Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

interzicere intoarceri - si cum afecteaza ele rutarea

Post by max319
Doresc sa va atrag atentia asupra urmatorului scenariu extem de simplu: Esti parcat intr-un spatiu amenajat lateral pe partea dreapta a unei strazi simple, secundare, in dublu sens, cu linie intrerupta. Pornesti navigatia catre o destinatie care merge inapoi fata de sensul pe care te afli. Waze insa te ruteaza mai intai inainte sute de metri, eventual km, dupa care te invarte pe anumite strazi, doar ca sa te intorci inapoi prin acelasi loc. Asta in timp ce, LEGAL, ai dreptul sa intorci chiar acolo, de unde esti parcat, pe loc, virand stanga, dupa ce te-ai asigurat.
Daca strada respectiva ar fi avut linie continua, sau indicator de interzicere a intoarcerii, prin urmare o restrictie reala, atunci totul ar fi absolut justificat. Altfel...? De ce se inventeaza o astfel de restrictie pe un drum - restrictie care nu exista in realitate? Imi scapa ceva? Nu ar trebui ca Waze sa reflecte intocmai situatia legala? Si realitatea? 

Am facut in timp (2 ani) 'munca patriotica' la constructia unui complex cu strazi private si multe parcari, majoritatea situate (pe dreapta) pe sensul de intrare. Pentru a nu incarca harta inutil, distantele si spatiile fiind foarte mici, cateva parcari multiple (de 4-8 locuri fiecare) nu sunt inca marcate separat. Prin urmare, unul din efectele cele mai perverse al acestui abuz este ca iesirea din aceste spatii, este mereu rutata AIUREA la dreapta spre un drum care nu duce spre iesire. Desi linia este intrerupta, iar iesirea este spre stanga. Toata problema a aparut pentru ca dl ****** (spookyx) mi-a "corectat" abuziv toate intoarcerile, fara sa asculte cu adevarat, niciun argument. Mare parte din munca depusa s-a dus naibii, rutarea in complex fiind acum aiurita. Este total descurajant, sper ca cei care inca sunt entuziasti in a ajuta comunitatea Waze sa traga concluzii de aici. 

Sa fim intelesi: Nu sunt DELOC fanul intoarcerilor in U, dar in anumite spatii/situatii este pur si simplu naturala, si se poate efectua in completa siguranta, alegand varianta cea mai scurta spre iesire. Stiti care e culmea halucinanta a acestui abuz? In cazul in care Waze nu are la dispozitie o ruta circulara de intoarecere, tot te pune sa faci aceeasi manevra de intoarcere in U, insa doar dupa ce parcurgi cateva sute de metri in directia opusa! Am intalnit des acest scenariu. Care este logica? 

Ajutati-ma daca gresesc eu: S-a schimbat codul rutier? Nu mai este permisa intoarcerea ("in U") pe drumurile cu linie intrerupta? Nu mai este acest lucru reglementat de o interdicitie semnalizata? Un semn de circulatie, sau o linie continua? De ce este considerata "anormala" intoarcerea in U pe o strada infundata? Multe din ele contin locuri de parcare.... Poate ruta contine o deplasare intre ele... Devine cu sens unic? Are cineva o explicatie coerenta?

Nu credeti ca aceste modificari ar trebui macar adaptate la fiecare situatie in parte? Nu credeti ca ar trebui consultati cei care le-au construit si care sunt la fata locului? Desi nu cred ca ar trebui sa negociem corectitudinea. Nu inteleg cum s-a ajuns de la o comunitate de oameni binevoitori, la aceasta situatie. Nu sunt un mega editor, am doar 3-4 editari facute in 7 ani, acolo unde am stiut EXACT care este situatia, si mi-am asumat mereu raspunderea pt ce am editat. Am cunostinte foarte avansate pe parte de IT si foarte putin timp pt editari pe Waze. Cu toate astea, am contribuit de-a lungul timpului atat cat am putut in speranta de a face mai bine comunitatii. Foarte probabil, asta va fi ultima data. 

De ce pui o restrictie acolo unde ea nu exista? Si mai ales acolo unde incurca rutarea. Momentul in care un sistem de navigatie incepe sa faca treaba asta, sa se amestece cu politici si ambitii personale, e momentul in care utilitatea lui ajunge pe locul 2. Ce urmeaza dupa restrictii de intoarcere inexistente? Limite de viteza inexistente? Sensuri unice inexistente? Unde se trage linia?

