášení - nahlásí chybu mapy a když po nich chceme upřesnění, tak se často dozvíme že "na vykecávaní nemají čas a ať si to opravíme sami" a to jen v tom lepším případě. V tom horším prostě nereagujují a klidně sázejí na tom samém místě další a další hlášení jeden každý den, den za dnem než je to omrzí a my stejně nic neopravíme, protože nemáme jak. Ale to je ten problém - z ikonky chyby v mapě mnohdy bez upřesnění nejde poznat o jaký problém se v okolí jedná, protože ježíšek (nebo jiný preferovaný dodavatel vánočních dárků a překvapení) nám věšteckou křišťálovou kouli zatím nedodal ... ;)
Bew1One
Posts: 2109
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 313 times
Send a message

Post by Gene-Hawkins
A nemohlo by to být značeno jako každá jiná firma? Abonent se prostě nechá navigovat do té firmy, jiného to nezajímá.
To byste mohli chtít značit jako parkoviště kdejaké soukromé stání firem za závorou...
Gene-Hawkins
Posts: 42
Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times
Send a message

Post by Horizon911
Diky, chlapci. Ja to teda myslel hlavne jako namet pro CZ kolegy, ale jak vdim, je to sirsi problem... Resenim by mohlo byt oznaceni parkingu jako Private... Protoze pak nebude ridicum aktivne podbizen. Ale to by se muselo uzakonit do pravidel... nejak. :)
Horizon911
Posts: 513
Has thanked: 279 times
Been thanked: 26 times
Send a message

Post by ma5jkl
Osobne si myslim ze je to to iste ako nejake sukromne parkoviska napriklad niekde za rampami, alebo v garazach firiem. Tiez tam bezna verejnost nemoze zaparkovat ale parkovisko to je. Za mna to treba davat do mapy, avsak formu si musite doriesit v ramci svojich pravidiel.
ma5jkl
Posts: 3319
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»

Post by MartinProkop
Dlouhodobě díky tomu, že metodika mapování a zaznamenávání nejen parkovišť je špatná volám na našem parkovišti na cizáky pravidelně policajty. Protože i Waze to má jako veřejné parkoviště..... ikdyž tak je i zákaz zastavení, natož stání, nebo parkování. Podklad pro změny dán třeba na Waze před x lety. Ale podle metodiky je to správně. Nemluvě o soukromích cestách v okolí za závorou, opět podle metodiky je to správně průjezdné veřejné..... ...hlavně že ta metodika že :-/
MartinProkop
Posts: 1
Send a message

Post by porubcan
podla mna je to parkovisko a malo by byt tymto sposobom dane do mapy s jednoznacnym popisom a odkazom na web prevadzkovatela.
a asi by sme sa mali zamysliet nad tym, akym sposobom uvedieme informaciu o potrebe rezervacie miesta priamo v nazve landmarku.
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6826
Answers: 1
Has thanked: 633 times
Been thanked: 1859 times
Send a message
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... 00k_6c.pnghttps://storage.googleapis.com/wazeoped ... onster.png
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester