Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!
Post by radool
dani_el_01 wrote:Am raspuns eu intr-un topic dar uite si aici cum poti sa faci:

In editorul vechi (https://world.waze.com/cartouche_old), adaugi o jonctiune pe drumul blocat. Jonctiunea imparte drumul in doua segmente. Editezi fiecare segment (tot in editorul vechi) si debifezi casuta Locked apoi stergi jonctiunea adaugata mai devreme si astfel deblochezi portiunea respectiva de drum.
De MARE ajutor! Cu ajutorul tau am legat Valea Doftanei (localitatea) de restul lumii ;)
radool
Posts: 5
Send a message

Post by radool
Principala problema e la drumurile mari care au fost puse pe locked in zone in care sunt foarte putine drumuri trasate, si incerc sa trasez drumuri noi si nu imi permite.
Mai nou vad ca nici work-arround-ul cu editorul vechi nu mai merge, asa ca pe zone pe care circul foarte des (ex: Galați) nu mai pot adăuga drumuri noi fiindcă cineva a tras un drum principal și i-a dat direct lock.
Eu sunt dispus să trasez drumuri noi prin zonele prin care merg și o fac fiindcă mă ajută în primul rând pe mine, dar nu prea îmi arde să stau să sap prin forumuri să caut soluții gen "cerut acces ca Area Manager", presupunând că asta ar rezolva problema, deși înțeleg din mesajele voastre că nici asta nu merge oricum.
Până acum eu nu am dat lock la NIMIC, deși cred că editările mele au fost 99% corecte. Dacă cineva vine și face o editare proastă revin ulterior și o corectez la loc, deși nu mi s-a întâmplat așa des ca să fiu tentat să încep cu Lock.
Oricum, pe măsură ce devine mai greu să adaugi, să corectezi sau să conectezi un drum, mă aștept ca unii, ca mine, să înceapă să renunțe să o mai facă doar ca să descopere că a făcut 40 de modificări și nu le poate salva din cauză că prima dintre ele era o conexiune la un drum care fusese făcut Locked fără niciun sens.
radool
Posts: 5
Send a message

Post by radool
Și BTW, mai există vreo metodă alternativă de a face un-Lock la un drum?
Dacă se poate aș aprecia un reply, aici sau PM.
Gracias!
radool
Posts: 5
Send a message

Post by radool
Nu e neaparat inutil, pot sa inteleg asta, dar in momentul asta nu mi se pare deloc constructiv, blocheaza orice conexiuni in zona respectiva.
Cu cartouche era o solutie, acum a disparut.
radool
Posts: 5
Send a message

Post by spookyx
Eu unul am ajuns la parerea ca majoritatea drumurilor care sunt facute cum trebuie si nu mai necesita modificari sa fie trecute pe LOCKED.

Stiu ca pentru unii utilizatori acesta va fi o piedica in a face modificari, dar observ ca e o NECESITATE.

Sunt mai multi utilizatori care in ultima vreme au inceput sa editeze drumuri si nu au habar cum se conecteaza doua drumuri, ce sa mai zic de permisiuni.

De exemplu, utilizatorul parmaf care in ultimele saptamani a devenit foarte activ, a edita in această zonă: https://world.waze.com/editor/?zoom=2&l ... =145190763

Probleme constatate:
- drumuri prost denumite
- nu a observat ca numele localității e Periș, IF și el a pus fără sufixul IF.
- a creat drumuri care desi se intersecteaza nu exista jonctiunea
- un drum are level 7
- nu a aplicat alte permisiuni suplimentare

Pentru ca eu nu am drept de editare, am solicitat AM pentru aceasta zona si o voi edita corespunzator.

Am atasat un screenshot facut recent, de o editare a lui parmaf in localitatea Tuzla, CT. Eu raportasem acolo ca trebuie sa existe un sens giratoriu. Parmaf l-a facut, dar... mai bine nu il facea. In imagine vedeti si de ce...

Pe langa acestea, am mai gasit si alte modificari facute de parmaf pe care le-am repearat. Drumuri nationale erau trecute ca simple strazi sau minor highways... din aceasta cauza am inceput sa bifez checkbox-ul de Locked.