 
 
 
 
 
 
 
max319
Posts: 17

POSTER_ID:16969790

1

Send a message

Post by max319
Salut si multumesc pentru raspuns, chiar daca ironic si jignitor pe alocuri. Mesajul era adresat oricarui admin.

Lasand la o parte lipsa de raspuns la intrebarea "de ce punem o restrictie acolo unde nu exista una legala?", doua lucruri sunt socante:

1. primesc intrebarea: "pe cine ajută să fie rutat din fundătură înspre fundătură", dar nu va puneti deloc intrebarea pe cine "ajuta" sa fie rutat jumatate de kilometru in plus, catre 'fundatura'? In loc sa fie directionat catre iesire. Am sa scriu a 100-a oara: Majoritatea parcarilor in complex sunt pe sensul spre interiorul complexului.  Pornesti navigatia catre o destinatie externa, care merge inapoi fata de sensul pe care te afli. Desi esti la 50 m de iesire, Waze insa te ruteaza mai intai spre inainte sute de metri, pana in capatul strazii, te invarte bucla pe niste strazi, doar ca sa te intorci inapoi prin acelasi loc. Asta cand ai fi putut sa virezi direct de acolo si sa iesi in 50m. Niciun loc de parcare de dreapta de langa carosabil, de pe nici o alee nu mai poate vira stanga din cauza acestei politici. Exact in scenariul creat de aceasta problema esti plimbat aiurea pe stradute. Un utilizator este rutat mai intai catre fundatura si abia ulterior spre iesire. Am sa pun imaginile cu cele 2 tipuri de rutari drept dovada, imediat ce modificarile facute de *********** se actualizeaza. Dar sincer nu cred ca la experienta pe care o aveti nu intelegeti deja problema.

Absolut toate intoarcerile au noima, daca esti la volan si trebuie sa mergi in directie opusa. Chiar si 20m. Ar mai fi si faptul ca acele "fundaturi" (eu nu le numesc asa), dau catre alte spatii private sau viitoare drumuri de acces, unele operationale inca de acum, dar nu inca pavate. Si acolo se poate intoarce. Acum insa nu mai este posibil, nu?, trebuie sa faci turul complexului daca ai ghinonul sa fii localizat pe sensul opus. 

2. EU ma incadrez la editare in masa/junk???? SERIOS? Am construit acel complex de la zero cu minim de editari! Ati vazut cat de putine editari am? In alta situatie, acum vreo 4 ani am iesit la -7 grade ca sa documentez foto pt Waze toata complexitatea reabilitarii zonei din fata spitalului Pantelimon pentru ************. Nici prin cap nu imi trecea atunci, sau acum, ca fac JUNK! Va rog sa ma iertati, promit sa nu mai fac. 

Stimate domn, orice loc de parcare din complex trebuie sa poata pleca spre stanga/inapoi sau spre dreapta/inainte, dupa cum doreste, Acest lucru nu este limitat de vreo regula in acest loc, de lege, de orice opreliste fizica sau teoretica la fata locului. De ce sa faca Waze treaba asta? Cine sunt eu, sau cine sunteti dvs sa punem in discutie pe cine ajuta sa mearga intr-o directie sau alta, atata timp cat nu are interzis? Acum Waze se ocupa cu ce motive are un utilizator sau altul sa mearga intr-o directie pe care o alege? Aici am ajuns? 

Pana la urma, nu am primit raspuns: De ce se pune o restrictie pe Waze, acolo unde nu exista una? Nu este asta treaba administratorului drumului?
Dat fiind impactul tot mai crescut al acestui soft de navigatie asupra traficului, sper sa realizati ca se apropie momentul in care modul cum se actualizeaza si cum este gestionat acest soft trebuie reglementat. Cineva va trebui sa isi asume raspunderi. Conformitatea cu realitatea ar trebui sa fie regula nr 1 Waze, si nu substituirea autoritatii.

