Gas Prices feature is now live in Czech Republic

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby audis » Wed Jan 23, 2013 9:40 pm

pleswi wrote:Ja myslim, ze by to chtelo i vice "user friendly" rozhrani pro zadavani ceny paliva. Za prve v nastaveni se vybira preference paliva. Tudiz pri zadavani ceny by mel kurzor byt automaticky nastaven na preferenci. Za druhe policka jsou dost male, vetsi s vetsim pismem by byly lepsi. Za dalsi cena se kolikrat lisi +- 30h (proste male zmeny) proto si myslim, ze by bylo ok jedno tlacitko + a jedno - pod kazde okenko s cenou pokud tam nejaka cena je tak po 0,10 muzu skakat nahoru dolu (tady narazim na € ceny tam by to bylo asi problemove implementovat pro vsechny staty aby to melo smysl) Nasledne kdyz ceny zaslu/potvrdim ocekaval bych odpocet ktery mi to okno zavre ne ze ho musim malym krizkem znovu zavrit.

taky se přidávám.

ne tlačítka plus a mínus, ale ty rolovací kolečka ala HTC. Plus a mínus je v Pumpdroud a není to dobré.
audis
 
Posts: 286
Joined: Sat Oct 10, 2009 5:04 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby b-007 » Wed Jan 23, 2013 8:50 pm

GinBook wrote:
b-007 wrote:Mám další zajímavý postřech (bug). Mám podezření, že Waze při zadávání cen neřeší lokální čas a datum.
Aktualizoval jsem např. cenu jedné konkrétní čerpací stanice v cca 21h a pak jsem tudy jel následující den okolo 10h a viděl jsem info na benzínce, že cena byla aktualizována dnes a samozřejmě mnou...



Toho jsem si vsimnul take. Nebete to vpotaz, ze byla pulnoc a zacal novy den. Proste " dnes " je pred 23hod 59 min 59 vterin. Vypada to jako by se nehledelo na datum, ale na odpocet


A nebo borci nemají dobře časové pásmo a pak dnes je třeba o +- 8 h. Kdo to chce otestovat? Nebo oznamit, třeba nám řeknou "jak to je" :-)
b-007
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 1373
Joined: Wed Nov 24, 2010 11:12 pm
Location: Čechy
Has thanked: 113 times
Been thanked: 263 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby b-007 » Wed Jan 23, 2013 7:38 pm

Mám další zajímavý postřech (bug). Mám podezření, že Waze při zadávání cen neřeší lokální čas a datum.
Aktualizoval jsem např. cenu jedné konkrétní čerpací stanice v cca 21h a pak jsem tudy jel následující den okolo 10h a viděl jsem info na benzínce, že cena byla aktualizována dnes a samozřejmě mnou...
b-007
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 1373
Joined: Wed Nov 24, 2010 11:12 pm
Location: Čechy
Has thanked: 113 times
Been thanked: 263 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby foxitrot » Wed Jan 23, 2013 7:06 am

Suik wrote:Nieco v zmysle, wazer ide na benzinku, po prekroceni "prveho segmentu benzinky", cize Pvt.Rd/PLR/obcas Srv.Rd by pri zapnutom waze vyskocil pop up s odpocitavanim, ci nechce aktualizovat ceny. Snad by to nebolo prilis rusive, kedze na benzinku sa nevchadza vacsinou vo vysokej rychlosti a nie je kam zabludit. S tym, ze by sa to aplikovalo povedzme na ceny starsie ako 3 dni.

Keby to boli take male nenapadne bublinky ako okolite parkoviska, ktore sa zobrazuju pred prichodom do ciela trasy, tak by to bolo dostatocne nevtierave. (Mozno by to Waze HQ povazovalo za nezaplatenu reklamu?) Ikonka s pumpou by sa ukazala v okruhu, kde je povolene aktualizovat ceny a po kliknuti by sa hned zobrazili ceny paliv.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7103
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2413 times
Been thanked: 1100 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby pleswi » Wed Jan 23, 2013 5:20 am

MikeshCZ wrote:Nemůžu si pomoc, ale tak jak se to zadává teď mi příjde takové nešikovné. Myslel jsem, že benzínky se budou zobrazovat bublinkou na mapě jako se zobrazují ostatní události. Člověk by si jedním pohledem zkontroloval, jestli ceny sedí. Navíc by si skrolováním po mapě mohl zkontrolovat ceny okolo. Takhle je zadávání takový nešikovný, takže to nikdo nebude dělat... No uvidíme, jestli něco nepřinese další update.


