Post Reply

Kas kaardil olevad rohealad on häirivad?

Post by zCougar
Hei!

Viimasel ajal tekkinud kaardile palju suuri rohelisi laike, mis peaksid olema enamasti metsad aga on ka muid looduslikke alasid kaardile joonistatud.

Mõned näited

http://www.version6.net/tmp/Screenshot_ ... -41-17.png

http://www.version6.net/tmp/Screenshot_ ... -40-41.png

http://www.version6.net/tmp/20120806-waze3.jpg

Minu isiklik arvamus on, et see on kasutu ja lausa häiriv müra kaardil. Eriti ilmekas on viimane kaardi pilt, kus on hoolikalt üritatud aerofotol paistvaid puid metsadeks kokku vedada. Selline kaart on kahtlemata abiks matkajatele mitte autojuhile.

Kindlasti on abiks jõgede ja järvede kaardile kandmine. Samuti pole mul mitte midagi selle vastu, kui näitkes mänguväljakud või pargid (millel on ka nimi) on kaardil ja aitavad orienteeruda.

Mida teised arvavad?

--
Cougar
zCougar
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 902
Has thanked: 174 times
Been thanked: 101 times

POSTER_ID:216283

1

Send a message

Waze 4.83.5.1: Galaxy S21 5G | | Atom
CM@Estonia / WME beta tester / Android beta tester
PALUN LOE: Waze eestikeelne juhend wikis

Post by zCougar
Kopo25 wrote:
Lisaks, kui kannate metsa või mõnda muud landmarki kaardile, mis on täiesti tee vastas (+/- 10/15 meetrit), siis palun vedage landmark teeni välja, et too "snap"-iks tee külge, siis teki kaardile pisikesi vahesid tee ja metsa vahele, nagu eelpool pildil ka näha on.
Minu meelest ongi hea, kui "kõrgelt" vaadates jäävad koheselt sisse nn valged jooned, kui on tegemist mingi sihiga või erateega, siis saab juba ka kaardilt aru. Muidu võik teoreetiliselt kogu Eestile panna rohelise läraka peale, kuna Eesti on tunduvamalt rohelisem kui mõni teine riik ja teed tulevad nagunii selle rohelise läraka peale. Minu meelest, kui midagi teha, siis võiks seda tööd ka täpselt teha.
See miks Cougarile ja ehk veel mõnele teisel kasutajale mingeid mannetuid lärakaid näitab ei tähenda, et kaardile hakkaksime siis kandma mingeid suvalisi rombe ja ristkülikuid.
Asi pole selles, kas need lärakad on ilusad ümarate servadega või kandilised tükid. Ma ka kasutan ka muide Androidi klienti.

Natuke sõltub nende alade häirivus ka sellest, millist värviskeemi kaardil kasutada. Kahjuks ei saa landmark-ide kihti kaardilt täielikult eemaldada. Aga see pole ka eesmärk, sest on tõesti asju, mille järgi saab kiirelt kaardil õige koha üles leida. Tallinnas "paistsid" hästi silma Harku järv, Männipark, Rahumäe kalmistu, Kadriorg jt. "paistsid" sellepärast, et enam ei paista. Terve kaart on rohelist kribu täis ja kui hakata lähemalt vaatama, siis leiab täiesti mõtetut müra sealt.

https://world.waze.com/livemap/?zoom=9& ... yers=BTTTT
https://world.waze.com/livemap/?zoom=8& ... ers=BTTTTT
https://world.waze.com/livemap/?zoom=8& ... yers=BTTTT

Igale puule või puude grupile pole ikka vaja kohe metsa staatust anda. Kui tegemist on suure pargiga või kvartali suuruse hooldatud muruplatsiga, siis palun väga aga lõpetaks teedekaardile selle kribu kandmise ära õige.

