Ghid de editare

[ img ]

Moderators: Unholy, dacianova, spookyx, twist3r

Re: Ghid de editare

Postby spookyx » Mon Jan 21, 2013 5:25 pm

RobertBP wrote:Cer si eu niste lamuriri
- unde incadram dealer-ii auto si service-urile auto in landmark (Shopping center, industry, garage sau altele)?
- drumurile care sunt in zona de parcare sau acces le incadram ca parking lot road sau service road?
- care ar trebui sa fie denumirea acestor drumuri? sau fara?
am un exemplu al unui dealer auto cu service ( cred ca nu toti dealerii au service in aceeasi locatie precum si service-urile auto nu sunt toate reprezentante)
https://world.waze.com/editor/?lon=25.5 ... TTTTTTTTFT
- cat conteaza daca la adress adaugam localitatea la un Landmark?
Banuiesc ca toti detinatorii de autovehicule sunt interesati de locatii ale service-urilor, just in case ;)

Salut Robert
- repzentantii auto si service-urile trebuiesc trecute la Garage. Garage nu inseamna garaj cu sensul de parcare, ci de o cladire care adaposteste masini si/sau unde se repara masinile.
- drumurile din zona
service roads ar trebui sa se regaseasca in interiorul benzinariilor, zone industriale inclusiv la alte POI-uri
parking lot roads: ar trebui sa fie drumurile care sunt dedicate parcarilor si delimiteaza parcarile
private roads: acele drumuri unde, de obicei, e nevoie de a trece de o bariera ca sa intri, zone private (inclusiv in complexe de cladiri de birouri etc), dar nu in parcari special amenajate
exemplu: o benzinarie ar putea avea atat service road cat si parking lot road, cum sunt zonele de servicii de pe A2 (pe de o parte se pune service road pentru a asigura accesul la zona de servicii si la benzinarie, si parking lot road pentru a delimita perimetrul zonelor unde se parcheaza.
la fel si la un dealer auto... service road sa fie drumul care face accesul catre dealerul auto si parking lot road sa fie drumul care delimiteaza zona de parcare din fata dealerului auto.

oricum, parerea mea e sa incercam sa folosim mai mult service road pentru drumuruile care ne asigura accesul la METRO din artera principala si parcarea sa o delimitam ca parking lot. nu sunt sigur cum e cel mai bine in cazul cu metro... sa lasam complet parking lot sau doar partial. cred ca cel mai bine ar fi ca acolo unde iti lasi masina sa apara parking lot iar restul drumurilor de tip service road.

cat despre sensuri, doar la parking lot roads, am vazut ca se recomanda de a pune fara sens si asa am incercat sa fac si eu. pentru parcarile clasice, asa cred ca e bine de pus, dar poate unde exista sensuri bine delimitate, ar fi bine de pus si sensurile...

cat despre nume, asa cum am vazut din bunele practici (difera de la tara la tara) cel mai bine e sa nu punem denumiri la aceste drumuri, ci mai degraba sa punem un landmark peste parcare si sa denumim acel landmark.
noi cand dam o cautare, sa zicem IKEA, ar trebui sa ne duca pe drumul din fata IKEA. pana la urma noi cautam un landmark si nu o strada. Am vazut rezultate unde aparea drumul Ikea si punctul de interes (POI) Ikea.

la exemplul tau vezi ca ai pus Toll Road pe un segment de acolo, cel care iese din gir, cred ca din greseala. am putea pune Toll Road pentru acele segmente de tip service / private care necesita plata unei taxe la intrare. exemplul care imi vine in minte ar fi Politehnica. Teoretic poti traversa politehnica si sa eviti aglomeratia daca platesti o taxa de nu stiu cati lei. asta iti asigura si parcarea in incinta politehnica (sincer nu am mai fost de demult si nu mai stiu cum e). pe un astfel de drum putem alege Toll Road si sa marcam cu un landmark unde e bariera/unde se face plata.

stiu ca nu te-am lamurit foarte bine. arunca un ochi pe:
http://www.waze.com/wiki/index.php/Best ... g_practice (nu se refera strict la SUA sau vreo tara, dar e general valabil)
si pentru alte tari: http://www.waze.com/wiki/index.php/How_ ... name_roads

- referitor la cat de mult conteaza adresa... cred ca e importanta ca sa stim de ce oras apartine. Ca dupa cum vezi poti selecta doar orasul... ceea ce e un plus.
daca am Ikea Bucuresti si Ikea Brasov si ambele sunt denumite Ikea, atunci cand gasim in rezultate Ikea, o sa ne apara si orasul de care apartine.
- inclusiv benzinariile au acea zona de e a edita adresa, separata de detaliile benzinarii (unde avem name, address, phone etc - asta pentru o buna identificare a benzinariei), dar ca si la landmarkuri, e important sa alegem acolo la address orasul din care face parte.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1880
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 80 times
Been thanked: 582 times

Re: Ghid de editare

Postby dacianova » Sun Jan 13, 2013 6:10 pm

Și eu am văzut chestia cu denumirea alternativă și, sincer, mi se pare foarte logică. În felul acesta scurtăm și denumirile străzilor care apar afișate.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 987
Joined: Wed Jul 18, 2012 5:53 am
Location: Iasi, Romania
Has thanked: 93 times
Been thanked: 309 times

Re: Ghid de editare

Postby vectra96 » Sun Jan 13, 2013 4:41 pm

Despre conventia de editare:

Daca o strada este si DN, in momentul asta avem cam asa:

Str. Vasile Popescu - DN1 - E60

in editor au aparut intre timp campurile de denumire alternativa. Oare nu ar fi mai bine sa punem DN1 - E60 doar la denumire alternativa?
vectra96
 
Posts: 189
Joined: Sun Mar 04, 2012 11:20 pm
Location: Cluj-Napoca
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Ghid de editare

Postby vectra96 » Sun Jan 13, 2013 4:39 pm

Referitor la chestia cu MH, eu sustin in continuare ca la inceput cel putin ar trebui ca DN-urile sa fie lasate MH, iar daca navetistii din zona considera ca ii incurca, sa-l schimbe ei. Adica editorii buldozeristi, care muncesc si creaza drumuri noi in afara localitatii de domiciliu sa-si vada propriul interes (adica rutare buna pe distante lungi) pana in momentul in care cei din zona vin si prefera alceva. E si mai usor si mai logic sa construiesti un oras pornind de la rutele principale (DN).
Dar se pare ca nu sunt destul de convingator.