Multumesc
Costin
 
 
 
 
 
 
max319
Posts: 17
Send a message

Post by max319
Salut Mihai, 

Pt punctul 2. In ceea ce priveste jonctiunea cu segmentul (nepavat al) strazii Eroilor, suntem coproprietari pe acea strada, insa este intentionat lasata neconectata momentan, Exista sisteme de acces (bariere) diferite pentru locuitorii de pe str Eroilor fata de cei din Complex. Fiecare are acces pe la bariera proprie, iar cei de pe o parte nu pot traversa in cealalta, Nu deocamdata. Motivul pentru care poate aparea trafic GPS este ca exista trafic auto pana fix in cele 2 capete, si cred ca exista un nr extrem de limitat 2-3 persoane lucratori in constructii care au acces si cu masina. Insa atunci cand se vor uni, acea interdictie de intoarcere falsa va creea si mai multe probleme fata de cat pune acum. Inca o data precizez, vb in numele administratiei si al dezvoltatorului pe aceasta chestiune.

La 1, sunt multe de spus, si am sa revin cu detalii, insa deocamdata: Desi ar fi fost firesc, nu am setat nici eu absolut toate intoarcerile ca fiind permise, ci doar acelea unde sunt parcari pe laterale, pentru a evita sa faca turul complexului, si sa poata iesi din parcare spre stanga. Macar atat ma asteptam sa fiu inteles. Cred ca nu ati retinut faptul ca eu m-am lovit de aceasta problema de nenumarate ori in trecut, avand indicatia pe ecran sa fac dreapta aiurea 300m spre interiorul complexului in loc de 50m stanga spre iesire - pana sa inteleg ca problema era in aceasta falsa interdicitie pusa de altcineva. Vi se pare mai normal asa, sa iti arate indicatia catre dreapta cand tu vezi iesirea in stanga? Eu o rezolvasem recent prin restaurarea situatiei reale, dvs/***** ati creeat-o inapoi. Situatia se replica la mai multe segmente, practic toate care au parcari pe sensul de mers. Apropos, la capatulul niciunui segment nu se afla un gard, ci un drum neamenajat. 

Intrebarea care este pe buzele tuturor este: "de ce imi arata Waze sa o iau spre interiorul complexului si nu spre iesire?" In schimb suntem blocati aici:

Citez: "Dacă sunt cu fața la gard și mă întorc, de ce ar trebui să am permisă Întoarcerea-U la intersecție dinspre nodul neconectat (din dreptul gardului), să mă întorc tot în gard?"  Pentru ca acolo sunt locuri de parcare a caror rutare este afectata de aceasta restrictie.
Pentru ca nu este interzis... Trebuie sa existe un motiv pentru ceva permis? Iertati-ma, dar nu vad relevanta. Inca o data, e vorba de plecarea din parcare, asta se viciaza. E ca si cum spui aplicatiei ca ai linie continua. Te duce pana unde se termina restrictia inainte sa iti dea voie sa revii pe sensul celalalt. Se adauga niste sute de metri inutile la o ruta de plecare. Iar in unele configuratii de strazi, aceasta ruta determinata pe o premiza falsa (intoarcerea interzisa), duce inevitabil la alterarea traseului optim. Sa nu imi spuneti ca daca segmentul cu falsa interdictie U turn are 300m, waze nu calculeaza si alte rute posibile pt traseu. Rute care pot/vor fi alese viciat in urma acestei ocoliri impuse suplimentar.

​Citez: ​​"Se permite un viraj/întoarcere-U acolo unde este posibil (în teren), dar și unde își are rostul. Spuneai că lucrezi în IT. Ai idee ce înseamnă să automatizezi.... nu, hai să o luăm altfel. Poți să automatizezi, cu ajutorul machine learning, în momentul de față, un algoritm de detecție a tuturor posibilităților de viraje (și modificarea lor în timp real) folosind următoarele date:" 
Of... De ce as face asta? Decidem noi unde are rost? Sunt total uimit.. Suntem experti? Nu avem competenta, si sunt destul de convins ca nimeni de aici nu are. Daca administratorul unui drum doreste ca cei de pe un sens sa nu intoarca pe celalat, o face prin separarea fizica a sensurilor. linie dubla continua, sensuri unice, indicatoare, etc. Daca insa vrea sa permita acest lucru, adesea extrem de util in special pentru iesirea rapida din zone rezidentiale, el permite intoarcerea! Dvs le luati acest drept si practic se inventeaza noi situatii de trafic, care altfel nu ar fi existat. Oricum ar fi, administratorul drumului, autoritatea publica, decide de restrictii si permisii se fac pe fiecare segment de drum. Nu altcineva. Nici ei nu o fac prea bine, cu atat mai mult eu nu mi-as aroga astfel de raspunderi sub nicio forma. Sper din toata inima ca nu mai sunt si altfel de situatii similare in Waze, alte reguli/indicatii decat cele oficiale.

