Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby mssusa » Tue Nov 06, 2012 11:48 am

davipt wrote:
mssusa wrote:Issues: (On Chrome, Chrome zoom %100, Windows 7 64bit, World server, All helper tools disabled except the live map navigation list).

1. I got road object/image mismatch after I played with it for some time. (...)
2. Geometry nodes are hard to spot.
3. There does need to be a faster way to access street names by just selecting the street without the need for "e" or clicking on "edit".
4. Hitting "Enter" on street name does not update it. I have to click on "Apply".
5. When naming segments of the same street by choosing from the nearby street name drop down list clicking on a names does not select it.
6. I sometimes get transparent turn restrictions that I can't change.


1 was already happening on the previous version. It works on my firefox, but my colleague on chrome was always seeing the roads besides the satellite images, so it's not a new bug (it may happen more now, I don't know)

2. +1, the new drag nodes and the new arrows when a segment is selected are hard to distinguish.

3. having the "e" to edit is already an advance from the previous version. I'd just suggest that pressing 'e' and opening the editing would pre-focus the city input field right away (or the street if city=none, or no focus if both=none of course)

4. works on firefox and safari, it may be a simple javascript fix. which browser?

5. also works on firefox. both clicking on the street with the mouse, as well as arrow down + enter. I do have a issue though. Let's assume there is a road named "N8" and a "N8-1". If I try to edit the street name and write "N" the drop down shows the two suggestions. Then I write 8 because I want N8, but because the first suggestion is N8-1, the input box changes automatically to N8-1. I basically need to write N8+ESC+Enter to dismiss the suggestion box and avoid saving the wrong name.

6. isn't that the transparent arrow feature? just press "a" to make them transparent or opaque, and shift-z to switch between the arrows from the selected segment to the red arrows on the map. some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


3. It'd even be better if selecting a segment automatically opens its properties and focuses on city or name as you suggest. Why click to select the segment then click or press "e"? why not just click to select the segment?

4. Chrome 19.0.1084.56.

5. Same problem you describe + earlier problem I described on Chrome.

6. No it is not, or at least it should not be as I have not asked for it. "a" produces the same behavior, but I did not touch it. It happened when I QWed a node while editing and saved before picking individual turns to restrict. It also happened with the previous version once or twice.
mssusa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 308
Joined: Wed Jul 27, 2011 7:27 am
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 2 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby davipt » Tue Nov 06, 2012 11:52 am

mssusa wrote:
davipt wrote:
mssusa wrote:3. There does need to be a faster way to access street names by just selecting the street without the need for "e" or clicking on "edit".
6. I sometimes get transparent turn restrictions that I can't change.

3. having the "e" to edit is already an advance from the previous version. I'd just suggest that pressing 'e' and opening the editing would pre-focus the city input field right away (or the street if city=none, or no focus if both=none of course)

6. isn't that the transparent arrow feature? just press "a" to make them transparent or opaque, and shift-z to switch between the arrows from the selected segment to the red arrows on the map. some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


3. It'd even be better if selecting a segment automatically opens its properties and focuses on city or name as you suggest. Why click to select the segment then click or press "e"? why not just click to select the segment?

6. No it is not, or at least it should not be as I have not asked for it. "a" produces the same behavior, but I did not touch it. It happened when I QWed a node while editing and saved before picking individual turns to restrict. It also happened with the previous version once or twice.


3. I don't agree. I personally seldom need to change the city or street name (it should be a one time operation) so I'd hate if every time I'd select a segment the editor would focus on a input box and I'd no longer be able to do anything else as no other key shortcut would work. I like the 'e' shortcut a lot, just miss the auto-focus on city/street to be even faster.

6. I think I know what you mean. It's probably related to the "bug" where one selects the red arrows (shift-z now), then qw a node and the arrows won't go away most of the time, one needs to shift-z twice or some other refresh.
Bruno D. Rodrigues | Global Champ & Coordinator for Portugal | iPhone Beta
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2742
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 271 times
Been thanked: 563 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby mssusa » Tue Nov 06, 2012 12:12 pm

davipt wrote:
3. I don't agree. I personally seldom need to change the city or street name (it should be a one time operation) so I'd hate if every time I'd select a segment the editor would focus on a input box and I'd no longer be able to do anything else as no other key shortcut would work. I like the 'e' shortcut a lot, just miss the auto-focus on city/street to be even faster.


