Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Image Image

Moderators: Unholy, guri211, GinBook, Zirland

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby porubcan » Fri Jan 18, 2013 8:58 am

v meste nemam problem aktualizovat 2-3 druhy paliva... teda minimalne N95 a D aktualizujem za jazdy bez problemov. tym, ze u nas su ceny cca 1,43 za D a 1,51 za N95, tak si iba nahlas precitam (pripadne este raz zopakujem) desatinne cisla z totemu (napr. 435, 515), 1 je konstanta. D je lacnejsi, takze nemam problem urcit kam ktora hodnota patri... este doplnim, ze mobil mam v drziaku v zornom poli napravo od volantu v dosahu ruky. taktiez v pripade, ze to dopravna situacia neumoznuje, tak proste nenahlasim nic. nahlasujem iba v situacii, ked si tu znizenu pozornost mozem dovolit.
na dialnici sa to z iduceho auta zachytit neda, takze tie iba v pripade, ze tam zastavim.
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.5.0.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5482
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 614 times
Been thanked: 1476 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Jan 18, 2013 9:06 am

LiborA wrote:nj, jenže když už jsi na benzínce, tak proč nezaktualizuješ všechno?

Protože je to přesně tak, jak píše jakudo a jak sis následně ověřil z autobusu - skutečně na benzínce jsem výjimečně. Navíc já nikdy nejsem spolujezdec, takže toho času koukat na totem mám ještě méně. Zvládám přečíst N95, zvládám si zapamatovat 4 pumpy po cestě a zadávám, jakmile zastavím. Focení není řešení, málokdy se trefíš, aby to bylo čitelné a navíc to ani nepovažuji za bezpečné. Z "konkurenční" aplikace, kde se zadává cena paliv vím, že lidi prostě zadají jen to svoje, maximálně N95+Nafta, hodně málo lidí tam ťuká i LPG, nebo naopak plynaři tam nedávají to ostatní. Ta funkce je prostě špatně implementovaná a jakékoliv chování lidí jiné než jedno konkrétní, navíc celkem nepravděpodobné a nezaručitelné, vede k nepravdivým a celou věc znehodnocujícím informacím pro uživatele. Prostě protože Waze.
wazz
 
Posts: 138
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 26 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby pleswi » Fri Jan 18, 2013 12:41 pm

Ja myslim, ze by to chtelo i vice "user friendly" rozhrani pro zadavani ceny paliva. Za prve v nastaveni se vybira preference paliva. Tudiz pri zadavani ceny by mel kurzor byt automaticky nastaven na preferenci. Za druhe policka jsou dost male, vetsi s vetsim pismem by byly lepsi. Za dalsi cena se kolikrat lisi +- 30h (proste male zmeny) proto si myslim, ze by bylo ok jedno tlacitko + a jedno - pod kazde okenko s cenou pokud tam nejaka cena je tak po 0,10 muzu skakat nahoru dolu (tady narazim na € ceny tam by to bylo asi problemove implementovat pro vsechny staty aby to melo smysl) Nasledne kdyz ceny zaslu/potvrdim ocekaval bych odpocet ktery mi to okno zavre ne ze ho musim malym krizkem znovu zavrit.
pleswi
 
Posts: 230
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:35 pm
Location: Liberec - Semily - Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Fri Jan 18, 2013 5:04 pm

BTW, uz jste si asi vsimli, ze tecka se v cene zmenila na carku a po urgenci mam slibenou i opravu KC na Kc. Co se tyce doplneni hacku a presunuti jednotky az za cenu, z blize nespecifikovaneho duvodu to zatim nelze provest.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 118 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby jakudo » Fri Jan 18, 2013 5:09 pm

Celý den jsem neměl možnost reagovat, tak zkusím teď...
To s tím fotografováním není podle mě vůbec dobrý nápad. Problém je v tom, že když jedu třeba po dálnici a nějakým způsobem by se mi podařilo dobře vyfotit ten totem, tak než bych vjel zpět do Waze a dal vyhledat benzínku, tak bych byl už dávno pryč a waze by mi jen oznámil, že v dosahu žádná není (nevyzkoušeno, jen se to domnívám).
A dnes jsem zjistil, že to s těma cenama benzínu není až tak slavné, protože pokud nejsou ty ceny aktuální - dnes po Praze různé ceny z různých dnů, takže nepoužitelné. Ssamozřejmě bych mohl všechny ceny v okolí proklikávat, abych zjistil, která je aktuální a atd, ale to ztrácí ten smysl.
Je tam nějaký parametr, kdy se ceny samy vymažou? nebo se jen bude načítat ta doba, kdy to bylo naposledy aktualizované (dnes jsem třeba našel v Praze Letňanech cenu 6 dní starou (tuším, že to byl rozdíl asi 3,50 oproti skutečnosti)).