Este foarte trist ca nu reusiti sa intelegeti ca acesta interdictie (falsa) la intoarcere, in rutare, creeaza mai multe probleme decat rezolva. Am aruncat doar o privire in zona si am observat cu surprindere ca interdicitia de intoarcere falsa este practicata aproape peste tot. Asta explica acum anumite vicii de rutare pe care le-am intalnit, directii de deplasare indicate contraintuitiv de waze, in special la plecarea dintr-o stationare. Daca aceasta "blocare" initiala a directiei de mers catre dreapta/inainte se combina cu un trafic ridicat sau blocat pe unele strazi adiacente, rutarea eficienta este complet viciata. 

Multumesc pentru intelegere, atat cat se poate...
O zi buna, 
Costin

 
 
 
 
 
 
 
max319
Posts: 17
Send a message

Post by max319
As vrea ca cei care citesc acest topic sa stie in primul rand ca am primit un Warn (primul vreodata, in orice mediu) pentru ca am ridicat aceasta reala problema. Motivul, citez: "Postarile tale nu sunt ok".  In conditiile in care, din nou, tot eu sunt cel insultat ("ce fumezi", etc). Pt bascalia asta repetata din partea unui Admin, nu exista niciun Warn. Ce transformare de atitudine fata de cum colaboram in urma cu cativa ani... 

Am specificat cel putin o data ca nici eu nu sunt fanul intoarcerilor, problema este despre cum afecteaza ele rutarea si in general, nu doar in spatii private.
Nu am spus niciodata ca intoarcerea ar trebui permisa peste tot. Doar am pus in discutie faptul ca nu ar trebui interzisa peste tot, asa cum este acum.
In situatia acestui complex ati demonstrat ca nu admiteti exceptii nici macar acolo unde afecteaza evident rutarea. Am sa revin cu capturile de rutare ridicola de pe teren (daca nu voi fi blocat de tot), si va fi ultimul post pe care il fac. Pentru acuratete urmeaza sa ma deplasez atunci cand pot, exact acolo unde stiu/am vazut ca este problema.

Foarte interesant cum tratati pe cei care aduc o contributie reala. Sper sa inspire si pe altii. Consider ca s-a spus tot ce se putea pe acest subiect, si mai mult decat dovezi legate de acest subiect, nu am de gand sa ma mai implic pe viitor in aceasta aplicatie. Ma simt furat (munca, timp, dedicatie).
Mai mult, amenințările tale (pe care le-am salvat cu screenshot) nu sunt de bun augur.
@spookyx: As vrea sa vad o dovada, alta in afara de faptul ca am spus ca voi ridica public aceasta problema, ceea ce am si facut cu acest topic. Puteti sa ma banati pentru asta, daca asa considerati ca trebuie procedat si este corect. Imi asum chestia asta, si nu ma intimidez. Pot sa fac fata.
 
 
 
max319
Posts: 17
Send a message

Post by max319
Strict drept la replica pt spookyx, si nu voi mai reveni pe acest forum:
La finalul postului meu anterior, am solicitat o dovada a capturii de pe chat, nu doar ca sa se vada exact contextul din care ai scos ceea ce am spus, dar si ca sa se vada cum am fost insultat grupa mare inca de la inceputul conversatiei de catre tine, din senin, in mod repetat: 
"Bai desene animate, ne lasi?" "Ce ai fumat?" etc (se pare ca exista o obsesie cu treaba asta) Scarba pt genul asta de exprimare am experimentat-o eu primul. Regret acum ca nu am inchis conversatia in acel moment. 