Repet, inteleg ca unora le va crea probleme, dar asa cum a spus dani_el_01, exista metode de a rezolva problema. Daca nu poti si nu poti, fie rogi un editor cu drepturi de editare in zona, fie ceri drepturi de manager (AM) pentru acea zona...
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
Attachments
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
PS: Am încercat să îl contactez pe Parmaf, dar nu am primit nici un răspuns de la el.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
@addrian20

eu sunt de acord cu tine... si eu am preferat acelasi lucru, dar... iata urmatoriul scenariu:
drumurile nu sunt locked. vine utilizatorul X si face o modificare; din cauza lipsei experientei nu face conexiunile sau permisiunile necesare si astfel prin acel loc nu va mai avea loc rutarea.

nu se pune problema de rabdare; rabdare cred ca avem cu totii, mai ales noi, managerii de zona. problema se pune ce te faci cand un utilizator strica ceva ce exista deja bine facut? e posibil sa nici nu iti dai seama de greseala pe care o face si acea greseala ulterior sa apara in livemap si mai dureaza nu stiu cat pana cand cineva isi da seama de problema, pana ce ea e reparata si pana corectura reapare in livemap.

referitor la autostrazile noi si alinierea acestora dupa punctele GPS, asta astept si eu si nu stiu daca vei avea o problema sa le modifici, chiar daca ele sunt locked. in cel mai rau caz soliciti AM. tu, si eu, si multi de pe aici avem rankul 2. e numarul ce apare intre paranteze dupa numele de utilizator. acel rank e dat de un istoric.

utilizatorii, incepatori au gradul 0. nu stiu daca am vazut 1. aceste grade sunt diferite fata de ce apare in pagina cu editorul WME, din stanga sus, cel care apare si in semnatura mea (la mine apare 4), dar astea sunt niste grade diferite. in teorie, eu cand voi ajunge la grad 6, pe harta, voi aparea fie cu (3) sau cu (4).

atunci va exista intr-adevar pericolul ca dupa ce eu editez un segment si e locked, sa vii tu sau altcineva cu grad 2 sa nu poata edita acel segment. recunosc ca si eu am dat de un SpeedCam undeva pe DN1 care a fost validat de un utilizator cu gradul 3, care nu e din Romania... nu am idee cine e. cert e ca nici eu nu pot edita/sterge acel speedcam.

PS: editorul WME merge foarte prost in ultimele zile, asa ca nu prea am avut rabdarea sa fac prea multe modificari.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
addrian20 wrote:Stiu cum functioneaza permisiunile. Sunt doua sisteme. Pe ala vechi, utilzatorii normali au 0 si AM au 2. Country manager au 3 si tot asa pana la 6 absolut. Pe cel nou, AM incep cu 4 si dupa un numar obscen de editari, 100k sau ceva de genul, ajungi la 5.
Corect, asa e.
addrian20 wrote:Cel pe care l-ai vazut cu (3) este un israelian care probabil si-a transferat permisiunile de pe alta infrastructura. Babanu zicea ca stie un utilizator de waze din Israel, deci poate e aceeasi persoana.
Cel cu 3, mai precis shumpi, am stat si eu de vorba cu el. E din Israel, dar nascut in Romania. Ii zice Alex si e Country Manager pe Israel, Romania si Thailanda.
addrian20 wrote:Eu nu am folosit si nu planuiesc inca sa folosesc functia de "locked" pentru a preveni editarile altora, ci doar pentru a preveni modificarile aduse de "sistem". Mi s-a intamplat sa schimbe cateva segmente din one-way in two-way.
Corect. Sistemul aduce uneori modificari automate si atunci e util locked. Dar, cum ziceam, se pare ca e timpul ca artele deja bine editate sa fie protejate impotriva incepatorilor. Mi se pare normal. Nu exista nici un alt sistem de urmarire a modificarilor operate de un utilizator si a da undo. Nu pot sa stiu si sa urmaresc ce fac toti utilizatorii si AICI ma refer la modificarile aduse acelor drumuri care NU mai necesita alte modificari.
addrian20 wrote:Intre timp am mai gasit editari facute de parmaf, a adaugat majoritatea strazilor din Techirghiol si evident conectivitatea e aiurea. Incerc sa vad partea buna, denumirile strazilor arata foarte bine, cu str. si diacritice. Imi e foarte usor sa corectez legaturile si chiar prefer sa puna altcineva denumirile strazilor.
Ok. Este foarte bine ca adauga, dar totusi, noi trebuie sa venim din urma si sa corectam. Eu ma intreb, cum facem? Mergem peste tot si verificam conexiunile drumurilor? Nu cred ca avem de ales... de aia avem titulatura de Area Manager.

DAR, DAR, DAR, parmaf sau oricare alt utilizator mai incepator, pot face in continuare editari (sa adauge de obicei) drumuri noi in Techirghiol sau cine stie unde chiar daca sa zicem DN-ul ce trece prin Techirghiol are locked. Faptul ca DNul e blocat nu il impeidica pe el sa adauge strazi secundare sau alte drumuri ce se intersecteaza cu DNul. Asa cel putin ne asiguram ca nu strica DN-ul... iar daca trebuie sa modifice DN-ul face un apel la Area Managerul din acea zona sau persoana care a editat ultima si a dat locked la acel segment si sa-l notifice prin Mesaj Privat (PM) prin intermediul acelui forum sa debloceze. Sau mai bine, face o cerere de deblocare a segmenetului. Eu asa vad ca se procedeaza in tarile cu o traditie mai mare in Wazing... : exemple de Unlock Request
http://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=265

La fel de bine putem face (si o sa creez eu) un fir de discutie care sa se cheme Cereri de deblocare drum. Vin x sau y si zice ca vrea deblocarea unui segment de drum sa poata sa faca modificari.