Vreau insa sa ridic alta problema, in postarea urmatoare.
vectra96
 
Posts: 189
Joined: Sun Mar 04, 2012 11:20 pm
Location: Cluj-Napoca
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Re: Ghid de editare

Postby spookyx » Fri Jan 11, 2013 9:22 pm

De principiu nu s-a luat nici o hotarare unanima. Unii fac intr-un fel, altii in alt fel.

Dar ca idee in linii mari:
1) Drumul trebuie sa indeplineasca cat de cat niste standarde ca sa fie MH (cat mai putine sau zero semafoare/stopuri/intersectii cu alte stradute). Daca nu se apropie cat de cat de criteriul de MH (nu vorbesc sa il indeplineasca) atunci nu are de ce sa fie MH, asa cum vad in Cluj, fel de fel de stradutze clasate ca MH..................... plus ca arata rau si in clien si obscureaza din vizibilitatea stradutelor care il intersecteaza, mai ales daca avem segmente de drum de traversare/intoarcere intre cele 2 sensuri... acestea devin clar invizibile.
2) Daca pe Google Maps vedem ca DNul trece prin oras si face cristiane printre blocuri, noi NU trebuie sa facem la fel si sa-l etichetam ca MH. Mai bine lasam Waze sa decida cea mai buna ruta prin oras, si functioneaza foarte bine chiar si la rute lungi, testat in alte orase mari pe ruta Poaian Brasov > Brasov > Onesti > Bacau > Iasi. (pe la Onesti mi-ai inchis tu, dacianova, niste URuri, cu niste probleme pe care nu le-ai observat/defapt nu aveai cum sa stii de ele).
3) Cel mai important criteriu: daca orasul (Resedinta de judet) are parte de o centura ocolitoare, aceasta trebuie marcata ca MH (atatea exemple in Romania) si in oras nu mai avem de cesa lasam MH.

Utilizarea de MH ne obliga oarecum la utilizarea de rampe, ceea ce nu e iarasi cazul in orasele noastre.

Eu recent m-am apucat si de orasul Oradea sa-l fac cum trebuie si am migrat toate MHurile din oras catre PS pentru ca majoritatea drumurilor indicate ca MH in acel oras nu intrunesc calitatea de MAJOR HIGHWAY.

Referitor la Vaslui, asa cum e acum e OK. Ai grija te rog la punctele GPS. Imaginile aeriene nu sunt bine calibrate, iar urmele gps nu prea corespund cu drumurile existente. Eu am aliniat MH-ul, dar in oras, mai e mult de ajustat.

PS: La Barlad lasa momentan cu MH. (am trecut eu inapoi in MH acu ceva zile).
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1880
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 80 times
Been thanked: 582 times

Re: Ghid de editare

Postby dacianova » Fri Jan 11, 2013 4:07 pm

Până la urmă s-a luat vreo hotărâre cu drumurile major highway care trec prin localităţile reşedinţă de judeţ??? Întreb şi eu pentru că astăzi trecând prin Vaslui am vazut că in centru e trecut drumul pe major highway chit că există şi o variantă de tip centură.
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 987
Joined: Wed Jul 18, 2012 5:53 am
Location: Iasi, Romania
Has thanked: 93 times
Been thanked: 309 times

Re: Ghid de editare

Postby dacianova » Sun Jan 06, 2013 9:51 am

Ok, eu deja incepusem sa le fac pe toate de forma Sat, Comuna, XX. :)
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 987
Joined: Wed Jul 18, 2012 5:53 am
Location: Iasi, Romania
Has thanked: 93 times
Been thanked: 309 times

Re: Ghid de editare

Postby spookyx » Sun Jan 06, 2013 9:49 am

PS La toate punem judetul in denumire: Localitate, XX
Asta asigura pe de o parte o consistenta a hartii/denumirilor si ne fereste de o confuzie. Adaugam si comuna sa evitam acele situatii de sate cu acelasi nume in comune diferite din acelasi judet.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1880
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 80 times
Been thanked: 582 times

Re: Ghid de editare

Postby spookyx » Sun Jan 06, 2013 9:44 am

dacianova wrote:
Buna, Eu o singura chestie nu inteleg:
Localitatile vor purta toate denumirea din exemplul de mai sus (Sat, Comuna, XX) sau exemplul tau face referire numai la acele localitati care au aceeasi denumire in cadrul unui judet??

Multumesc


Frumos ar fi pentru toate, zic eu.
Dar pentru ca pana acum nu s-a facut acest lucru, zic sa ne limitam doar la acele sate ale carui nume mai exista in acel judet.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1880
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 80 times
Been thanked: 582 times

Re: Ghid de editare

Postby spookyx » Sun Jan 06, 2013 9:39 am

:) la intrare Tg Mures dinspre Corunca.
si aici e scris in 2 feluri.
Attachments
targumures.jpg
(82.37 KiB) Downloaded 772 times
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1880
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 80 times
Been thanked: 582 times

PreviousNext

Return to Romania [română]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users