Android 3.5.1.4 official feedback thread

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CrackedLCD » Sat Dec 08, 2012 8:25 pm

fraias wrote:I have detected a problem in my phone and it is that the indications of the waze are really low, (even if I have the audio settings as laud as possible). I can hardly hear them. I have tested it using different voices (spanish monica, spanish diego, english tom) and nothing changed.


I hate to be “that guy” suggesting the painfully obvious, but are your Waze prompts set to maximum volume in the app?

Menu > Settings > Sound > Prompts Volume
~CrackedLCD
AM for Baldwin-Mobile Cos., AL // Grenada-LeFlore-Carroll Cos., MS // Escambia-Santa Rosa Cos., FL // CM for the USA

Moto Droid Turbo (Android 5.1) on Verizon Wireless
Image
CrackedLCD
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 426
Joined: Thu Aug 02, 2012 12:37 am
Location: LA (Lower Alabama)
Has thanked: 96 times
Been thanked: 63 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CrackedLCD » Sat Dec 01, 2012 11:50 pm

Interesting. I hadn't thought to check if those segments were one way or not. 99% of roads around my area now have proper direction thanks to several active editors, myself included.

Still though, it doesn't explain why my icon will often face the wrong direction when I'm stopped at an intersection. It's not technically new behaviour, but it's a lot worse since this update.
~CrackedLCD
AM for Baldwin-Mobile Cos., AL // Grenada-LeFlore-Carroll Cos., MS // Escambia-Santa Rosa Cos., FL // CM for the USA

Moto Droid Turbo (Android 5.1) on Verizon Wireless
Image
CrackedLCD
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 426
Joined: Thu Aug 02, 2012 12:37 am
Location: LA (Lower Alabama)
Has thanked: 96 times
Been thanked: 63 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CrackedLCD » Thu Nov 29, 2012 9:27 pm

I haven't read through all the posts yet, so forgive me if this has already been acknowledged, but the only minor issue I'm having with this version is it seems to lose track of my direction of travel a lot more. The problem with "crabbing" (the icon moving sideways down a road) hasn't come up since updating, but when stopped my car icon will often be pointing in any direction *except* the one I'm travelling in.

This isn't a major issue for me, but it does place candy in out of reach places because it thinks I'm facing a different direction.
~CrackedLCD
AM for Baldwin-Mobile Cos., AL // Grenada-LeFlore-Carroll Cos., MS // Escambia-Santa Rosa Cos., FL // CM for the USA

Moto Droid Turbo (Android 5.1) on Verizon Wireless
Image
CrackedLCD
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 426
Joined: Thu Aug 02, 2012 12:37 am
Location: LA (Lower Alabama)
Has thanked: 96 times
Been thanked: 63 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby Colonel667 » Tue Dec 18, 2012 1:43 pm

perlin wrote:
Colonel667 wrote:Waze crashed at the splash screen for me on a new inofficial Android 4.2.1 ROM on my Nexus One. No idea if you're interested in this, since it's an inofficial ROM, but maybe there's something wrong with general 4.2.1 compatibility, who knows?

Does it crashes every time? Often? Just this one time?


Hi perlin. It crashes every time. Version 3.2.2.2 doesn't crash, but it seems like it can't access GPS and doesn't use WiFi to locate me either. GPS doesn't even show up in the status bar.

Google Maps & Navigation, GPS Test, and Navigon Mobile Navigator all work, so I guess it might not be just my ROM's fault.

If you have Betas that are supposed to be Android 4.2.1 compatible, I'd love to try them. Because right now I can't use Waze anymore. :(
Colonel667
 
Posts: 36
Joined: Mon Oct 25, 2010 10:16 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby Colonel667 » Tue Dec 18, 2012 2:29 am

Waze crashed at the splash screen for me on a new inofficial Android 4.2.1 ROM on my Nexus One. No idea if you're interested in this, since it's an inofficial ROM, but maybe there's something wrong with general 4.2.1 compatibility, who knows?

