Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: Unholy, bextein

No way to correct segments on editable areas

Postby Fabione72 » Thu Nov 08, 2012 1:58 pm

Hi,

I've got a boring editing problem.

I noticed a map error while driving on a road, and I'd like to fix it.

When I enter into the editing screen, I verified that, even if the whole road area is available for editing (that's very close to my last drives), the system says I'm not enable to edit it...

I checked the tutorial, I should be able to do it...

any suggestion? is that my problem or some kind of bug?

I'm using Chrome 22.0.1229.94 m

Ciao
Fabione72
 
Posts: 10
Joined: Wed Jun 15, 2011 8:15 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby top_gun_de » Mon Dec 10, 2012 9:04 pm

The newly painted segment has no city and no name, so it is highlighted in grey. A newly painted road without an end-node is technically broken.

The highlighting extension is great, but it's new and not that wide-spread.

Best regards,

Detlev


Gesendet von meinem iPad mit Tapatalk HD
top_gun_de
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 8071
Joined: Sun Dec 25, 2011 12:16 pm
Location: Wunstorf, Germany
Has thanked: 2826 times
Been thanked: 4927 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby AlanOfTheBerg » Tue Dec 04, 2012 3:18 pm

The a/b "reversal" was documented before, I forget where, and whether we figured out the reason.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23590
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1124 times
Been thanked: 4773 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby fvwazing » Tue Dec 04, 2012 11:09 am

Cool find! Which reminds me... Is there any possibility to reset those speeds, apart from creating the segment new?
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby fvwazing » Sun Dec 02, 2012 1:20 am

Ads and publicity can help the userbase of Waze grow - if the map is ready enough to be acceptable to the majority of the people. If that is not the case new wazers drop off after a week or so. Roughly 1% of the wazepopulation is - be it the slightest - interested in editing and that is a share so small that you will not reach them by advertising. The other 99% will remember from those ads only that Waze is not a solution but a problem needing a fix.
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby maantje76 » Sat Dec 01, 2012 6:43 am

What happens if you change the zoomlevel in the not working permalink?

I did see this happen with some permalinks also. Changing the zoomlevel in the link let the segments apear for me...I can't remember the exact levels that gave this problem, but think I can find it back...
maantje76
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 4323
Joined: Sat Dec 25, 2010 11:16 pm
Location: BeNeLux
Has thanked: 111 times
Been thanked: 318 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby fvwazing » Thu Nov 29, 2012 11:23 pm

PhantomSoul wrote:Even distributing house numbers per segment has limited accuracy, as city lots may not be evenly divided over that area, but this way it at least gets you to the correct block.

What we really need are address and/or landmark mappings to specific lat/lon coordinates, precise enough to make sense in a driving context. This way we can accurately find anything from residences to specific stores in large strip malls to specific parking lots in parks. I realize it would undoubtedly be a massive undertaking, but it could launch Waze way ahead of everyone else in terms of locating places.


There is no guarantee at all that it will bring you to the right block, or even close, or the right side of the street. A quick-and-dirty process that pretty much excludes the manual checking invites for inaccuracies.

In some countries there exist publicly available records of house numbers. Waze could be helped by importing those, but I doubt that will put them ahead of the rest - they have access to those records as well.
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby mike-bronner » Sat Nov 17, 2012 2:51 pm

Just have this bug with firefox on mac os mountain lion: I can't access the Layers as it is right under the '+' to add new roads, roundabout... :?


I believe this is due to customized font sizing. Hitting CTRL-0 should reset your font size/zoom level, and the menu should display normally again. If that doesn't work, what screen resolution are you using?

Sent from my iPad using Tapatalk HD
mike-bronner
 
Posts: 292
Joined: Tue May 24, 2011 12:21 am
Location: Sheridan, Montana, USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby fvwazing » Thu Nov 15, 2012 1:15 am

No, doesn't work here. (Chrome/OSX)
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby fvwazing » Tue Nov 13, 2012 1:03 pm

xtago wrote:The waze editor doesn't work on firefox at all, for it to be able to used on firefox you need to install a chrome overlay that allows chrome addons to work in firefox.
.


FF may have problems, but those has nothing to do with that.
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

PreviousNext

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: gad_m, SauliusNext