These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.
Post by xd-data-ii
Yes, Waze shows night map colours incorrectly in Ford sync cars. It’s been a long standing bug. Same with the bug of changing audio source when Waze opens in CP.
xd-data-ii
Posts: 64
Been thanked: 21 times
Send a message
Last edited by xd-data-ii on Sun Apr 11, 2021 4:29 pm, edited 1 time in total.

Post by xd-data-ii
kcuestag wrote:Hello,

Looks like it was a Setting in carplay, I had forced darkmode and that was overriding Waze’s setting.

Thanks!
It shouldn’t. Dark always or automatic CarPlay setting should not affect the Waze map day colours showing during the day.
All other nav apps show the correct colours during the day. And Waze in many cars, like VW, does correctly show day colours regardless of the CarPlay setting. It’s a bug they hopefully can fix in compatibility with Ford cars with Sync 3. I assume you have a Ford too.
xd-data-ii
Posts: 64
Been thanked: 21 times
Send a message

Post by xeototv
Apple Carplay on BMW G31. I am using Waze with Apple Carlay on a BMW G31. Waze always seems to operate in Night Mode on the BMW screen. Is there anyway that I can get Waze to operate in automatic mode, where it uses its general settings to determine what display mode you are operating in?
My iPhone MODE and TYPE are set to automatic. The BMW is set to automatic lights on and only operate the headlights when the car determines the light is below a set value to activate the headlights.
xeototv
Posts: 3
Send a message

Post by xfelix
I noticed v4.43.5.0 has some issue on the re-routing.
Waze refuses to re-calculate the new routes if driver not following the waze route. There's no prompt, no sound. The map is moving, the GPS is working. It will only back to normal when driver re-join the waze route again.
This issue was reported I believe one year ago on a certain version. Seems like the issue comes back again.
xfelix
Posts: 86
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times
Send a message

Post by xfelix
Is it possible to add a button in carplay screen to toggle avoid toll or not?
It's quite inconvenient to operate iPhone when connected to carplay to change the route option.
xfelix
Posts: 86
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times
Send a message

Post by xfelix
G_W1Z wrote:
xfelix wrote:Is it possible to add a button in carplay screen to toggle avoid toll or not?
It's quite inconvenient to operate iPhone when connected to carplay to change the route option.
In Settings > Navigation > and under Preferences, you can toggle whether or not your routes avoid toll roads or not.
Thanks, I know how to toggle avoid toll or not in the iPhone waze app settings.
My request is it possible to add a Siri shortcut or button in Carplay UI to enable/disable avoid toll roads. So that I don't need to operate on iPhone which is quite dangerous during driving.

Because I have need to use toll road on certain routes not a global setting to avoid toll. That's why I need to toggle the avoid toll switch quite often.

If waze can define a segmentation of toll road as exception that would be great.
xfelix
Posts: 86
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times
Send a message

Post by xfelix
I saw in the waze siri shortcut settings there's sound on/off command. Is it possible to expand this function to much wider 'OK waze' commands such as report police, traffic etc. ?
xfelix
Posts: 86
Has thanked: 9 times
Been thanked: 13 times
Send a message

Post by Xradeon
world_ae3l33ok wrote:Hello,

I have the same issue on BMW as Nissan Rogue owners. Apple maps and Google maps work well on CarPlay, but Waze loses GPS signal as soon as it is connected to CarPlay.

BMW with NBT - EVO (ID5)
Iphone SE (Ios 12.0.1)
Waze 4.43.5.0

I hope the 4.43.9 fixes the issue for me as well.

Thanks
I'm having quite the same issue on my iPhone Xs running iOS 12.1 with Waze 4.44.1 on a 2013 BMW E82 (using 3rd party CarPlay adapter by Unichip).
Interface is gorgeous, everything is perfectly except for no GPS signal likely 50% of my travel time.

I've also just registered to beta program. Hope we see soon a fix (I purchased the CarPlay interface just for using Waze :D ).
Xradeon
Posts: 1
Send a message

Post by yaronof
CAP2 wrote: Thu Jan 14, 2021 10:22 am Hi,

I have an issue with Waze on Carplay.

Sometimes, when I use Waze on Carplay, when opening the app from Carplay, the car is shown as if it was on a previous location ! As if Waze does not update the position or does not "wake up" against GPS...

I have to go on the phone, manually close the app, and then restart it to get my proper location.

On thing to mention, if I'm in this situation and I open the app on the phone, I see "Guest" as account, instead of my Waze Account

Any idea where it might come from ?

 
I experience the same problem almost every time I try to use Waze in my car with CarPlay. It’s extremely annoying!!! I have to shut down CarPlay in order to access Waze on my phone, wake it up manually and then turn CarPlay back on. EXTREMELY UNSAFE while driving. Why isn’t it possible to wake up Waze from CarPlay screen? Why does it ever go to sleep when CarPlay is  being used????
 
yaronof
Posts: 1
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by yer-maw
markc9503 wrote:I am using Waze with CarPlay in my Honda Clarity. Recently I have found that if Waze is running and I try to adjust the volume on the audio system I can only adjust the alert sound volume, not the overall system volume. If I close out Waze on the phone the issue goes away and I can control the volume normally. This is not the first time this has happened to me but it has been a while.

Does anyone know what to do about this?

I have done this by increasing the volume whilst Waze is reading out directions... give it a try.
yer-maw
Posts: 3
Send a message