So far I never had a problem like that with Waze, even though I've been running inofficial ROMs for a long time now. Also, other navigation software works (Google & Navigon).

//edit: Took a screenshot in logcat, if that help with anything.
Image

//edit2: Waze 3.2.2.2 seems to be working fine.
Colonel667
 
Posts: 36
Joined: Mon Oct 25, 2010 10:16 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Tue Dec 18, 2012 3:44 pm

perlin wrote:
CBenson wrote:I'm seeing these misplaced shields more frequently now.

We will check this issue. If you have more examples (including screenshots), I'll appreciate if you provide them too (here or to beta@waze.com). Thanks.

I hadn't saved any others in the course of driving. However, just sitting here I can make it happen by zooming all the way in and panning around freeways with shields. The misplaced shields do not always appear misplaced in the same place, but if I pan around enough I will see one misplaced. For example,
stray95.jpg
stray95.jpg (14.81 KiB) Viewed 667 times

Here.And:

stray95b.jpg
stray95b.jpg (15.77 KiB) Viewed 667 times

Here.
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.7.0.902
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 2352 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Mon Dec 17, 2012 4:19 pm

CBenson wrote:
CBenson wrote:I also notice that the interstate freeway is not displaying on the map here.

In further looking at the interstate issue, the road displays fine. The freeway is further west. But the shield displays to the east of the road at times.

I'm seeing these misplaced shields more frequently now.
50shield.jpg
50shield.jpg (21.72 KiB) Viewed 662 times

Permalink
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.7.0.902
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 2352 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Thu Dec 13, 2012 10:55 am

perlin wrote:I think I managed to pin down this issue. Apparently it tells you to proceed to highlighted route when you add a stop by passing through the preview screen. If you add a stop just by tapping the name of the destination (which is possible only in favorites or history)- the problem won't occur.

Ah-ha, you are correct. I almost always add as stop through categories, typically the gas station with the lowest price. If I try with a favorite the "proceed to highlighted" route does not occur.
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.7.0.902
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 2352 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Wed Dec 12, 2012 2:19 pm

perlin wrote:
CBenson wrote:I continue to have the problem that whenever I add a stop, waze tells me to proceed to highlighted route even though I am on the highlighted route.
The attachment PTAHRAAS.jpg is no longer available

Please send logs and mention the date & time of the problem.

This is entirely repeatable. It happens whenever I add a stop. However, I'm unable to send logs on this issue.
uhoh.jpg
uhoh.jpg (33.5 KiB) Viewed 1039 times

This attempt was at 7:46 am EST (12:46 GMT) today Dec. 12.
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.7.0.902
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 2352 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Tue Dec 11, 2012 5:57 pm

Den_in_USA wrote:
CBenson wrote:I'm confused. If you press "Reports", "Traffic Jams" and then "Later" while in your driveway, when you ultimately complete the report, doesn't the pin for the jam show in your driveway?


No, when you press "Later" it just puts a shortcut for traffic reports on your screen. When you press that shortcut icon, it first stores your present location and the time, then you select "Heavy Traffic, then finally you press "Send". I just want to do the whole sequence for "Heavy Traffic" without even needing to press "Send".

This is not how Hazard and Police reports work from my phone. (I only really provide traffic reports when waze prompts me to.)
For example, I hit "Report" > "Hazard" > "Later" when at the location of my car here and waze places the hazard icon for later completion:
Later.jpg
Later.jpg (51.62 KiB) Viewed 529 times

I then drive a few block away and press the hazard button on the screen and press send:
Complete.jpg
Complete.jpg (48.87 KiB) Viewed 529 times

You can see the pin back where I originally hit "Report."
The pin shows in the livemap where I originally hit "Report" not where I hit the hazard screen icon to complete the report.
LiveMapPin.jpg
LiveMapPin.jpg (36.98 KiB) Viewed 529 times
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.7.0.902
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1055 times
Been thanked: 2352 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]