Post Reply

Probleem, korduvad asustusüksuste nimed

Post by stemolap
Tervist Wazerid,
Kuidas tuleks lahendada probleem, kui mappin minor highwayd ja lõigule lisades linna alla asustuskoha nime tuleb error, et linn on teest liiga kaugel!? Point selles, et teen Saaremaa teid korda, aga ilmselt mandril sellised asulad nagu Mäeküla ja Pulli sisse juba kantud. Hetkel märkisin antud teelõikudel "no city" akna aktiivseks.
stemolap
Posts: 3

POSTER_ID:7350532

1

Send a message

Post by raido357
stemolap wrote:Aga kas see navigeerimist ei hakka mõjutama, kui keegi tahab mingisse asulasse saada, kus kiiruspiirangud puuduvad. Inimene paneb asula otsingusse ja kui teelõigule seda nime pole antud, siis ei leia seda kohta juu ülesse või kuidas? Tegelt oleks vaja paljuski reeglid ja normid tähistustes ja nimetustes paika panna :?
No, see ikka päris hästi ei sobi minu arvates. Külade vahel ei saagi siis navigeerida.

Kiirusepiirangud tekivad siiski konkreetselt ajapikku kogunenud andmete põhjal, kui ühes kohas kõik sõidavad 50km/h, siis lõpuks Waze ka sellest aru saab.

Kui nö. maanteel, kus on küla nimi peale kantud sõita aeglasemalt kui 90, tekib üsna peaegi klienti kiiruse popup a'la 72km/h.
raido357
Area Manager
Area Manager
Posts: 59
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by raido357
Arvan, et sulgudes maakonna nimetus (kasvõi lühend) oleks piisav.

Parem selgelt arusaada millega tegu, kui topelt nimedega vasted - Risti, Risti. Risti 1 jms.

Näiteks - Risti (Hiiumaa)

Sellisel juhul kui otsida Risti-it, leitaks mõlemad üles ja oleks samas arusaadav.

Olen Hiiumaal kasutanud "." osades kohtades aga plaan siiski ringi teha.

Edit:

Hiiumaal probleemsed kohanimed muudetud "Nimetus (Hiiumaa)" stiili.
raido357
Area Manager
Area Manager
Posts: 59
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by raido357
p33tert wrote:Aga mida teha kui samas maakonnas on mitu sama nimega asulat, nt justnimelt Hiiumaal on Nõmmesid vähemalt kaks. Siis sulgudesse vald ka juurde?
Pigem ehk jätta sõelale "suurem" Nõmme, mis võiks vajalikum olla, kui võimalik. Või lisada mõni teine suurem koht Nõmmede lähedal.
raido357
Area Manager
Area Manager
Posts: 59
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by sassukassu
Ei midagi lubatud maakonna lahtrist?

Näen tihti kaardil "Kurista", kuigi ühtki Kuristat pole lähedal. Seda põhjustava kahe Kurista vahe on peaaegu 100km. Hiiglaslik häbiplekk Wazele.

Ilmselgelt Waze võiks automaatselt aru saada, et tegemist pole sama kohaga, näiteks vahepeal laiutava tühjuse järgi. Aga noh jah...
sassukassu
Posts: 22
Send a message

Post by stemolap
Aga kas see navigeerimist ei hakka mõjutama, kui keegi tahab mingisse asulasse saada, kus kiiruspiirangud puuduvad. Inimene paneb asula otsingusse ja kui teelõigule seda nime pole antud, siis ei leia seda kohta juu ülesse või kuidas? Tegelt oleks vaja paljuski reeglid ja normid tähistustes ja nimetustes paika panna :?
stemolap
Posts: 3
Send a message

Post by stemolap
Seda ma küsisingi, et kas navigeerimist ei hakkaks mõjutama, kui ainult kiiruspiirangutega kohtadele nimed anda. Siiamaani maaameti kaardilt ikka kohanimed teedele juurde lisanud.

Punkti lisamine kohanimele on kah selline kahtlane värk, mis siis saab kui sama nimega kohti on rohkem kui kaks Eestis, sest näiteks Lahekülasid on Eestis 6 tükki. Tean, et välismaal on sulgudes numbreid asula nime järgi kasutatud sama nimedega asulate eraldamisel. Äkki peaks kah kuidagi sulgudes olevate tähistega täpsustama asula paiknemist/asukohta Eestis. Valla või maakonna lühend näiteks?
stemolap
Posts: 3
Send a message

Post by Telempe
Praeguse Waze'i ülesehituse juures tundub see ainuvõimaliku lahendusena.
Telempe
Posts: 92
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Send a message

Post by Telempe
Pigem äkki kasutadagi liiginime kõikidel korduva nimega asustusüksustel?
Telempe
Posts: 92
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Send a message

Post by zCougar
See probleem on endiselt üleval. Täna ühtegi standardset lahendust sellele pole tekkinud ning kasutatud on erinevaid variante. Ma olen pikalt erinevate lahenduste peale mõelnud aga praegusel hetkel ühtegi head varianti pole.

Tegemist pole küll kõige olulisema teemaga kuid aja jooksul mõjub selline ebajärjepidev tegutsemine kaardi kvaliteedile igal juhul halvasti ning mida kauem lasta sel juhtuda, seda suurem on hilisem töömaht selle likvideerimiseks.

Tegin kohanimede registrist paar päringut, et pilt selgeks saada. Eestis on kokku 4716 kohanime (linnad, alevid, alevikud ja külad). Erinevaid nimesid on aga 3982. 446 nime on kasutusel rohkem kui ühes kohas. Kõige rohkem on "Vanamõisa küla" - kokku 13 tk. Ainult kahes maakonnas puudub selline küla.

Kui ennem sai topelt nimesid kasutada ning need tekitasid vaid segadust, siis uue editoriga sama kohanime kahes üksteisest kauges kohas kasutada ei saa.

Maakonna nime või selle lühendi lisamine kohanimele on üks võimalikke lahendusi. Kahjuks mitte eriti hea. Keegi ei taha väikesel telefoniekraanil iga nime taga veel maakonda ka näha. Vahepealne variant oleks lisada maakonna nimi ainult korduvate asulanimede taha aga kes seda teab, et tegemist on kroduva nimega? Keegi ei suuda meeles pidada neid 446 kohanime, millele peaks maakonna nime juurde lisama.

Minu ettepanek on lasta Waze andmebaasi Eesti kohta ka maakonna nimi lisada. Täna on seal baasis iga linna juures kirjas lisaks riigile ka osariik, mis Eesti puhul on tühjaks jäetud ning mida ei näidata ei kliendis ega editoris. Selle nähtavaks tegemine ning olemasolevate asulate puhul ka maakondade lisamine oleks tõenäoliselt suhteliselt lihtsalt teostatav ilma, et keegi peaks kogu kaardi käsitsi üle käima.

Tahaks kuulda teie arvamusi ning positiivse tagasiside korral rääkiks ma juba Waze'iga asjast edasi ning vaataks kuidas ja millal sellise teoks teha saaks

--
Cougar
zCougar
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 902
Has thanked: 174 times
Been thanked: 101 times
Send a message

Waze 4.83.5.1: Galaxy S21 5G | | Atom
CM@Estonia / WME beta tester / Android beta tester
PALUN LOE: Waze eestikeelne juhend wikis