Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderator: Unholy

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby WeeeZer14 » Thu Nov 08, 2012 5:15 pm

davipt wrote:PS: suggestion: could we instead use shift-m to enable "area *M*anagers" and leave the A/shift-A/S keys as before?

You can redefine them. Click on what you want to change in the help list, then press the key stroke you want. I have shift-m = managers and shift-a = arrows myself :)
iPhone 5s (AT&T) • iOS 7.0.3 • Waze 3.7.6.0
Image
✰ Mega Driver ✰ Mega Mapper ✰ 1M Points ✰
Country Manager: USA • Regional Coordinator: USA South Atlantic (KY, TN, NC, SC)
Navigation/Routing ExpertForum Moderator
WeeeZer14
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3761
Joined: Sun Apr 11, 2010 3:27 pm
Location: Knoxville, TN, USA
Has thanked: 46 times
Been thanked: 312 times

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wifeypoo » Tue Nov 06, 2012 11:37 pm

One issue I have come across thus far is when I have clicked on a problem/request to update, the zoom in plus on the left is disabled. I have to close the drop down at the top of the screen to use the zoom in function. I'm using Chrome

Another thing that would be AMAZING (and I'm secretly hoping I can already do this and just don't know it yet...) is select an entire street and be able to click w to enable all turns at the junctions. I am in the process of dang near re-doing an entire city due to the unknown/one way roads that are in reality two way roads enabling all junctions in-between. If there is a way to enable these junctions without having to click on each one individually and then hitting w, PLEASE let me know :)

I'm not sure if this was due to the new editor or not, I got this sometimes with the old editor but never for all four streets at the junction. But I added a road and had to completely disconnect all roads (before I drew the road there were three connecting fine) then re-connect one by one to have them snap together. Before i would just have to move one and then try again and it would work. But i had to completely get rid of the junction then reconnect then reassign the turns to get it to work.

other than that the new editor is beautiful :)
wifeypoo
 
Posts: 17
Joined: Sun Feb 19, 2012 6:05 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wifeypoo » Tue Nov 06, 2012 11:54 pm

AlanOfTheBerg wrote:That one is known, reported during the beta. We were told it would be fixed. It wasn't. It's not just the zoom+ button, but there is a band all the way across the map below the Map Problem or Update Request banner which is unclickable.

Yes I have noticed the patchy Bing aerials as well :(
wifeypoo
 
Posts: 17
Joined: Sun Feb 19, 2012 6:05 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wimdelange » Tue Nov 06, 2012 7:48 am

In the design of the UI there is not much consideration for the smaller screens. When I use my laptop with a screen of 1366x768 there is not much room for the map. All goes to the information on the streets and when I click on a issue on the map, it uses way too much space:
Image 1_1.jpg
Image 1_1.jpg (108.59 KiB) Viewed 684 times
Groetjes,
Wim de Lange
Area Manager Zoetermeer
HTC Sensation Android 4.0.1
Waze beta 3.5.1.904
wimdelange
 
Posts: 105
Joined: Sat May 05, 2012 4:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wimdelange » Tue Nov 06, 2012 1:09 pm

anonymous0816 wrote:
davipt wrote:6. ... some say shift-? gives you a screen with the keyboard commands, but I can only see it on safari and not on firefox, as the ? in the Portuguese keyboard is already a shift-key-right-to-0 so I can't do a double-shift ;)


Well. German keyboard layout would also require a double-shift.
Please fix this. Either make it "?"-only or "Shift+h" for example for "help".

Did you try it, the ?? For me the ? is already shifted, so shift-? sounds a little stupid, but it works when I type a ? (shift needed). I use the American keyboard where the ? is the shifted / key. Working with Chrome on windows.
Groetjes,
Wim de Lange
Area Manager Zoetermeer
HTC Sensation Android 4.0.1
Waze beta 3.5.1.904
wimdelange
 
Posts: 105
Joined: Sat May 05, 2012 4:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wimdelange » Sat Nov 10, 2012 7:03 pm

I have the same problem and found out that if you click permalink, the problem goes away. temporarily......
Groetjes,
Wim de Lange
Area Manager Zoetermeer
HTC Sensation Android 4.0.1
Waze beta 3.5.1.904
wimdelange
 
Posts: 105
Joined: Sat May 05, 2012 4:21 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wine4sure » Wed Nov 07, 2012 9:36 pm

Forgive me if this is already covered in the 19 pages of messages, but is there any way that I've missed to tell if a road ends in a node once it's been selected?

Previously you would get a different shape at the end. Now it looks to me like you get the same size circle at each end. Am I missing something?

You can't always tell by the blue dot because sometimes the street name obscures it. And anyway I would like to know once the road is actually selected.
wine4sure
 
Posts: 223
Joined: Fri Mar 09, 2012 9:18 pm
Location: St Albans
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wine4sure » Thu Nov 08, 2012 7:57 am

Dead ends need to be terminated in a node otherwise if you start a journey on them you get "proceed to highlighted route". Not sure what happens if you attempt to navigate to an unterminated dead end.

If you just create a new dead end it will not be terminated in a node. As has been said many people do this (myself included, I just found one yesterday that I created a long time ago). I found an entire city (Bath) like this.
wine4sure
 
Posts: 223
Joined: Fri Mar 09, 2012 9:18 pm
Location: St Albans
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wingneris » Sat Nov 10, 2012 11:43 pm

I have been driving everyday for the past 7 days with my Waze app open and logged into my waze account.

However, only three of my drives show up in the map editor and they are all incomplete.
wingneris
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 26, 2012 9:42 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Map Editor major ver (Nov 5, 2012) Official Feedback

Postby wl02703 » Fri Nov 09, 2012 4:06 pm

Dave2084 wrote:Why is it when I search on "Lincoln" in WME on the WORLD server and the 5 results I get are NE, IL, ME, MO, CA ... How about somewhere not on the NA Server?

These search results are useless as I'd have to be logged onto the www server to be able to edit them.

How about suppressing NA results on the World server and vice versa. I'm sure someone in Nebraska is really not interested in editing in Lincoln, UK.

It's been annoying me for ages too. The search feature in the beta version appears to be better tho.
Image
Area Manager:Chester & N.Wales
[ Facebook | Twitter | 4square ]
Image
wl02703
 
Posts: 168
Joined: Sun Jul 24, 2011 9:17 am
Location: Chester, UK
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot]