Post Reply

Ristiku-Paldiski mnt - Tehnika anomaalia

Post by AnderoVisnapuu
Tere.

Pelgulinna elanikuna olen mitmeid kordi märganud Tallinnas huvitavat anomaaliat - juhid kes tahavad Ristiku tänavalt minna Tehnika tänavale ( suunaga Ülemistele ) teevad aeg-ajalt veidraid manöövreid.
Ristiku tänav on Paldiski maantee lõpus kaherealine. Selleks et sujuvalt liikuda Tehnika tänavale peaks võtma Ristiku lõpus parempoolse raja. Veidral kombel aeg-ajalt on näha juhte kes võtavad vasaku raja ja siis üritavad teha suure koormusega Paldiski maanteel reavahetust et pääseda Tehnikasse.


Tükk aega pidasin seda lihtsalt juhtide hooletuseks kuni paar päeva tagas inägin jälle sellist juhti ning nägin et ta sõitis GPS-i järgi. Otsustasin siis vaadata et mida Waze näitab kui sõita Pelgulinnast DEPO poodi. Ristmikul avanes siis selline vaatepilt:

Ehk siis Waze soovitab mõlemat rada Ristiku täna lõpus. Kui Waze mapsi editori vaadata siis seal pole üldse kahte rada sisse joonestatud.
Kuidas sellist viga parandada?
 
AnderoVisnapuu
Posts: 5

POSTER_ID:17360461

1

Send a message

Post by kriimsilm
Rain101 viska korra pilk peale https://waze.com/en-US/editor?env=row&l ... =395552035 seal on hetkel 1 rada Paldiski mnt tehnika poole... äkki keegi nokitseb? :idea:
 
kriimsilm
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 1330
Has thanked: 289 times
Been thanked: 281 times
Send a message

Post by matsalka
WAD
Lane guidance forking ehk eelistatud rajad on tuleviku teema.
matsalka
Coordinators
Coordinators
Posts: 1332
Has thanked: 135 times
Been thanked: 257 times
Send a message

CM & Coordinator of Estonia | Eesti keelne Wiki | Facebook: Waze Eesti

Post by rain101
Rajad näitavad Waze'is ju õigesti ehk mõlemast reast saab vasakule Paldiski maanteele ning parempoolsest ka paremale Paldiski maanteele. Waze aga ei arvesta konkreetse ristmiku radade näitamisel järgmise ristmiku radasid ning seega ei ole hetkel meil siin midagi paremaks võimalik teha. Samamoodi ei tea Waze ka seda, millisel rajal sa asud ja sellepärast pakubki kõiki võimalusi antud ristmikul. See kas autojuht ka õige raja valib ja jääb juba juhi ülesandeks.

On muidugi õhkõrn lootus, et järjekordse radade featuuri uuendusega (hetkel ei tea keegi, millal see valmis saab kahjuks) saab sellise ristmiku tulevikus veidi paremini märkida, kuid midagi kindlat lubada ei saa, sest mida täpselt radade featuuri uuendus hõlmab, teab vaid Waze ise.
 
 
 
rain101
Beta tester
Beta tester
Posts: 290
Has thanked: 111 times
Been thanked: 105 times
Send a message

Post by rain101
Kui seal rajad lahku lüüa viadukti all, siis visuaalselt saaks ühtteist teha, aga rajad näitavad äpis ikka samamoodi ning tegelikult on see selline kole lahendus ja ma pigem ootaks radade featuuri uuendust, mis teoreetiliselt peaks andma meile võimaluse selliseid ristmikke teistmoodi märkida. Tegelikult on sarnaseid probleemseid kohti terve linn täis ja seda mitte ainult Eestis. Aga ehk matsalkal on mõtteid siin?

Tegelikult ei ole asi seal üldse Waze'is, sest paljud võtavadki alguses selle välimise (vasakpoolse) rea, sest muidu peaks päris pikalt seal ootama (hommikuti on seal teatavasti päris korralikud ummikud) ja siis peale pööret reastuvad ümber. Sõidan seda ristmikku samamoodi iga hommik ja tean, aga ise pole niimoodi reastunud, sest minu suund ei vii tehnikasse vaid otse.
 
 
rain101
Beta tester
Beta tester
Posts: 290
Has thanked: 111 times
Been thanked: 105 times
Send a message

Post by rain101
Selle teema võiks nüüd lahendatuks lugeda. Uue nn. "Far Lanes" featuuriga sai natuke mängitud seal ja nüüd näitab radu korralikumalt eriti kui soov Ristikult tulles üle Paldiski mnt Tehnikasse pöörata. Kas siis vasakule või paremale Tehnikasse, igatahes mõlemal juhul näitab ainult ühte eelistatud rada.
rain101
Beta tester
Beta tester
Posts: 290
Has thanked: 111 times
Been thanked: 105 times
Send a message