Post Reply

Nepropojené propojené segmenty

Post by Zmatik
Narazil jsem na podivnou věc, se kterou si moc nevím rady. Na několika místech, například tady:
http://world.waze.com/cartouche/?zoom=6 ... FFFFFTTTTT
mám spojení dvou segmentů stejné silnice. Podle "highlight connections" jsou řádně v obou směrech propojené, ale waze tudy odmítá navigovat. Při pokusu o odstranění spojovacího bodu dostanu hlášku "cannot remove node, intersecting roads have incompatible directions", jenže oba segmenty jsou "two way".
Setkal jste se někdo s něčím takovým, víte jak to vyřešit?

Dík za každou radu.

Zmatík
Zmatik
Posts: 41

POSTER_ID:181371

1

Send a message

Post by grafik
Ja som sa stretol presne s tým istým a povedal by som že ešte s väčšími záhadami ako je toto.
Napr že cesty boli podla geometrie mimo seba ale podla highlight connectivity boli spojene.
Ďalej mi robilo že cesty nešli ani spojiť pritom tam nebol žiadny problém. Stretávam sa s tým tuším od kedy je vonku cartouche 1.2
Naposledy som takéto problémy riešil keď som prerábal väčšiu križovatku, asi po pol hodine trápenia pomohlo to že som ručne odstránil niekoľko častí cesty a dotiahol ich nanovo ručne, niekedy tých úsekov bolo za sebou viac.
grafik
Posts: 148
Been thanked: 5 times
Send a message

Post by grafik
Zmatik wrote:Díky, zdá se že přes ten most to jde vyřešit. Ale vyhledávat taková místa je spousta práce navíc... Ještě by to chtělo zjistit, jak to udělat aby nevznikala (pokud to jde :-)

Zmatík
Neskúšal si či to nezobrazí v Map problems? tak sa dá odhaliť veľa chýb
grafik
Posts: 148
Been thanked: 5 times
Send a message

Post by janmensik
LiborA wrote:Další "bombónek" je v Praze Evropská. Včera nahoru a dnes dolu se mne Waze posil nahnat do protisměru. Tak jsem u compu prošel všechny úseky a nikde žádná chyba není
Jo, Evropskou jsem řešil ze stejného důvodu už několikrát, stejný výsledek. Většinou pomůže trochu změnit geometrii problematických částí, při zpracování se to většinou opraví. Jinak nevím co s tím, všechno jsou zamknuté jednosměrky, + většinou zákazy odbočení, přesto tě tam waze pošle. Stává se to i na několika jiných místech.
janmensik
Posts: 36
Send a message

Post by libora
Další "bombónek" je v Praze Evropská. Včera nahoru a dnes dolu se mne Waze posil nahnat do protisměru. Tak jsem u compu prošel všechny úseky a nikde žádná chyba není
libora
Area Manager
Area Manager
Posts: 665
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times
Send a message
HTC EVO 3D a Waze 3.6.0 for Android
Informace pro editory, Přehledné video v angličtině

Post by shalafi
S tou hlaskou som sa uz par krat stretol, vacsinou to riesim cez funkciu bridge above/below mutual node.

Obcas aj ten bridge vyhodi nejaku chybu - vtedy sa mu tie cesty podari odpojit od node, ale uz ich nedokaze spojit. Vtedy to jednoducho staci spojit rucne (malo by to vytvorit uz len jeden segment) a odstranit node.
shalafi
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1773
Has thanked: 158 times
Been thanked: 177 times
Send a message

Post by Zmatik
Díky, zdá se že přes ten most to jde vyřešit. Ale vyhledávat taková místa je spousta práce navíc... Ještě by to chtělo zjistit, jak to udělat aby nevznikala (pokud to jde :-)

Zmatík
Zmatik
Posts: 41
Send a message

Post by Zmatik
Ten problém s jednosměrkami se tu řešil už před časem, odpověď kterou jsem dostal od Alpha podpory můžete najít ve vlákně "nebezpečná navigace". Podstata je:
- problém je známý a řeší se,
- zamykání jednosměrek nepomůže,
- mělo by pomoci projíždění (správné) daných problematických úseků (jenže se mně nezdá, že by zrovna Evropskou nikdo neprojížděl?)

Pozdrav všem,

Zmatík
Zmatik
Posts: 41
Send a message