iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Moderators: Unholy, bextein, hilaroth

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby seriousarsonist » Fri Jan 04, 2013 9:12 am

Morning all

On my drive to work this morning I decided to have a play with the add a stop, when I got near the stop I cleared it as I didn't really want to stop. Once I'd done this waze tried to recalculate the route and gave me the 'we can only calculate routes of less than 1000 miles' and cancelled navigation. when I restarted navigation to work I have no idea where it decided to take me, all very strange :s

anyhow, logs sent as per usual (04/11/13 08:40am approx)
Pip
seriousarsonist
 
Posts: 1052
Joined: Thu Sep 27, 2012 6:48 pm
Location: Northern Ireland
Has thanked: 377 times
Been thanked: 149 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby Shorty-CM » Fri Jan 04, 2013 4:23 am

I see something similar with music playback through the stereo in the work truck. And I see worse things, sometimes requireing power cycling the phone.

Nearly every time I plug the phone into the stereo with Waze open and active it will require power cycling.

Most of the time if I plug the phone into the stereo with Waze running, but not the active app, it will start playback just fine. But some of the time when I do so it will appear from the car stereo's viewpoint that I've got music playing back, but paused. Hitting the play/pause button does nothing. Waze seems to be what has caused the pause. Exiting Waze *sometimes* automatically resumes playback. Sometimes it does not. Most of the time I am required to exit Waze and unplug, wait a few seconds, and plug back in to the car stereo. After the normal 'reading' phase that takes a few seconds the playback will begin. Once playback has begun I can fire up Waze again.

If I accidentally leave Waze running and it is the active app and leave the phone connected to the car stereo then I'm in trouble. Heh. If I don't realize I've done so, and start the work truck back up, the phone is next to useless and is so unresponsive to user input that I'll be lucky if I can get it to power down. And it needs to be power cycled if I have forgotten it is connected and I start the truck back up before noticing. Something goes horribly wrong between the phone, the stereo, and Waze, and I imagine some kind of race condition is triggered, making the phone nearly completely unresponsive. It usually takes me several minutes and quite a few attempts at holding down the power button and phantom swiping in hopes that it recognizes the swipe and shuts down. I suppose I could just do the two-button hard reset when that happens, but I prefer having it shut down normally.

One or two stable app store release versions ago none of this happened.
camrun91 wrote:dont know if this is what you mean or not but i experianced this today. had waze open with pandora playing in background. got to post office ran in really quick like maybe one min or so. come back to car plug aux plug back into headphone jack and press play on pandora. it plays fine until i open waze (which was never shut off) then music pauses until I open the multitasking bar again. have to close shut down waze and restart.that solved it.
Shorty-CM
State Manager
State Manager
 
Posts: 648
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:56 pm
Location: Parksville, BC, Canada
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby camrun91 » Fri Jan 04, 2013 3:58 am

Shorty-CM wrote:Music playback issues remain unchanged.


dont know if this is what you mean or not but i experianced this today. had waze open with pandora playing in background. got to post office ran in really quick like maybe one min or so. come back to car plug aux plug back into headphone jack and press play on pandora. it plays fine until i open waze (which was never shut off) then music pauses until I open the multitasking bar again. have to close shut down waze and restart.that solved it.
camrun91
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 17
Joined: Thu Jan 12, 2012 9:19 pm
Location: Oklahoma, USA
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby Shorty-CM » Fri Jan 04, 2013 3:29 am

Music playback issues remain unchanged.
Shorty-CM
State Manager
State Manager
 
Posts: 648
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:56 pm
Location: Parksville, BC, Canada
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby Shorty-CM » Fri Jan 04, 2013 3:27 am

It's been like that forever. Not sure why it's never been fixed, as they've stopped other settings from being reset every time an upgrade occurs.
purzelbc wrote:each time I install a new version I need to reset my Unit to KM
Shorty-CM
State Manager
State Manager
 
Posts: 648
Joined: Sun Sep 20, 2009 9:56 pm
Location: Parksville, BC, Canada
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby Scorp42 » Fri Jan 04, 2013 1:27 am

Had a bit of time to est the appradio support.

#1) Appradio support is re-enabled. (YAY!)

#2) The app doesn't display off-center any more. In fact, it looks great.

#3) The touch screen on the appradio works, mostly. There are a couple of places or gestures that don't appear to work any longer. Examples:
a) When clicking on 'My Waze' the resulting screen displays as expected, but you can not scroll the screen down via the pioneer display.
b) When clicking on 'Settings' We see the same behavior. The resulting screen displays as expected, however you cannot scroll down via the pioneer display.
Scorp42
 
Posts: 225
Joined: Wed Dec 07, 2011 9:21 pm
Location: Southwest Florida
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby bone0369 » Thu Jan 03, 2013 10:38 pm

Is the intention when preforming a drive to search for someone listed in the iOS contact book, that it be case or character sensitive? Friend of mine has umlauts in his last name, and doesn't appear in the search. Same issue if the name is not entered as case sensitive.

iPhone 5.0, iOS 6.0.2
bone0369
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 07, 2009 3:25 am
Location: Portland, OR
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby AlanOfTheBerg » Thu Jan 03, 2013 10:34 pm

ohiostmusicman wrote:I just got some alerts for reports even though I though I have reports set to "On Route Only".

Unless something has changed, viewtopic.php?p=323864#p323864.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23612
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1126 times
Been thanked: 4797 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby OhioStMusicMan » Thu Jan 03, 2013 10:27 pm

I don't seem to have the facebook friends issues that others have been having. I haven't had to reconnect or anything.

A couple scoreboard issues I just noticed before I hit the road later:
1.) Also noticed the small side scrolling on the Me screen under Scoreboard
2.) Under Facebook Friends & Everyone, the word "state" isn't capitalized while all other words are.
3.) When a name is too long in the scoreboard, it cuts it off AND doubles the row height as if it were wrapping text.
IMG_1821.PNG
(93.34 KiB) Downloaded 2107 times


I just got some alerts for reports even though I though I have reports set to "On Route Only".

This may be just me, but I'd prefer to have all sound options under the "Sound" category. It doesn't make sense to me to choose which style of navigation guidance under Sound but then have to go to General to change the voice type.

Just my 2 cents!
OhioStMusicMan
Waze Mentor
Waze Mentor
 
Posts: 151
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:05 pm
Location: Toledo, OH
Has thanked: 60 times
Been thanked: 56 times

Re: iOS beta 3.5.1.998 feedback thread

Postby Scorp42 » Thu Jan 03, 2013 9:24 pm

Just installed this beta. I'll be driving home in about 45 mins. Will report back on the Appradio fixes when I get there. *so excited*
Scorp42
 
Posts: 225
Joined: Wed Dec 07, 2011 9:21 pm
Location: Southwest Florida
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

PreviousNext

Return to App Beta Testing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users