Kui need kedagi aitavad orienteeruda, siis minu seisukoht on endiselt, et nad peaksid orienteerumiseks kasutama matkakaarte mitte Waze'i ;-)

Kaugelt pole vaja näha, et metsas on mingid sihid või põldude vahel on väikesed teed. Kui need on olulised teed, siis tuleb panna neile selline tüüp, et nad tekiksid kaardile teedena nähtavale. Ruuduline mets võib ju tore olla aga tasuks meelde tuletada, milleks Waze tehtud on ja milleks seda kasutatakse. Kellele meeldib aga kaardil igat detaili näha, peaks kasutama näiteks OSM peale tehtud rakendusi hoopis.

--
Cougar
zCougar
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 902
Has thanked: 174 times
Been thanked: 101 times
Send a message

Waze 4.83.5.1: Galaxy S21 5G | | Atom
CM@Estonia / WME beta tester / Android beta tester
PALUN LOE: Waze eestikeelne juhend wikis

Post by yeberi
Olen ka paraku seda teed läinud, et mõningaid metsi "hävitanud". Just nendes kohtades, kus ise tihemini autoga liigun ja kaardil olevat märkan.
yeberi
Posts: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by yeberi
Mind isiklikult ka need rohealad häirivad. Eriti osades linnades, kus on iga viimane kui põõsajupp metsaks/pargiks tembeldatud. Samuti ei tasuks, minumeelest, üle pingutada iga kaupluse kaardile märkimisega - jälle liigne infomüra.
yeberi
Posts: 6
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by WanaVares
Kopo25 wrote:Üks metsade genereeria olen ka mina. Sorry, kui see kedagi segab. Kuid mulle tundub, et antud hetkel siin on tegemist vist op süsteemide probleemiga, sest selliseid ruudukesi ja kastikesi ma küll ei näe, ma näen oma pihukast suht normaalseid roheala piirjooni.
Kopo25
Vaata palun üle TTÜ ümbrus. Seal oled üksikud puud isegi ära märkinud (Bensujaamadeks). No see ei ole hea praktika.
https://world.waze.com/editor/?zoom=6&l ... rks=789027
http://www.upload.ee/image/2576734/Clipboard01.jpg

Iseenesest mulle suurte metsa ja põllumassiivide märkimine meeldib, aga iga puu ja põõsa märkimine on tõesti mõttetu
WanaVares
Posts: 13
Send a message
Nokia C7 - Symbian Belle. Waze 2.0

Post by Telempe
Täpse kaardi meisterdamise huvilised võivad aidata just selle eesmärgiga kaardiprojektis nimega OpenStreetMap
Telempe
Posts: 92
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Send a message

Post by siilhhhi
salatoimikud wrote: Kruusakad lähevad street alla ju (juhul kui pole 3-da astme maantee).

Ise olen service road kasutanud kui tee jooksebki näiteks mõne asutuse tagant läbi et seal kaupa peale/maha laadida, kuskil vanade lautade vahel jne.
Ettepanek kruusatee service road alla panna oli mõeldud kasutamiseks ainult linnades! Kruusakattega maanteid linnades vast enam pole. Võib ju veel igaks juhuks täpsustada, et ka mitte peatänaval :)
siilhhhi
Posts: 271
Has thanked: 14 times
Been thanked: 38 times
Send a message

