Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Locked

Hellenic (Greek) forum

Post by hsoc
Ας γράφουμε ελληνικά εδώ. (όσοι είμαστε) :-)
hsoc
Posts: 41

POSTER_ID:331076

1

Send a message

Post by BoBKiD
Καλησπέρα σε όλους τους Έλληνες Wazers! :)

Χρησιμοποιώ το Waze περίπου πέντε (5) μήνες και μπορώ να πω πως πρόκειται για ένα εξαίσιο πρόγραμμα. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του, και αυτό που με έκανε να "κολλήσω" με αυτό, είναι η δυνατότητα ανανέωσης των δεδομένων του χάρτη από τους χρήστες.

Επεξεργάζομαι την περιοχή της Σαλαμίνας και την κεντρική Αττική, ενώ σύντομα θα ξεκινήσω και προς τα νότια.

Παρατηρώ κάποια προβλήματα όμως που για τα οποία δεν φταίει το Waze. Υπάρχουν συγκεκριμένοι χρήστες οι οποίοι δημιουργούν ή επεξεργάζονται τα δεδομένα, μόνο και μόνο για τους πόντους, ενώ ταυτόχρονα αντί να καλυτερεύουν τον χάρτη, του δημιουργούν προβλήματα. Επίσης υπάρχουν αρκετοί λάθος δρόμοι και σημεία του χάρτη τα οποία είναι κλειδωμένα, μή μπορώντας να τα διορθώσουμε ή σβήσουμε.
BoBKiD
Posts: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by dtsoukalas
pipinos1976 wrote:Έχω μια τελείως χαζή ερώτηση. Πού βλέπουμε ποια groups υπάρχουν για την Ελλάδα για να ενταχθούμε; Στην αναζήτηση που έχει στο dashboard/groups μου βγάζει μόνο ένα που δημιούργησα εγώ (προς τιμήν του bloka που πρώτο ασχολήθηκε σοβαρά με μπλόκα τροχαίας) και ένα άλλο ακόμη (Άρτα - Greece). Τίποτε άλλο δε βλέπω σχετικό με Greece, Athens ή κάτι παρόμοιο. Το φαινόμενο παρατηρείται με όποιον browser και αν χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ψάξω από το κινητό (πήρα Android κι εγώ, τι να κάνω;).

Ευχαριστώ.
Αδελφέ, μέσω της εφαρμογής θα δεις τα group
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by GilBaxton
Το προβλημα ενφανιζεται συνηθως αν χρησιμοποιεις τον 'Αμερικανικο' editor
Δοκιμασε το world.waze.com/editor
GilBaxton
Posts: 34
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by giorgos-vr
Καλησπέρες από Πρέβεζα, (και δυτική Ελλάδα γενικότερα)

όποιος μπορεί ας μου λύσει μερικές απορίες,

Εκτός από ένα groupάκι που δραστηριοποιείτε στην Κέρκυρα, δεν υπάρχει κανένας άλλος στην περιοχή??? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ρε γμτ...

anyway, έχω ξεκινήσει εδώ και 1-2 μήνες να δουλεύω την περιοχή και ελπίζω να την βρείτε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη γίνεται (εσείς και οι δεκάδες Ιταλοί που βλέπω στο live map και αναπόφευκτα θα περάσουν από εδώ κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον)

Αν υπάρχουν και άλλοι εδώ (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Αρτα κλπ) ή αν κάποιοι κάνουν ταξίδια στην ευρύτερη περιοχή παρακαλώ ενημερώστε με!

Ευχαριστώ και συνεχίστε την καλή δουλειά!!!
giorgos-vr
Posts: 1
Send a message

Post by grkpete
Γειά σας παιδια! Είμαι σχετικά καινούργιος Wazer και ήθελα να σας "συστηθώ" λέγοντας πως έχω ενθουσιαστεί με το Waze και πως έχω στίγμα κυρίως στα Χανιά. Αν και δεν είμαι πολύ καιρό μέλος, βρήκα έναν χάρτη με πολλές ατέλιες στην περιοχή μου και έχω ασχοληθεί ήδη κάμποσες ώρες για να διορθώσω λάθη που προφανώς μπήκαν όταν προστέθηκε χάρτης με αυτόματο τρόπο. Οι χάρτες πάντα με τραβούσαν όπως και η σχεδίαση δρόμων και διαδρομών - πράγμα που έκανα για την πλάκα μου απο πιστιρίκι αλλά και αργότερα επαγγελματικά - οπότε φαντάζομαι τώρα που βρήκα το Waze, να το χρησιμοποιώ τακτικά και να συνεισφέρω όποτε μπορώ σε αυτό.
grkpete
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 150
Has thanked: 33 times
Been thanked: 30 times
Send a message

Post by grkpete
Ας κάνω λοιπόν μια ερώτηση. Μέχρι χθες έλεγα μήπως ήταν ιδέα μου, αλλά σήμερα το επιβεβαίωσα: Μερικές αλλαγές που έχω κάνει στον editor και είχαν περαστεί στον χάρτη (και μάλιστα τις είχα οδηγήσει με waze navigation ενώ πριν τον βάλω δεν υπήρχε δρόμος) σήμερα είναι πάλι κόκκινα. Μήπως κάνω κάτι λάθος ή απλά συμβαίνει; Και αν συμβαίνει, συμβαίνει συχνά; Γιατί είναι λίγο ενοχλητικό να κάνεις συνέχεια τις ίδιες διορθώσεις ενώ υπάρχουν τόσες καινούργιες με τις οποίες θα μπορούσες να ασχοληθείς. Οχι πως έχει καμιά σημασία η ακριβής θέση, αλλά ο λόγος είναι για τις κόκκινες περιοχές εδω:
https://world.waze.com/editor/?lon=24.0 ... FFTTTTTTFT


.... [Μερικές ώρες αργότερα]...
Βρήκα απάντηση:
http://status.waze.com/intl-map-tiles-edits-missing
grkpete
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 150
Has thanked: 33 times
Been thanked: 30 times
Send a message

Post by hsoc
Δεν ξέρω πόσα data στέλνει, έχω το πακέτο 10€ της cosmote. Ακόμα είναι 1ος μήνας οπότε περιμένω να δω. Πάντως είναι τέλειο πρόγραμμα και πολύ χρήσιμο για την κίνηση δρόμων. (Πρέπει να είναι συνδεδεμένο πάντως). Επίσης αφού χαράξεις δρόμο (την πρώτη φορά) μπορείς να τους τροποποιείς στο χάρτη (να βάζεις διευθύνσεις κτλ). Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο γρήγορα θα έχουμε εικόνα για μποτιλιαρίσματα. :-) [και εγώ Θεσσαλονίκη είμαι]
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Μάλλον δεν το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος εδώ :-(
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Καλησπέρα Ορέστη,
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά μπορώ να σε βοηθήσω.
Από ότι βλέπω αν και το χρησιμοποιούν αρκετοί, λίγοι μπαίνουν στο site για να κάνουν τις διορθώσεις και να περάσουν τις οδούς. Εγώ που το χρησιμοποιώ στην Θεσσαλονίκη, τις περνάω στα ελληνικά. Για να διορθώσεις οδούς που δεν έχεις χαράξει ο ίδιος, θα πρέπει να γίνεις area manager, στέλνεις ένα email, με ένα permlink της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διορθώνεις τους δρόμους της περιοχής σου. Αλλιώς μπορείς να διορθώνεις μόνο αυτά που χάραξες εσύ.
hsoc
Posts: 41
Send a message