Takhle jsem si to myslel taky, dlouho jsem premyslel proc jsem si to tak myslel. Pak mi to doslo. To jejich promo video to totiz tak ukazuje. Jede si tam wazer a naskkujou mu bublinky okolo pripadne to edituje. Bylo by to super, ale s timto se asi rozlucme..... ted tu frci slovni spojeni ......lebo waze :/ :D
pleswi
 
Posts: 230
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:35 pm
Location: Liberec - Semily - Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby Suik » Wed Jan 23, 2013 12:47 am

Mohol by to byt layer na sposob road goodies, takisto on/off ficura v menu :). So zobrazenim Brandu v bubline. Aj ked to uz potom zavana doslova POI funkcionalitou, ved preco nemat v bublinach aj ine ako benzinky :)

Co sa tyka momentalneho zadavania cien, mozno by to chcelo podporit samotne zadavanie aktualnych cien (resp. zadavanie a funkcionalitu ako taku).
Nieco v zmysle, wazer ide na benzinku, po prekroceni "prveho segmentu benzinky", cize Pvt.Rd/PLR/obcas Srv.Rd by pri zapnutom waze vyskocil pop up s odpocitavanim, ci nechce aktualizovat ceny. Snad by to nebolo prilis rusive, kedze na benzinku sa nevchadza vacsinou vo vysokej rychlosti a nie je kam zabludit. S tym, ze by sa to aplikovalo povedzme na ceny starsie ako 3 dni.
Predpokladam, ze tymto padom by sa o to mozno niektori pokusili po prvykrat a spoznali to a my, co to pozname, by sme aspon vedeli, ze by bolo fajn aktualizovat ceny :)
Suik
 
Posts: 893
Joined: Thu Jun 02, 2011 11:17 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby b-007 » Mon Jan 21, 2013 10:16 pm

Našel jsem zajímavou věc. Dal jsem si nalézt levné benzínky v tomto sektoru v Praze
https://world.waze.com/editor/?lon=14.5 ... TTTTTTTTFT
a pokud jsem si dal podrobné info na Auto Vašenda a pak záložku info, ukázala se mi cena 34.010, všude jinde je zobrazeno 34.10...
Na ostatních benzínkách okolo je to správně na všech obrazovkách...
Co si o tom myslíte?
b-007
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
 
Posts: 1373
Joined: Wed Nov 24, 2010 11:12 pm
Location: Čechy
Has thanked: 113 times
Been thanked: 263 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby libora » Mon Jan 21, 2013 4:20 am

tak jsme o víkendu zkoušeli s dcerou aktualizovat ceny po cestě na chalupu. ač jsme byli na to dva, tak jsme zvládli za jízdy aktualizovat tak max 2. údaje na každé benzínové stanici a u některých ani ň. za tmy a při zasněžených totemech se to dělá fakt dost blbě ;)

Odesláno z mého HTC EVO 3D X515m pomocí Tapatalk 2
libora
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 665
Joined: Fri Sep 25, 2009 3:02 pm
Location: Chomutov, Praha, Moldava Czech Republic
Has thanked: 1 time
Been thanked: 15 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Sun Jan 20, 2013 1:50 pm

Tak zmenili KC na Kc, diakritiku a umisteni budou resit nekterou z pristich verzi klienta.
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1746
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 121 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Jan 18, 2013 10:07 pm

fotrik wrote:...Hlavne kdyz je videt, jak je to stare...

To je právě to, že ta informace je (pokud nezadám opravdu všechna paliva) naprosto nespolehlivá. Vše ostatní z toho pak vychází, takže i to barvení do šedé nebude sedět - respektive šedá sedět bude, ale na to, že to je aktuální (nešedá), nebude absolutně spolehnutí.
wazz
 
Posts: 157
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron