Διαχείριση καμερών

[ img ]

Moderators: Unholy, Mikempell, JimmyK1, irafan

Re: Διαχείριση καμερών

Postby pipinos1976 » Tue Jan 29, 2013 11:25 pm

karapan wrote:Υπάρχουν τελικά έστω και ελάχιστες red light κάμερες στην Ελλάδα; Εγώ δεν έχω δει ποτέ.

Στη Θεσσαλονίκη, έσβησα μερικές (3-4) γιατί μύριζε από το χιλιόμετρο ότι αυτοί που τις έκαναν report, νόμισαν ότι το θέμα αφορά την ύπαρξη φαναριών. Ήταν σε κάτι εντελώς απομακρυσμένα σημεία που δεν υπήρχε καν πιθανότητα να υπάρχει κάμερα φαναριού, όταν με το ζόρι υπάρχει φανάρι.


Red light δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Τουλάχιστον τέτοια αναφορά δεν έχει γίνει πουθενά μέχρι σήμερα και όσες υπάρχουν είναι λανθασμένες.

Χρειάζεται προσοχή γιατί με τις κάμερες υπάρχει ένα θέμα. Π.χ. οι κάμερες στον Πειραιά ή τη Θεσσαλονίκη, όσες βρίσκονται εντός πόλης δηλαδή, αναφέρονται συνήθως από τους χρήστες ως ταχύτητας (το ίδιο παρατηρείται και στο trapster), ενώ στην πραγματικότητα είναι Bus Lane, δηλαδή επιτηρούν απλά την τήρηση των λεωφορειολωρίδων και δεν καταγράφουν για ταχύτητα (και πώς να το κάνουν όταν δουλεύουν με πιεζοηλεκτρικές λωρίδες, άρα δεν πιάνουν και τις 3 π.χ. λωρίδες του δρόμου).

Επίσης, να σημειωθεί ότι σε κάποια σημεία υπάρχουν όντως διπλές κάμερες (π.χ. Πάτρα - Πύργος) που στη θέση των παλιών αναλογικών (με φιλμ) Gatso τοποθετήθηκαν σύγχρονες ψηφιακές (απευθείας σύνδεση στο κέντρο ελέγχου ή χρήση κάρτας μνήμης) με ελάχιστα μέτρα διαφορά (π.χ. 5-10m).

Ένας γενικός κανόνας για εφαρμογές τύπου Waze και Trapster είναι να μην αναφέρονται καθόλου οι κάμερες Bus Lane, παρά μόνο οι πραγματικές κάμερες ταχύτητας. Ως επιπλέον βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται να επικυρώσει ή ακυρώσει τη θέση κάποιας κάμερας είναι η δουλειά που έχει γίνει στο gpspocketpc (http://www.pois.gr) που υπάρχουν έτοιμες οι θέσεις των καμερών ανάλογα με το είδος τους και σε πολλές περιπτώσεις (εδώ έβαλα το χεράκι μου κι εγώ) και τα όρια ταχύτητας.

Μία ακόμη επισήμανση σχετικά με τα όρια. Αυτή τη στιγμή τα όρια στους αυτοκινητοδρόμους είναι 130 km/h, αλλά αυτό αν δεν υπάρχει άλλη σήμανση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, υπάρχει σήμανση που διατηρεί το παλιό 120 km/h για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Γι' αυτό θέλει μεγάλη προσοχή να μη δηλώνουμε όρια άλλα από αυτά που λένε οι πινακίδες. Π.χ. Εγνατία υπάρχουν κάμερες στα κομμάτια που το όριο είναι 130 (ο δρόμος που συνήθως το όριο είναι τόσο στα ανοιχτά κομμάτια) και υπάρχουν κάμερες κάποιες παλιές αμερικάνικες Redflex πριν τις σήραγγες στη Βέροια με όριο 90 ή και 80.

Ευχαριστώ.
pipinos1976
 
Posts: 29
Joined: Sun Aug 12, 2012 10:03 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Διαχείριση καμερών

Postby karapan » Thu Jan 17, 2013 8:58 pm

Υπάρχουν τελικά έστω και ελάχιστες red light κάμερες στην Ελλάδα; Εγώ δεν έχω δει ποτέ.

Στη Θεσσαλονίκη, έσβησα μερικές (3-4) γιατί μύριζε από το χιλιόμετρο ότι αυτοί που τις έκαναν report, νόμισαν ότι το θέμα αφορά την ύπαρξη φαναριών. Ήταν σε κάτι εντελώς απομακρυσμένα σημεία που δεν υπήρχε καν πιθανότητα να υπάρχει κάμερα φαναριού, όταν με το ζόρι υπάρχει φανάρι.
karapan
 
Posts: 152
Joined: Tue Sep 25, 2012 12:52 pm
Location: Ioannina, Greece
Has thanked: 12 times
Been thanked: 20 times

Re: Διαχείριση καμερών

Postby irafan » Wed Jan 16, 2013 6:43 pm

Καλησπέρα!