Nu cred ca ne cunoastem suficient pentru multimea asta de insulte, calomnii si minciuni care mi-au fost adresate aici in mod repetat, fara jena. Vezi si acuzatia falsa de mass/junk edits. Am o experienta de 30 de ani in spate, din care un sfert cu sisteme GIS si CAD, pentru ultimul am predat materie pt ingineri. Restul pe parte de administrare si programare, in niste proiecte suficient de complexe. Asta nu inseamna ca imi permit astazi sa ma dau expert fata de Waze, ci doar sa pun niste intrebari legitime, la modul politicos. La care voi ati ales mai intai (in mod repetat) sa raspundeti cu bascalie si insulte, mai tarziu cu acuze false, si nu in ultimul rand, romaneste, cu alta intrebare. Gen "Da' la ce iti trebuie?" Mi-a fost foarte greu sa disting un raspuns clar pe subiectul ridicat din cauza modului ostentativ agresiv la care ati raspuns, si pentru asta imi fac mea culpa. 

Abia foarte tarziu am primit cat de cat o explicatie directa, cea legata de complexitatea diferita a rutarilor in ambele cazuri (cu/fara interdictii de intoarcere)
Poate ca pregatire si experienta similara aveti si voi, dar in mod cert lipsesc primii 7 ani de acasa. Pentru restul insultelor din finalul postului anterior, nu ma regasesc in niciun context, este o bascalie buna doar ca studiu legal. Nu cred ca este ok modul in care ati scris.
Cum spuneam anterior, ma retrag. 

P.S. Pt SavoEr: Editarile repetate la unele posturi pe care le-am scris au fost in buna credinta, completari la textul scris deja, in ideea sa nu aglomerez topicul (acesta sau cel de deblocari) cu noi postari. In maxim doua cazuri, este adevarat, da, am retras repede ceea ce am considerat ca poate fi inflamator. Ceea ce voi insa, nu ati facut niciodata. Imi pare rau, mi-am dat seama tarziu ca acest forum genereaza notificari si la editarea posturilor.
 
 
 
 
max319
Posts: 17
Send a message

Post by SavoEr
Salut Max319,

Am văzut și cealaltă postare și am deschis permalink-ul. Este adevărat că în incinta proprietăților private se pot crea „reguli private”. Se pot face și „cerculețe” (burnout), dacă vecinii sunt de acord cu zgomotul și mirosul de cauciucuri.  :lol:

Poți să argumentezi, te rog, pe cine ajută să fie rutat din fundătură înspre fundătură, de exemplu? Adică este la capătul drumului, trebuie să ajungă în ansamblul rezidențial, se uită nedumerit la Waze și zice: „Auoleu! Sunt cu fața spre ieșire... și eu cum mai ajung acasă acum, că Waze mă pune iar să mă plimb pe străzi să mă întorc după aia.”, sau cum?
Pe aceeași logică, de ce nu ai pus întoarcere-U în dreptul fiecărui loc de parcare perpendicular pe drum? Dacă e gol, se poate întoarce mult înainte de intersecții, nu. 

Singura întoarcere cu noimă este cea dinspre Str. Maramureș, până la buclă într-adevăr. Majoritatea celor care vor căuta pe Waze acea locație vor fi mai degrabă non-riverani (curieri, șoferi taxi, etc.), așadar nici nu ar mai ajunge să primească ruta în buclă. În rest, Waze nu cunoaște direcția de deplasare pe care o ai când pornești aplicația, dar o va deduce în momentul în care începi deplasarea și va recalcula ruta (dacă nu este pe contrasens și există recepție GPS precisă).

Apreciem „munca patriotică” a oricui. Cu toate astea, munca respectivă trebuie să fie conformă cu ghidul de editare a hărții. Pare destul de ușoară editarea, la o primă vedere. Dacă ai dori să te oferi voluntar, un an, doi, în care să preiei constant zeci, sute de rapoarte (zilnic) de la oameni reali, utilizatori ai aplicației, ai avea o vedere de ansamblu și ai înțelege anumite reguli de editare stabilite de către Comunitatea de editori. Stabilite în urma discuțiilor și experiențelor pe care le-am avut de-a lungul anilor cu oameni care întâmpină diverse probleme cu aplicația, printre care și noi.

Pot spune, din capul locului, că „abuzul” este, în primul rând (dacă nu singurul), din partea ta. Ceea ce ai făcut „patriotic” acolo se încadrează la editare în masă/junk editing (adică fără un efect asupra aplicației, fără să ții cont de ce probleme ar apărea, etc.)

Am văzut că te adresezi altcuiva personal, dar cred că ceea ce am scris mai sus este relevant pentru situația pe care o descrii. Dacă dorești să participi activ la activitatea de administrare a hărții, poți începe citind https://wazeopedia.waze.com/wiki/Romani ... 83r%C8%9Bi .