Post by siilhhhi
zCougar wrote:Service roadi kohta mul hetkel isiklik arvamus puudbub, et kus ja kuidas neid kasutama peaks. Ok, kui ongi päris selge, et on selline nö service road, siis küll aga nähtavasti tuleks seda kasutada ka muudel jutudel. Ma ei tea täpselt, mis on selle teetüübi eripärad navigatsioonis kui üldse on.
Cougar
Ma pole service roadi osas mingit erikohtlemist tuvastanud, aga võiks kasutada:
Linnas: teed kus kaks autot korraga sõitma ei mahu (2 suunalised), munakiviteed, kruusateed, parklateed mille ääres parkimist ei toimu
Hajaasutusega aladel: vastavalt tee kvaliteedile (4x4 ja street vahel siis)
Täiendage, edasi...
zCougar wrote: Ma isiklikult võtaks kätte ja kustutaks enamus neid landmarke päevapealt maha. Alles jääksid vaid pargid/metsad/põllud, millel on nimi. Kui on ikka kirjas nt "Lehmja Tammik", siis miks mitte märkida. Samas tervet Matsalu kaitseala ühe tükina kaardile kanda pole mingit pointi.
Cougar
Vahel on need plärakad tõesti tüütud, eriti need mis on üksteise otsas, all järv, järve otsas mets, metsa otsas looduskaitsela. Kõigele lisaks katab see plärakas LM ka hulga teid ära! Läbides metsaseid piirkondi on päris jama nigela leviga neid miljoni punkti plärakaid tirida. Võiks kuidagi seda joonistamist ohjeldada küll. Tööd on metsade joonistamisega küll palju tehtud, aga kasutajaid jamaga koormata ka ei saa. Ma olen mõnikord (ei kasuta eriti LM kihti) püüdnud parandada, aga kui on 100m 100punkti, siis ei viitsi :cry: Võib-olla kustutaks ettevaatlikult neid ettejäävaid LM, mis on lohakalt üle teiste objektide joonistatud? :oops:
zCougar wrote: Joonistamisega on meil vist üsna kehvasti. Kui vaadata punkte, siis paistab suht vähe joonistajaid välja. Kahjuks mingit joonistamise punktide listi eraldi näha pole võimalik. Kaardid on kehvad tõesti ja ainult kaardi järgi joonistamine ei tohiks olla eesmärk. Ma ise olen väga vähe teid kaardi järgi lisanud. Arvestades, et nendel teedel kiiruseandmed puuduvad, siis võiks sama hästi need ikkagi kohe kaardile rullida. Kahju, et enam ei ole võimalik teiste studest teid tekitada. Selles mõttes on igasugused "Missing road" tüüpi raportid kaardil kasutud. Kui raporteerija pole teed samal ajal rullinud, siis pole teistel sellega midagi peale hakata. Aga see pole enam rohealade teema ;-)
--
Cougar
Kui ortot pole ja on oluline tee, siis saab ka nii, et joonistad joone ära nii nagu saad, sinna laekub varsti uudishimulik Packman, kelle GPS pointide järgi saab pärast joone paika ajada :roll: Saab isegi parem, sest rullitud teedel on ülearu palju punkte tavaliselt.
siilhhhi
Posts: 271
Has thanked: 14 times
Been thanked: 38 times
Send a message

Post by siilhhhi
Cougar, Sa võiks Wikisse kirja panna, et ei ole vaja seda metsa ja jalgradasid, tohutu palju sõidetavaid teid on puudu! Tehke teid inimesed!

Viimasel ajal olen märganud veel ka imelike juhtumeid, kus bensiinijaam on all ja siis peale on joonistatud parkla! Bensiinijaamu, kus parkida ei saa sisuliselt polegi. Mõned kodanikud on omale eramaja juurde ka parkla joonistanud ja tee sinna privaatseks märkinud :D

Veel võiks Wikis tõsta 4x4 jutu kokku (hetkel kaks lõiku Teede tüübid ja Tolmused teed) ja rõhutada, et see 4x4 pole kruusatee! Kui on vilets kruusatee, pangu siis service road. Kui pool eestit on 4x4 märgitud, siis saab üsna lahja navigatsiooni. :| Hakkasin vaatama ja leidsin, et Wikis polegi service road tüüpi kirjeldatud :?:

Ei viitsi õiget kohta nüüd otsida :? , aga LPG, CNG ja elektritanklaid on ka vaja tanklate alla panna!
siilhhhi
Posts: 271
Has thanked: 14 times
Been thanked: 38 times
Send a message

Post by sassukassu
Mu meelest neil üksikutel puudesaludel ega ka suurtel metsadel mõtet pole. Kes tahab detaile võib näiteks Google Mapsi (ja selle satelliidifotod) ette võtta. Teedel sõitmisel oleks vaja ikka teid näha kuid kirju pilt vaid segab teede märkamist.

Samas kui asi võib olla paljudele sihtkohaks, näiteks lasteaed, kauplus või loomaaed, siis võiks see kaardil näha olla.
sassukassu
Posts: 22
Send a message