Well.. I think they should cater to me first ;)
Seriously, that's hard to solve. I and, I believe, many many others, are editing on virgin countries where there is no map at all. Most of our work involve creating and naming streets as opposed to fixing geometry, connectivity and/or turn restrictions.

A middle meeting point is to keep the old behavior: when clicking on a link its properties should be opened without changing the focus.

I wish this can be customizable, or someone would add it to the user scripts.
mssusa
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 308
Joined: Wed Jul 27, 2011 7:27 am
Location: Riyadh, Saudi Arabia
Has thanked: 10 times
Been thanked: 2 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby davipt » Tue Nov 06, 2012 12:20 pm

mssusa wrote:A middle meeting point is to keep the old behavior: when clicking on a link its properties should be opened without changing the focus.


What was the old behavior I forgot already? :D Oh, the city and street were already visible, and the apply/cancel would appear only if the data was changed, right? I see your point and agree that a middle point would then be perfect:

- select a segment would show the properties pane (like now, just show it without animation, keep it simple), including the country/city/street fields visible right away, no edit button.
- like before, changing one of those value enables the apply/cancel button
- the 'e' shortcut would then become a focus on city/street so one could quickly select-segment, 'e', city name, tab tab, street name, enter.
Bruno D. Rodrigues | Global Champ & Coordinator for Portugal | iPhone Beta
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2742
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 271 times
Been thanked: 563 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby anonymous0816 » Tue Nov 06, 2012 1:00 pm

davipt wrote:6. ... some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


Well. German keyboard layout would also require a double-shift.
Please fix this. Either make it "?"-only or "Shift+h" for example for "help".

2nd: This function is not mentioned in the wiki.
anonymous0816
 
Posts: 9
Joined: Thu Oct 21, 2010 11:37 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby davipt » Tue Nov 06, 2012 1:07 pm

anonymous0816 wrote:
davipt wrote:6. ... some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


Well. German keyboard layout would also require a double-shift.
Please fix this. Either make it "?"-only or "Shift+h" for example for "help".


Yeah, my Mac keyboard is German, but my layout is portuguese (8 years in Germany), I just don't look at the keyboard keys. But funny thing is that the shift-? does work on Safari, just not on Firefox.
Bruno D. Rodrigues | Global Champ & Coordinator for Portugal | iPhone Beta
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2742
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 271 times
Been thanked: 563 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wimdelange » Tue Nov 06, 2012 1:09 pm

anonymous0816 wrote:
davipt wrote:6. ... some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


Well. German keyboard layout would also require a double-shift.
Please fix this. Either make it "?"-only or "Shift+h" for example for "help".

Did you try it, the ?? For me the ? is already shifted, so shift-? sounds a little stupid, but it works when I type a ? (shift needed). I use the American keyboard where the ? is the shifted / key. Working with Chrome on windows.
Groetjes,
Wim de Lange
Area Manager Zoetermeer
HTC Sensation Android 4.0.1
Waze beta 3.5.1.904
wimdelange
 
Posts: 105
Joined: Sat May 05, 2012 4:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby davipt » Tue Nov 06, 2012 1:44 pm

As I said, shift-? on european keyboards, even if ? is already shifted, works on Safari Mac and, tested now, on Opera Mac, but *does not* work on Firefox Mac. No idea on Windows, and my colleagues are busy to test on Linux.
Bruno D. Rodrigues | Global Champ & Coordinator for Portugal | iPhone Beta
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2742
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 271 times
Been thanked: 563 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby dave3825us » Tue Nov 06, 2012 2:01 pm

On firefox and chrome, I can no longer scroll the whole web page. I used to have a scroll bar on the right side.. This makes the map area horrible. Whats the trick to enlarge the map area? . The top header on the page seems like its to large... Can you guys set the map window to scroll on the server side?

Help...
Attachments
image002.jpg
image002.jpg (147.34 KiB) Viewed 1223 times
dave3825us
 
Posts: 29
Joined: Fri Aug 31, 2012 12:36 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby Timbones » Tue Nov 06, 2012 2:11 pm

dave3825us wrote:Whats the trick to enlarge the map area?

Shift+F and/or F11.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Global Wiki Moderator • Routing Expert
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6610
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 927 times
Been thanked: 2537 times

PreviousNext

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]