Toate cele bune!
 
 
 
 
 
 
 
SavoEr
Posts: 84
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times
Send a message

Post by SavoEr
Salut Costin,

Nu am vrut să deloc să scriu un mesaj jignitor. Ținând cont că vorbim de o situație concretă, era mai degrabă un mesaj ce conține critică, sper eu, constructivă.

1. Fals. Waze, odată ce te afli la x +/-50m de destinație, oprește ruta și anunță că ai ajuns la destinație. Atunci când ajungi în fundătură (să zicem că știm cum se cheamă, efectiv, acel corp/bloc din incinta  Complex Rezidențial Maramureș - asta apropo de editări care sunt cu adevărat utile) în dreptul „Vila 67E- Complex Rezidențial Maramureș”, NU va avea cum să întoarcă în capătul segmentului (cel fără intersecție) și să se întoarcă, pentru că va fi ajuns, deja în dreptul punctului de navigație al „Vila 67E - Complex Rezidențial Maramureș”, sau pur și simplu către „Str. Maramureș 67E, că văd că este adăugat și numărul imobilului (alt exemplu de editare constructivă, deci NU editare junk). Mă refer la segmentele care sunt legate exclusiv la un singur capăt de alte segmente. Asta înseamnă fundătură. Dacă sunt cu fața la gard și mă întorc, de ce ar trebui să am permisă Întoarcerea-U la intersecție dinspre nodul neconectat (din dreptul gardului), să mă întorc tot în gard? Repet, deja, Waze va anunța că ai ajuns la destinație. Vei căuta altă rută, eventual, și te va ruta înspre strada principală (aici tot Maramureș).

Nu. Majoritatea erau complet inutile.

2. Văd semnale GPS între Str. Eroilor și Str. Maramureș (actual „fundătura” estică). Nu cumva trebuiau conectate? Cât erau deblocate nu le-ai conectat. Al 3lea exemplu de editare ne-junk, că mai sunt sus alte 2 (adăugarea numerelor imobilelor sau a blocurilor/locațiilor din incintă).
Vrei să-ți fac o listă cu câte am făcut eu pentru aplicația asta? Vreau să dorm și eu luna asta... și nici nu cred că mi le mai amintesc pe toate, oricum...

Ironie ai sesizat corect că există, dar fix asta era ironia. Restul erau pur și simplu explicații. EXACT! Nu putem controla direcția în care merg șoferii! Nici noi, nici Waze! Waze nu face decât să recalculeze ruta! :lol:
 
Nu se pune o restricție. Este fix opusul. Se permite un viraj/întoarcere-U acolo unde este posibil (în teren), dar și unde își are rostul. Spuneai că lucrezi în IT. Ai idee ce înseamnă să automatizezi.... nu, hai să o luăm altfel. Poți să automatizezi, cu ajutorul machine learning, în momentul de față, un algoritm de detecție a tuturor posibilităților de viraje (și modificarea lor în timp real) folosind următoarele date:
a) imagini satelit.
b) datele înregistrate din trafic despre virajele efectuate de către șoferi (și distingerea celor corecte de cele greșite MEREU)
c) altele ?
Dacă da, wow! Ar trebui să afle și Google/Waze și restul deținătorilor de aplicații de navigație. Cred că ar fi o revoluție considerabilă și noi am putea să ne vedem de ale noastre, nu să ne mai pierdem timpul pe aici! Dacă nu, înseamnă să sunt atât de multe probleme care pot apărea datorită acestor viraje încât trebuie permise INDIVIDUAL, după caz, de către un editor.

La ultimul paragraf, m-ai pierdut. Cred că ai prea puține cunoștințe despre ce înseamnă Waze și cine anume a pus pe picioare conținutul care a atras tot mai mulți oameni spre a o utiliza în România și nu numai. Acum suntem neasumați și substituenți, nu?  :mrgreen:
  :lol:  :lol:  :lol:

O seară bună și noapte bună!
Mihai
 
 
 
 
SavoEr
Posts: 84
Has thanked: 30 times
Been thanked: 23 times
Send a message
Last edited by SavoEr on Tue Jan 11, 2022 11:16 am, edited 1 time in total.

