Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Chyba pruhy nebo je to vlastnost

Post by MTB_Petik
Řešil jsem chybu v zobrazení pruhů zde: viewtopic.php?f=274&t=305609

Naprosto stejná situace je při příjezdu do Brna od Bratislavy, podjede se dálnice, přes semafory, kolem 2 stanic Benziny, přes světla. Navigaci mám směr Černovice. Hned za světly mně to ukáže dva pruhy rovně šedé a třetí odbočovací doprava bílý. Pokud si ale někdo nevšimne že odbočení je až za cca 500 metrů, tak nakrásně skončí u prodejny Lidl.
A narazil jsem na podobné už ve více případech, ale protože to tam člověk zná, tak tomu ani nevěnuje tolik pozornosti,

Je to nějaký bug a nebo je to vlastnost této nové funkcionality?
MTB_Petik
Posts: 84
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

POSTER_ID:17400082

1

Send a message

Post by MajkiiTelini
Je to vlastnost (někteří si myslí, že nepříliš šťastná, já to tak úplně nevidím). Před pruhy jsi tam měl šipku na odbočení a ta vzdálenost tam byla taky. To by jsi skončil u Lidlu taky?
MajkiiTelini
Area Manager
Area Manager
Posts: 853
Has thanked: 101 times
Been thanked: 249 times
Send a message

Post by MTB_Petik
Já se zeptám jinak, chcete funkcionalitu která jen nahradí jinou nebo chcete aby se to jako celek posunulo někam dále?
Za mě to je tedy "vlastnost" ala MS. Ať nikdo netvrdí, že nejde naprosto jednoduše udělat řešení tak, že pokud mám mezi aktuální polohou a finálním odbočením další křižovatky s pruhy, tak je prostě postupně zobrazit. I kdybych měl zobrazovat všechny tyto křižovatky nad sebou v pravé části obrazovky v daleko menším rozměru než dnes nahoře obrovské šipky přes celou obrazovku. Případně jiná řešení by se určitě našla, nedělám si patent na rozum. Stačí jen chtít.
MTB_Petik
Posts: 84
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times
Send a message

Post by pvo11
Zobrazování je jedna věc, to by se na obrazovku asi vešlo, ale řidič má koukat hlavně na cestu a ne do navigace, takže si myslím, že by to moc nepomohlo nebo by řidiči koukali na mobil a bylo by to nebezpečné. Mě osobně to přijde zbytečné a pokud to někde bude opravdu potřeba, tak se toho dá dosáhnout konfigurací ve WME.

Druhá věc jsou navigační pokyny. Doplnit to zobrazení každé křižovatky hlasovými instrukcemi by byl nesmysl. Už teď jsou pruhy strašně ukecané, naštěstí jen s TTS (Eliškou).

Navíc pruhy obvykle nepřibývají a neubývají v křižovatce, ale i mezi nimi, takže by to znamenalo přidělávat další umělá dělení segmentů. Ale i to se dá už teď udělat ve WME, pokud by to bylo nutné.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message