[Script] Street Vector Layer

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Fri Oct 30, 2015 6:57 am

andylaode wrote:
PesachZ wrote:
TheLastTaterTot wrote:That has been what I was looking for! Where do I find that?

You need a way to edit the browser local storage. I use an extension which makes it really simple.
HTML5 Storage Manager All in One


teach us on how to do it... i face the same problem as patti

  1. Install the chrome extension HTML5 Storage Manager All in One
  2. Open WME
  3. Click the orange stack icon on the right side of the omnibox address bar
  4. choose the Storage tab and the local storage button
  5. scroll down the list of keys till you find keyboardShortcuts (it was near the bottom of the list for me)
  6. click edit on the right side of the value column
  7. look through the text in the value column till you find the setting for SVL, it looks like this (the numbers may be different if your shortcut is set to something different than Alt+L)
    Code: Select all
    "toggleStreet(Vector)":"4,76",

    If you currently have "none" by the shortcut it may look like this,
    Code: Select all
    "toggleStreet(Vector)":"0,-1",
  8. If there are other numbers in there, replace them with "4,76", if the entire string is not in there at all, copy it from above and paste it in the list.
  9. Click confirm on the right side
  10. Reload WME (the whole page, not just the layers)
  11. Try pressing Alt+L to toggle the SVL script.
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Mon Nov 30, 2015 3:46 am

TheLastTaterTot wrote:This is one of those times I wish there was an option to favorite a post so I can come back to it later when I need it. :D I suppose a bookmark should suffice.

Glodenox wrote:And at the same time it would probably be best to wrap the whole script inside a function to prevent a collision of function names or variables with other scripts (which seems very likely due to the very generic function names). It's not that hard to do as it won't impact your script:

Code: Select all
(function() {
  // All function and variable declarations go in here as they are now
})();


For the console issue, I personally use a different function for that:

Code: Select all
function log(obj) {
  if (localStorage.svlDebug) { // just a suggestion, feel free to do something else
    console.log(obj);
  }
}


Also, there is a global variable svlAttempts that could be put as a var at the top of the script as it is not useful anywhere else (inside the function declaration I showed in this post). The risk of a collision with other scripts is very minimal though.

Just trying to make your script even better :)

Exactly, I have several bookmarks to validator posts as well for things like the complete list of checks, and typeRank lists

Sent from Android using Tapatalk
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

Re: [Script][Beta] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Wed Dec 30, 2015 1:58 pm

Glodenox wrote:I've already proposed some changes in the talk page of that article. I'll discuss this further with Timbones first before making any changes there.

In waze we don't monitor the talk page for change discussions, please post your proposal for a wiki update to the wiki update and discussion forum.

Sent from Android using Tapatalk
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby PesachZ » Tue Mar 14, 2017 3:10 pm

Yes still using this script. WME Street View Availability has already added it.
JustinS83 wrote:[Adding a script to the layer panel] has to be done manually for each script. Working on putting something in WazeWrap to make it easier (day job currently getting in the way of that ;) )
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4512
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2375 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby s18slider » Fri Nov 29, 2019 5:00 am

WME LiveMap Closures are not showing on top of Street Vector Layer anymore.

WME LiveMap Closures Script: https://greasyfork.org/scripts/5144-wme-road-closures
North Carolina State Manager (SM)
Samsung Galaxy S9+
Waze Mentoring. Wazeopedia Profile
[ img ][ img ][ img ][ img ]
s18slider
State Manager
State Manager
 
Posts: 243
Joined: Wed Apr 24, 2013 12:21 am
Location: Hope Mills, NC
Has thanked: 3 times
Been thanked: 134 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby Sapozhnik » Mon Sep 28, 2020 7:47 pm

Hi
Is it possible to move "setting" to another place?

[ img ]
Andrey,
Ukraine Waze Coordinator, GC, CM, Beta, ...
http://waze.com.ua
Sapozhnik
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 131
Joined: Tue Mar 28, 2017 7:04 am
Location: Ukraine, Kyiv
Has thanked: 41 times
Been thanked: 66 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby SeveriorumPatrem » Wed Jan 09, 2019 7:05 am

Two requests for editors using devices with limitations on screen resolution (or limitations on visual acuity who choose to use lower resolution so they can see what they're doing):

1. Can we find a different place to put the link to open the settings control panel, or find an alternate way to open it? With lower screen resolution, even without this script in play, in some locales the imagery copyright notices already run into and through the scale bar and lat/long, and the link to open the settings is pushed into unreachable space. Current workaround is to move the active editor view to someplace known to have a shorter strong of copyright notices.

Picture1.jpg
(13.55 KiB) Downloaded 416 times


2. Can the settings window open a little higher on the screen, or can the settings window be movable? On this device, when it opens, the bottom edge gets pushed off the bottom of the screen.

Picture2.jpg
(30.66 KiB) Downloaded 405 times


Thanks for your consideration!
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 1104
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 598 times
Been thanked: 413 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby SeveriorumPatrem » Wed Jan 09, 2019 5:03 pm

Thanks, this reveals the limitations of my understanding of coding and design, I understand now that this shouldn't occur if the base setup from Waze didn't suffer from (another) design oversight.

That said, design flaws in WME are ubiquitous, and have everything to do with why we have and depend upon so many scripts. I don't have high hopes that Waze will soon (or necessarily ever) fix the copyright notice formatting to the ideal state, so the problem for some will remain. It is for that reason that I made the request. If some aspects of a script are inaccessible due to poor native design by Waze (in this case the link to open Street Vector Layer settings), isn't it the nature of script writers to work around and overcome those flaws, instead of waiting for Waze to fix something to its ideal state?
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 1104
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 598 times
Been thanked: 413 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby SeveriorumPatrem » Thu Jan 10, 2019 5:27 am

Upon additional rumination, maybe this is a fix request that should be directed to FixUI.... if there is a way to resolve the copyright string issue with a script.....

EDIT: And so I went over there to post about it and see that Glodenox already did. :D 8-)

Change request for Street Vector Layer summarily withdrawn.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 1104
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 598 times
Been thanked: 413 times

Re: [Script] Street Vector Layer

Postby SeveriorumPatrem » Sat Nov 23, 2019 10:28 pm

Has anyone else noticed behavior where imported SVL settings don't take effect until the WME refresh button is clicked after the import?
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
The Grumpy Dad
The more I learn, the more I discover how much I don't know.
SeveriorumPatrem
State Manager
State Manager
 
Posts: 1104
Joined: Thu Nov 19, 2015 11:05 pm
Location: SW Washington State
Has thanked: 598 times
Been thanked: 413 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: Doctorblah, Mapman44, Skorpiano