Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Poor traffic data / Ανεπαρκή δεδομένα κίνησης

Post by deyil
Καλησπέρα,

Έχω παρατηρήσει ό,τι τα δεδομένα κίνησης του Waze είναι σχεδόν ανύπαρκτα πια, σε σύγκριση με παλιότερα και ειδικά σε μη κεντρικές πόλεις της Ελλάδας. Και συγκρίνω τα δεδομένα με αυτά των Google Maps σε ίδιες χρονικές στιγμές, που τα βλέπω πιο ενημερωμένα και πιο εμπλουτισμένα σε όλους τους δρόμους.

Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι η Google, παρόλο που της ανήκει το Waze, δεν παρέχει δεδομένα κίνησης από τους χάρτες της στο Waze και πιστεύω σκόπιμα, ενώ είμαι σίγουρος ότι από την άλλη τραβάει δεδομένα από το Waze προς χρήση στους χάρτες της.

Αυτό με έχει κάνει να στραφώ σιγά σιγά προς το Google Map, παρόλο που δε με τραβάει καθόλου σαν εφαρμογή, κάτι που διαισθάνομαι ότι έχει και ως σκοπό η Google.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας και αν έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο.

Hi,
I have noticed that the traffic data of Waze is almost non-existent now, compared to the past and especially in non-central cities of Greece. And I compare the data with that of Google Maps at same time frames, which I see more up-to-date and richer on all roads.

I have concluded that Google, although she owns Waze, does not provide traffic data from her maps to Waze and I believe it is intentional, while I am sure that on the other hand it pulls data from Waze for use on her maps.

This has made me slowly turn to Google Map, even though it does not appeal to me at all, something that I feel is also the purpose of Google.

I would like to hear your opinion and if you have noticed something similar.
deyil
Posts: 41
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times

POSTER_ID:17009882

1

Send a message

Post by deyil
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ελπίζω να συνεχίσει το Waze να εξελίσσεται και να υπάρχει, γιατί είναι εφαρμογή που προτιμώ σε σχέση με άλλες. Αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που είναι στα χέρια της ίδια της Google και αποτελεί ανταγωνιστικό προϊόν για τους ίδιους τους χάρτες της, κάποια στιγμή θα σταματήσει να το στηρίζει. Μακάρι να κάνω λάθος...
deyil
Posts: 41
Has thanked: 7 times
Been thanked: 7 times
Send a message

Post by dtsoukalas
Καλησπέρα,
Από ότι γνωρίζω εδώ και χρόνια έχει ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή στοιχείων κίνησης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τους ίδιους αλγόριθμους δρομολόγησης, και χρήσης αυτών των στοιχείων. Υποθέτω πως η waze βάζει σε δεύτερη προτεραιότητα αυτά τα στοιχεία σε σχέση με τα δικά της. Το ζήτημα είναι ποιο σύστημα έχει τους περισσότερους ενεργούς χρήστες σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Σαν ελληνική κοινότητα δεν έχουμε στοιχεία για τον αριθμό των ενεργών χρηστών που έχει η κάθε εφαρμογή στην χώρα μας, καθώς και πως δουλεύει επακριβώς ο αλγόριθμος δρομολόγησης.
Προφανώς οι δυο εφαρμογές σε κάποια σημεία είναι ανταγωνιστικές και σε κάποια άλλα αλληλοσυμπληρώνονται.
Επίσης είναι γεγονός ότι οι αλγόριθμοι δρομολόγησης έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό λόγω καραντίνας και έχουμε ενημέρωση ότι γίνονται ενέργειες για την βελτίωση τους.

Φιλικά,
Δημήτρης
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message