Souhlasím s tím, že když mám v klientovi vybráno, že preferuji N95, tak by to mělo na N95 hned naskočit a jakmile dám odeslat cenu, tak pokud nenastane nějaký chyba, tak by se měla nabídka i sama zavřít. Ale s tím my tady asi nic neuděláme...
jakudo
 
Posts: 299
Joined: Mon Nov 08, 2010 3:03 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Fri Jan 18, 2013 5:19 pm

jakudo wrote:Je tam nějaký parametr, kdy se ceny samy vymažou? nebo se jen bude načítat ta doba, kdy to bylo naposledy aktualizované (dnes jsem třeba našel v Praze Letňanech cenu 6 dní starou (tuším, že to byl rozdíl asi 3,50 oproti skutečnosti)).

Moje asi 2 tydny stare reportovane ceny od benzinky nedaleko, kde jeste nikdo jiny nehlasil, uz zmizely. Ale jestli to zmizi po dvou tydnech nebo drive, to nevim. Dnes jsem hlasil nove ceny, tak budu hlidat, za jak dlouho budou pryc.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 118 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby foxitrot » Fri Jan 18, 2013 6:31 pm

Pôvodne to bolo okolo 3 dní, Champs si vyžiadali 2 týždne.

Chceli ešte dosiahnuť, aby boli ceny po pár dňoch šedé, zatiaľ sa tak nestalo.
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52), while
trying to get used to the good new social Android 4.0.xx.yyy (OP-X LOL-a-popp).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6683
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 1984 times
Been thanked: 892 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vargosz » Fri Jan 18, 2013 7:11 pm

jakudo wrote:To s tím fotografováním není podle mě vůbec dobrý nápad. Problém je v tom, že když jedu třeba po dálnici a nějakým způsobem by se mi podařilo dobře vyfotit ten totem, tak než bych vjel zpět do Waze a dal vyhledat benzínku, tak bych byl už dávno pryč a waze by mi jen oznámil, že v dosahu žádná není (nevyzkoušeno, jen se to domnívám).

Jen doplním, že s tím focením, jsem to spíš chápal tak, že totem vyfotíš a pak se v klidu domova, pomocí aplikace typu fakeGPS zase virtuálně přesuneš zpět k benzínce a cenu zadáš. Trochu se tak zmenšuje to riziko nepozornosti během řízení, i když fotit ve 130Km/h taky není nic moc...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 681
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 232 times
Been thanked: 188 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Fri Jan 18, 2013 7:24 pm

vargosz wrote:
jakudo wrote:To s tím fotografováním není podle mě vůbec dobrý nápad. Problém je v tom, že když jedu třeba po dálnici a nějakým způsobem by se mi podařilo dobře vyfotit ten totem, tak než bych vjel zpět do Waze a dal vyhledat benzínku, tak bych byl už dávno pryč a waze by mi jen oznámil, že v dosahu žádná není (nevyzkoušeno, jen se to domnívám).

Jen doplním, že s tím focením, jsem to spíš chápal tak, že totem vyfotíš a pak se v klidu domova, pomocí aplikace typu fakeGPS zase virtuálně přesuneš zpět k benzínce a cenu zadáš. Trochu se tak zmenšuje to riziko nepozornosti během řízení, i když fotit ve 130Km/h taky není nic moc...

Krkolomne a nepouzitelne pro sirsi uzivatelskou zakladnu. 1) Pri vice benzinkach na nezname ceste ani nebudou vedet, kde ktera byla. 2) Nebudou to chcit takto pracne delat. 3) Nebudou to umet udelat.

Holt kdo bezpecne zvladne, da to za jizdy, kdo ne, tak jen pri zastaveni. Mame bohuzel v republice moc benzinek a malo uzivatelu. Pokud se nam jednou uzivatelska zakladna rozroste na deseti- ci vicenasobek, bude bohate hlaseni pri tankovani stacit.
ImageImage
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 118 times

Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby jakudo » Fri Jan 18, 2013 9:37 pm

Jo, s tím musím souhlasit. Jen doufám, že se ta uživatelská základna (aktivních uživatelů) rozroste co nejrychleji:)

Každopádně ten parametr 2 týdny je dle mého názoru naprostá hovadina. Pochybuji, že kdekoliv na světě se ceny drží tak dlouho. Ale co už. Zpět už to nikdo asi měnit nebude...
jakudo
 
Posts: 299
Joined: Mon Nov 08, 2010 3:03 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users