Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!
Post by world_s4pwtg2y
super, díky moc :D. Až pojedu do práce, tak to vyfotím
world_s4pwtg2y
Posts: 2
Send a message

Post by xaxik
Našel jsem místo kde by se podle mě hodilo porušit pravidlo nezakreslování pěších cest.

https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... 645&zoom=5

Jedná se o podchod - z jedné strany o silnici (se zákazem vjezdu) používanou jen pro pěší, která na druhé straně ústí do chodníků.
To podstatné je, že vede ze sídliště se spoustou parkovacích míst ke komplexu administrativních budov pod magistrálou v Praze.
Navigačně je to samozřejmě k ničemu. Ale prakticky má obrovský význam v okamžiku, kdy hledáte v okolí parking!

Co vy na to?
xaxik
Posts: 21
Has thanked: 12 times
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by xaxik
Čau,

zkusil jsem editovat jednu z freedit oblastí a nejde mi to.
I když mi to freedit přiřadí a vidím že se ta oblast přesunula z "horké tipy" na "edituje se" s mým jménem, tak jsem stejně neměl práva na změny. Všude mi to hlásilo, že buďto nemám práva a nebo že bych musel být Lev2+. Relog/Restart změna prohlížeče - nic nepomohlo.

Někde jsem něco přehlédl? Lev1 nemá právo editovat ani ve freedit oblastech?

Každopádně nenašel jsem jinou možnost jak to zase vrátit mezi editovatelné než to poslat ke kontrole. Takže někdo případně vraťte freedit 587 mezi horké tipy.
A když mi přitom i osvětlíte co dělám blbě bude to fajn.

Zkusil jsem si otevřít ještě freedit 589 (na pracovním Win/Chrome v práci) abych ověřil, že není problém v nekompatibilitě s OS X, ale zdá se že v tom ten problém není. Nemůžu ukládat ani z pracovního stroje v jiné oblasti pro Lev1+ :(

dík
xaxik
Posts: 21
Has thanked: 12 times
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by xaxik
aha, jasně odpověděl jsi to naprosto přesně.
Uživatel tedy i ve freeditu může měnit jen místa které projel. Já myslel, že je to šance pro ty co nejezdí, aby mohli vůbec něco editovat a osvědčit se tak. Pak tomu tak ale není :(
Hlavně to každopádně hlavně vysvětluje proč jsem to nemohl editovat - nikdy jsem tam nebyl.
Jako člověk primárně se pohybující pouze po Praze tím s Waze editací končím, protože v Praze žádné editace nenasbírám :)

díkec millhi1!
xaxik
Posts: 21
Has thanked: 12 times
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by xdas2
Když nahlásim událost v protisměru na dálnici, vyskočí uživateli ,co tam bude projíždět, varování nebo to Waze ještě neumí? Díky
xdas2
Posts: 23
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by xenon666
Ahojte,

nejakú dobu (cca 2 roky) už Waze používam, takisto som sa zapojil do editácie máp, hlavne keď bolo obdobie pred uvedením MPR na Slovensku, vtedy som zadával rýchlosti zo svojho okolia ako šialený. :D Rád by som v tom pokračoval, mojím cieľom je stať sa L3 editorom, ale teraz, keď už sú takmer všetky MPR na mojich trasách vyplnené, neviem, kde začať. Poradili by ste mi?

PS: Je niekde možné zistiť, koľko editácii je potrebných pre konkrétny level? Viem akurát, že na súčasnú dvojku som potreboval 1000.
xenon666
Posts: 15
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by xenon666
nocommenta wrote:
xenon666 wrote:...Rád by som v tom pokračoval, mojím cieľom je stať sa L3 editorom, ale teraz, keď už sú takmer všetky MPR na mojich trasách vyplnené, neviem, kde začať. Poradili by ste mi?
Vo wiki je uvedených niekoľko tipov v kapitole určenej nielen pre začínajúcich editorov: Nemám čo kresliť
Ďakujem, ale to som už videl. Čo sa týka napr. nových miest - to si mám sám nejako nájsť, čo chcem zakresliť alebo je niekde zoznam, čo je potrebné urobiť? Zatiaľ mám skúsenosť hlavne s MPR, pár miest som tiež pridal a asi dvakrát som pridal novú cestu, pri ktorej som už aj žiadal na napojenie k hlavnej ceste.
ma5jkl wrote: Co sa tyka miest kde mozes editovat tak hladaj hlavne dediny a ulice v nich. poradim ti. poziadaj si o nejaku hoci aj mensiu AM niekde na juhu stredneho Slovenska alebo na vychode a mozes editovat.

Odoslané z SM-G920F pomocou Tapatalku
To si môžem požiadať o tú AM aj teraz? Východ Slovenska by bol ideálny, som z KE a hlavne oblasť Sobraniec poznám celkom dobre. Poprípade potom oblasť Hriňovej napr. na strednom Slovensku.

Ďakujem.
xenon666
Posts: 15
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by xpalikx
zdravim
mam stejny problem.ale kdyz se podivam do bonusu v telefonu tak ty se zobrazuji.jen konto se nemeni
mam jen jeden dotaz -jsou nekde videt najete kilometry?ja je nemuzu najit ale pri instalaci v prosinci tam normalne byly u profilu.dekuju

p.s dnes v nedeli se body konecne nacetly
xpalikx
Posts: 1
Has thanked: 1 time
Send a message
Last edited by xpalikx on Sun Jan 31, 2016 1:47 pm, edited 1 time in total.

Post by xtreo
Prosím vás, jak pouhým pohledem do mapy zjistím, že uzavírka je pouze jednosměrná? Viz uvedený příklad. Jediné jak se mi to daří zjistit je naplánováním cesty, ale zkoušet to na každé uzavírce se mi opravdu nechce.

https://s31.postimg.org/bt2343t87/image.png
xtreo
Posts: 3
Send a message

Post by Yombie
Niekde segmenty typu street opodstatnenie mať môžu (už keď kvôli ničomu inému, tak minimálne z optického hľadiska, povedzme nejaká hlavná príjazdová cesta na parkovisko pred obchodné cetrum, alebo pred nejaký súkromný objekt), ale inak v tom osobne žiadne opodstatnenie nevidím. Posudzovať to bude treba asi vždy individuálne, ale určite hovorím nie na takéto mikrosegmenty pri vjazde alebo výjazde na čerpaciu stanicu apod. - toto keď niekde vidím, tak to rovno opravujem. Ťažko posúdiť, nepoznám situáciu priamo na mieste, ale minimálne tri z tých piatich zakrúžkovaných prípadov by tam vôbec byť nemuseli. Uvidíme čo na to ostatní, ale za mňa kľudne opraviť, minimálne pri vjazde a výjazde na ČS.

Pri opravovaní potom pozor na slučky, aby ti nevznikol odstránením uzlov jeden súvislý segment.
Napríklad v prípade čerpacej stanice (vľavo) musí byť zachovaný minimálne 1 uzol (nóda) - čiže konkrétne v tomto prípade je tam v podstate jedna nóda navyše. Viac o slučkách sa dozvieš napr. tu: https://wazeopedia.waze.com/wiki/Slovakia/Križovatky#Cestné_slučky

edit: mimochodom, ak je niečo zamknuté nad tvoj level a vieš napríklad, že to nie je v poriadku a chcel by si to opraviť, pokojne zažiadaj o odomknutie prostredníctvom fóra, zvyčajne vždy niekto zareaguje vo veľmi krátkom čase.. radi odomkneme, poradíme alebo pomôžeme ;-)
Yombie
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
Posts: 337
Has thanked: 35 times
Been thanked: 70 times
Send a message