Συμφωνώ με την πρόταση του karapan για τις speed cameras. Παράλληλα, αυτό που εντοπίζω στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι το ξαφνικό "ξεφύτρωμα" red-light cameras. Πραγματικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει στην πραγματικότητα τέτοιου τύπου κάμερα μέσα στην πόλη, σίγουρα πάντως όχι σε όλα αυτά τα σημεία που εμφανίζονται. Ενδεχομένως κάποιος να τις έχει μπερδέψει με τους σηματοδότες (traffic lights). Προτείνω να τις σβήσουμε όλες για να καθαρίσει και ο χάρτης. Ούτως ή άλλως trigg-αρουν τον οδηγώ καθώς περνάει από δίπλα τους.

Ηρακλής
irafan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 306
Joined: Mon Jun 11, 2012 8:50 pm
Location: GREECE | Thessaloniki
Has thanked: 81 times
Been thanked: 135 times

Re: Διαχείριση καμερών

Postby karapan » Sat Jan 12, 2013 5:53 pm

Ξέχασα να αναφέρω επίσης ότι έχει σημασία να οριστεί και η σωστή τιμή στο όριο ταχύτητας.

Είδα σε αρκετούς κλειστούς αυτοκινητόδρομους να έχουν οριστεί κάμερες με όριο 120, ενώ και βάσει νομοθετικής ρύθμισης αυτό πλέον είναι στα 130. Όπου βρείτε κάτι σχετικό διορθώστε το, το διόρθωσα σε μερικές.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να έχουμε γνώση του εκάστοτε δρόμου γιατί στο λοιπό επαρχιακό δίκτυο, το όριο ταχύτητας μεταβάλλεται ακανόνιστα, όπως αυτό ορίζεται την κάθε φορά από τις εκάστοτε πινακίδες.

8-)
karapan
 
Posts: 152
Joined: Tue Sep 25, 2012 12:52 pm
Location: Ioannina, Greece
Has thanked: 12 times
Been thanked: 20 times

Re: Διαχείριση καμερών

Postby karapan » Sat Jan 12, 2013 5:50 pm

Πειραματιζόμενος λίγο είδα ότι στις κάμερες ταχύτητας μπορείς να ορίσεις την ταχύτητα και πριν και μετά αφού γίνει approved.

Έχω ακόμα ερώτημα ποιός έχει δικαιώματα να σβήσει μια κάμερα (ο δημιουργός που την έκανε report; και αυτός που την έκανε approved (αν είναι διαφορετικός); και όλοι οι άλλοι χρήστες;)

Να σημειώσω ότι η πιο προφανής ένδειξη ότι η διαχείριση των καμερών είναι κάτι μη προφανές για τους περισσότερους, είναι το γεγονός ότι πολλές κάμερες έχουν γίνει report πριν πολλούς μήνες ή ακόμα και χρόνο και πάνω, και ακόμα υπάρχουν στο χάρτη τείνοντας να γίνουν «άχρηστη πληροφορία» εφόσον δεν έχει επικαιροποιηθεί άμεσα από κάποιον ως approved. Και το ξαναλέω, έχω συναντήσει τέτοιες κάμερες από όλους σχεδόν έμπειρους χρήστες. Είναι λογικό γιατί είναι λίγο περίπλοκος ο τρόπος επιβεβαίωσης στατιστικά.

Αποτέλεσμα αυτού, έχουν στο ίδιο σημείο γίνει report οι ίδιες κάμερες από 2-3 ή και 4 χρήστες, αλλά καμία δεν εμφανίζεται γιατί καμία δεν έχει γίνει approved!

Αυτό που προτείνω είναι σκανάροντας όλοι τις περιοχές που επεξεργαζόμαστε στο χάρτη να βλέπουμε αν υπάρχουν καφέ κάμερες και να τις κάνουμε approved, αφού εκείνη τη στιγμή δεν είμαστε σίγουροι μη οδηγώντας αν υπάρχει κάμερα ή όχι. Κάνοντας approved αυτές θα εμφανιστούν στο χάρτη και ο εκάστοτε οδηγός μετά (κι εμείς οι ίδιοι πιθανόν) θα μπορεί να πατήσει "not there", ώστε να γίνει μετά not approved και να ξαναγίνει καφέ στο χάρτη! Έχει όμως τεράστια σημασία μετά στο καπάκι όσο έχουμε πρόσφατη τη διαδρομή να πάμε να την σβήσουμε από τον map editor.

Συμφωνείτε με τη μεθοδολογία; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Βλέπω αυξανόμενο «σκουπίδι» καμερών τελευταία. Τί λέτε;
karapan
 
Posts: 152
Joined: Tue Sep 25, 2012 12:52 pm
Location: Ioannina, Greece
Has thanked: 12 times
Been thanked: 20 times

Previous

Return to Greece [Ελλάδα]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users