Eu zic ca e mai safe. Si cu ocazia asta, utilizatori ca parmaf, cand se vor lovi de segmente blocate pe care vor dori sa le deblocheze, vor cauta cum sa faca treaba asta, cu speranta ca vor da de forum si vor descoperi mult mai multe informatii cum sa editeze corect drumurile.

Eu unul personal, l-am notificat pe parmaf, dar nu am primit nici un raspuns. Poate reusesc sa il prind online pe Waze si sa-i dau acolo un mesaj ceva.
addrian20 wrote:Edit: din pacate diacriticile sunt pe sistem vechi, cu cedila.
Ce diacritice?
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
addrian20 wrote:Revin cu un raspuns complet.

In principiu sunt de acord ca un drum intens folosit si complet editat sa fie incuiat. Mai mult, cred ca am putea incepe cu sensurile giratorii, ca acolo e chiar limpede problema.
Trebuie sa luam in vedere schimbarile aduse de ultima versiune a editorului: https://world.waze.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=24087
Imi sunt putin neclare noile permisiuni...
dar sa incercam sa le clarificam
astfel:
1) drepturi de editare pe unde am condus:
rank 0: 1 mile.
rank 1: 2 miles.
rank 2+: 4 miles.

Deci cei care au rangul 2, 3, 4 (in cazul meu 4) pot edita 4 mile (adica vreo 6,4km) in jurul zonei pe unde au condus. E un plus. Dar a nu se confunda cu rangurile celelalte... unde 2 sunt, de principiu, Area Manager parca si 3 sunt Country Manager... acestea sunt vizibile cand ne uitam la propietatile unui segment de drum si acolo apare cine a editat ultimul drumul... exemplu la mine apare spookyx(2), adica rang 2.

2) permisiunile sunt acum pe baza acestor ranguri si nu pe dreptul de editare conferit de Area Manager... Ceea ce este, iarasi, bine.

Dar iarasi, ma intreb, pe care rank-uri? Pe cele pe care le vedem cand intram in WME, in stanga sus (unde eu acum am 4) sau pe cele din „deep inside Alice's world” unde eu acum am 2...

Asta e partea confuza...
Eu am ~19k editari, dar tu cred ca ai mai multe. Cand vei schimba rangul la 100k, nimeni nu va mai putea sa editeze in urma ta pe segmente locked, chiar si cu drepturi de AM.
Eu am 56 de mii de editari. Aici ai dreptate, pe unde voi edita eu, ceilalti nu vor mai putea schimba (nu stiu in ce masura)... ramane de vazut. De exemplu eu nu pot sterge un SpeedCam editat de shumpi ce are grad 3. Dar nu imi dau seama, acum, daca altcineva va putea, de exemplu, conecta un segment de drum la un drum existent si care are locked. Cred ca cineva cu rank mai mic sa ne lamureasca exact, sau sa sap prin forum dupa acest lucru.
Cat despre cazul specific parmaf, editarile lui s-au imbunatatit semnificativ.
Eu inca am mai editat, reparat in urma lui. Tocmai am reparat localitatea Periș, IF. El o creease pe aiai veche la loc: Periș.

Între timp au mai aparut și alți utilizatori care au facut editari asemanatoare cu parmaf. In Bucuresti, un utilizator, a adaugat niste strazi si a recreat orasul Bucuresti... in paralel cu București. Le-am reparat deja si am facut toate conexiunile (ca nu existau) la respective strazi. utilizatorul are id-ul ceva de genul B 56 ??? ... ceva de genul.

DN1 - E68 a fost trecut total la categoria de Minor Highway de un utilizator... l-am readus la Major Highway si am mai facut editari prin zona si am pus lock pe DN1 intre Brasov si Sibiu.

Deci intrebarea mea ramane... un utilizator cu permisiuni mai mici, poate sau nu conecta un segment de drum pe care l-a creat la un drum blocat de un utilizator cu rank mai mare... cred ca o sa imi fac un user de test sa incerc.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by spookyx
Revin eu cu mai multe precizari.

Am facut niste teste cu un utilizator de-al meu de test si nu am reusit conectarea unui segment la un segment de drum incuiat.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2079
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times
Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]