Post by spookyx
câte aberații aici. dacă continui cu acest stil te vom bloca.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
Cum ți-am explicat și pe chat, dar nu numai că ești încăpățânat, dar mai vii și cu prostia asta precum ABUZ și nici nu vrei să înțelegi.

Parcă ești un copil din acela încăpățânat și o ține morțiș cu a lui cu halatul halatul. La fel și tu, întoarcerea întoarcere. Ești ok? Ce fumezi că vreau și eu. Întreb, pentru că atitudinea ta NU este una deloc cum trebuie. Mai mult, amenințările tale (pe care le-am salvat cu screenshot) nu sunt de bun augur.

Eu te-am mai întrebat: ai nevoie de o aplicație GPS să ieși din parcare din jurul unui bloc? Argumente conform cărora zeci de șoferi rămân blocați în parcare că nu le zice Waze să facă o întoarcere pe loc e atât de hilar încât e de domeniul desenelor animate.

Asta ca să nu mai zic că tot încercam să te conving de faptul COMPLET ERONAT pe care îl susțineai că dacă întoarcerea în Waze e interzisă, Waze nu te lasă să virezi stânga. Asta denotă faptul că nu ai nici cele mai elementare înțelegeri despre funcționarea Waze și a editorului și în general... că asta e valabil la ORICE hartă și aplicație de navigație. E interesant că milioanele de utilizatori Waze nu au nevoie de Waze să le zică că pot pleca de pe loc într-o parcare în orice direcție. Poate vrei ca Waze să îți zică că trebuie să cobori cu liftul din apartament și să îți zică dacă faci stânga sau dreapta de la scara blocului până la mașină, partea pe care e parcată mașina și evident, de ce nu, pe care a parte a străzii se circulă cu mașina.

Apropourile tale referitor la codul rutier sunt total neinspirate.

Apoi, arată-mi tu mie O SINGURĂ aplicație care nu permite viraj stânga dacă întoarcere e interzisă... 

Așa că te rog frumos să te oprești din a mai fi agitator și să înțelegi câteva lucruri elementare:

În Waze avem niște reguli de bună editare, bună practică pe care le utilizăm de mai bine de 10 ani. Ele funcționează foarte bine în majoritatea cazurilor.

Atunci când identificăm situații, le discutăm și rezolvăm punctual. Waze în cele mai multe cazuri îți va da rută, dacă abia ai deschis Waze și ești staționat, în direcția potrivită. Altfel, Waze va folosi prima întoarcere sau întoarcerea pe străduțe secundare. Acolo avem străduțe secundare în apropriere. În cazul în care străzile secundare sunt NE-asfaltate, atunci punem și întoarceri U.

Un alt motiv pentru care NU permitem întoarcerile pe orice segment, e următorul: nu pentru că nu e permis efectiv în acel loc, ci pentru că întoarcerea pe DRUMURILE PUBLICE se face în condițiile prevăzute de lege și, mai mult, un alt aspect care nu ține DELOC DE CODUL RUTIER (pe care, lasă-mă să mă îndoiesc că îl cunoști și stăpânești... nu că eu aș ști) întoarcerea NU este o manevră CONFORTABILĂ pentru un șofer și poate fi în multe cazuri PERICULOASĂ, chiar dacă este legală. Waze NU se referă doar la codul rutier. Waze se referă la a oferi o experiență cât mai bună unui șofer.

Textele cu rute de sute de metri într-o parcare sunt demne de pus în ramă. Colegul te întreba ceva punctual, despre întoarcerea ÎNSPRE o fundătură, dar tu o cotești ca la Ploiești (știi vorba, nu?). Deci tu pleci dintr-o fundătură (NU vorbim de sosit - că nu are nicio legătură - așa cum tu o cotești în textele tale) și îi dai posibilitatea serverului Waze să calculeze rută ÎNAPOI spre punctul terminus al segmentului... ca să ce? Când vedem o întoarcere spre punctul final al unui segment care nu mai are legătură către un alt segment, nu ne face să ne gândim că fie respectivul utilizator a bifat (încă) un viraj pentru puncte, fie nu are nici cea mai elementară înțelegere asupra nevoii de a avea acolo o întoarcere, care în fapt nu ajută cu nimic și nu face nimic decât că îți dă o întoarcere spre fundătură. Situația în care s-ar putea întâmpla asta, probabilistic, statistic, nu o să se întâmple niciodată, decât dacă, tu vrei să navighezi pe segmentul fundătură (care e scurt... 50 metri sau cât o avea)... adică asta e mai grav decât a avea nevoie de Waze să ieși dintr-o parcare formată din câteva segmente... nu e ca și cum ar fi vreun labirint... deci tu vrei să îți zică waze să mergi 25 metri pe un segment ca să ajungi la destinație??? sau cum? :) scuze, dar (i)logica ta e obositoare rău.

Așadar, încă un aspect este acesta: evităm să încărcăm serverul Waze cu aceste întoarceri U peste tot, dacă ar fi să fie harta plină de ele, pentru că ar putea să îți dea la nesfârșit întoarceri u... asta înseamnă și timp de calculare a rutei crescute. Întoarcerile U, din păcate, în Waze, nu sunt penalizate, deși ar trebui să aibă acolo un minim de penalizare. 

În final:

În cazul în care întâmpini vreo problemă, poți să faci o înregistrare video și să ne-o prezinți, așa cum ți-am zis și pe chatul din editor.

Până una alta, harta rămâne așa cum este în acest moment și ea reflectă realitatea. Realitatea nu este dată de ceea ce crezi tu că ar trebui să fie. Faptul că o întoarcere U nu este explicit permisă în Waze, nu înseamnă că nu reflectă realitatea. Dacă dezvoltatorii Waze ar fi considerat că întoarcerile U ar trebui să fie peste tot, le-ar fi permis implicit la desenarea segmentelor sau ar fi dezvoltat ei un sistem ca Waze să te întoarcă ORIUNDE în interiorul unui segment. Dar nici asta nu se înâmplă.

Îmi pare rău că ne pierdem timpul, energia cu astfel de discuții.

 
 
 
 
 
 
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
Vorba lungă sărăcia omului.

Nici nu am mai zis, de cei „2 ani” de zile în care te-ai „chinuit” să faci ce? Să pui 10 întoarceri într-o parcare în jurul unui bloc? Sau cum? Ce ai făcut tu în cei 2 ani de zile, lămurește-mă, te rog. Probabil nu înțelegem definiția de ani / muncă / voluntariat. Hai te rog, chiar să îmi explici cum vine cu cei 2 ani de zile.

Warn-ul l-ai primit pentru atitudinea ta, atât față de mine, personal, cât și de comunitate. Nu îți permit să ne calci pe noi, atât ca și comunitate, cât și ca persoane, în picioare cu isteriile tale feministe.

Atitudinea a rămas aceeași și constantă și la fel de imparțială. Când cineva nu înțelege și ba mai mult, vine cu astfel de postări, se apucă de vorbit non-sensuri, vine cu tot felul de aberații, acuze și amenințări, îmi rezerv dreptul să îți dau o avertizare publică și să te întreb, colegial, băi băiatule, ce fumezi în continuare acolo?

Adică tu vii cu textul precum „Eu lucrez într-un trust media cu care ai mai colaborat până acum. Am să încep o acțiune de informare pe toate nivelele”... te întreb a 3-a oară: ce fumezi? Dacă tu lucrezi într-un trust de presă, crezi că are vreo importanță? Aroganța de care ai dat dovadă mi-a pus capac în acea seară. Bine, nu zic că am văzut mesajul tău mai târziu când m-am întors la calculator și m-a scârbit realmente că avem printre noi astfel de elemente. 

O să începem fiecare dintre noi din comunitate cu „unde lucrez” și „ce o să facem”? Să ne măsurăm? Întreb. Chiar ești genul acela care atunci când are o problemă în trafic cu polițistul zice „băi băiatule, tu știi cine sunt eu? că acum dau un telefon...” mă tem că da... mă tem că ești FIX unul dintre aceeia.

Iar postările tale, repet, nu sunt deloc civilizate și colegiale... pe lângă faptul că e de o comedie pură, tu te crezi că le știi pe toate și vii aici să ne dai tu lecții când ești parcat cu fața la perete. Reușim să dăm definiții noi comediei de pe internet.

Atașez o poză de la un coleg din comunitate care foarte bine a caracterizat ceea ce ai zis tu pe chat (până să postezi tu aici) și ceea ce zici tu în continuare:
 
 
photo_2022-01-12_20-11-09.jpg
(54.3 KiB) Downloaded 173 times
 
 
PS vezi că cineva vinde un golf
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]