Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Napady na nove funkcionality Waze

Post by milo12
Editor:

Zaviest rozsirene nastavenia pre kazdy usek cesty. Doplnit nasledovne info:

- maximalny povoleny rychlostny limit, ako standard 50, 90, 130 pre kazdy usek s moznostou zmeny
- zadat pocet jazdnych pruhov, default 1
- doplnit zvlastny typ cesty (napr. spojovacka) kde bude davat hlasku len na zaciatku useku ale nie na konci, takto sa mozu presne zakreslit prejazdy krizovatkou a nerobit zalomenia na konci koli hlaske,
- doplnit navigacne (smerove) tabule k usekom, prioritne zobrazovat pri navigacii navigacne tabule, ak nie su tak nazov cesty a alternativny nazov. Takto by suhlasila aj vizualna navigacia a vodic by sa riadil aj podla navigacnych tabul. Tieto tabule sa zobrazia len pri navigacii.
- dalej napr. zadat moznosti zakazania odbocenia pre nakladne auta, autobusy, atd. Niekde mozu napr. odbocit len osobne auta
- s tymto bodom suvisi aj zmena typu planovania pre rozne typy aut ako napr. osobne, nakladne, autobus, atd.

Moznost zadat priamo z aplikacie uzavierky, t.j. nemenit mapu, ale upozornit z aplikacie na uzavierku a po schvaleni AM ju potvrdit aby ta navigacia neviedla touto cestou (samozrejme zadat aj cas platnosti od-do) aby sa automaticky mohla skoncit a nemusela sa sledovat. Pripadne schvalenie ked ju potvrdia dvaja wazeri. Z aplikacie z dovodu pruznosti aby sa nemuselo cakat na update.

Povolit aj navigaciu do pesej zony s tym, ze waze upozorni ze ciel je v pesej zone a tuto cast trasy vyznaci inou farbou, pripadne ponuknut ako alternativu najblizsie parkovisko. Mne sa stalo, ze som mal hotel v pesej zone a iGo ma tam v pohode odnavigoval a spraval sa ako som popisal, pricom pre hotelovych hosti bol vjazd autom do pesej zony povoleny.

Ako default nastavit, ze cisla ciest budu pisane len v alternativnych nazvoch pricom na mape sa budu zobrazovat aj alt. nazvy. Takto zostane zachovana kontinuita cesty aj v mestach (nazov ulice+cislo cesty). Najlepsie asi premenovat alt. nazov na cislo cesty a k urcitemu datumu skriptom prehodit vsetky cisla ciest do alt. nazvov.

Rovnako zaviest alternativne nazvy aj pre mesta a tieto pouzit pre sidliska a lokalne usadlosti, ktore nie su mesto (napr. Petrzalka, Cerveny Majer, atd.)

Zaviest aj vyhladavanie podla typu landmarku napr. Ubytovanie, Benzinka, Zeleznicna stanica, teraz to sanujeme nazvami ŽST, atd. a nepouzivaju sa typy. Skontrolovat vyhladavaci algoritmus landmarkov. Mne napr. nenaslo Ikeu a letisko v Bratislave, obcas je problem pri hladani zlozeneho nazvu ako napr. OC MAX, letisko bratislava, atd.

Naimportovat z verejnych DB adresy uradov, alebo napr. mat moznost doplnit tento landmark nielen zakreslenim na mape ale len napr. len zadanim plnej adresy. Takto sa rychlo doplnia rozne landmarky do waze.

V aplikacii doplnit moznost zapnutia upozornenia pri prekroceni povolenej rychlosti.

Zjednotenie nazvoslovia:
- pre OC sa pouzivaju nazvy ako OC Avion, atd. (waze ma niekedy problem vyhladat takyto nazov, mne napr. nevyhladalo OC Max v Trencine ani ked som zadal Max, musel som vyslovene zadat OC Max, to iste bola Ikea v Bratislave, tu som zmazal a vytvoril nanovo, tak sa uvidi po update (3.5.2012), nevyhladalo ani nemocnicu v Trencine (Fakultná nemocnica) ked som zadal nemocnica, letisko Bratislava, atd.

- casto sa pouzivaju nazvy ČS Shell, atd. podla mna staci len Shell nakolko priznak je typ landmarku a nemusi tam ČS, OC, rovnako aj z dovodu, ze pripadny waze cudzinec nevie co je ČS, OC, atď.

- pouzivaju sa tiez nazvy Slovnaft Zelenec, Lidl Trnava podla mna staci len Slovnaft, Lidl bez lokalizacie miesta, pri navigacii je podstatna vzdialenost nie plny nazov landmarku

- niekto pise tieto nazvy velkymi pismenami napr. TESCO, LIDL, podla mna ich treba pisat normalne ako Tesco, Lidl, atd., TESCO ma velkymi pismenami len logo, ale ked sa pozries na ich stranku tak v texte uz pouzivaju Tesco (www.itesco.sk), to iste je Lidl (www.lidl.sk). Toto nam zjednodusi nazvoslovie aj pre dalsie oznacenia.

Milo :D
milo12
Area Manager
Area Manager
Posts: 402
Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

POSTER_ID:860453

1

Send a message

Post by pleswi
pekna sbirka a vycet. Nekolik bodu se plne shoduje i s mymi myslenkami a napady, nebo se jim hodne podoba, ovsem obavam se ze pan waze na toto bude pohlizet asi jinak nez my a implementace jim potrva mesice minimale :D Pritom z hlediska programovani je vetsina veci jen priadani par policek a sloupecku do DB s upravem dotazu.... :/
pleswi
Posts: 230
Has thanked: 3 times
Send a message

Post by petk0
ja mam vo favorites ikonku na https://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=22 a nikdy ma neodhlasilo. Nieje to vec prehliadaca? Pouzivam Chrome. Mozno som niekde zafajkol ulozenie loginu.

Ale z editora ma vyhadzuje nahodne, aj pocas prace, x krat denne.
petk0
Area Manager
Area Manager
Posts: 1229
Has thanked: 250 times
Been thanked: 156 times
Send a message
Huawei P9 Lite Android 6. Xiaomi Redmi Note 4 Android 7.1.2

Post by Pernstein
Jak už někdo před nedávnem psal (nevím, jestli v tomhle vláknu), obsáhlost zadaných cen pohonných hmot je zcela nedostačující a jsem přesvědčen, že je to zaviněno z velké části i poměrně složitým zadáváním cen.

Člověk, který nechodí na fórum (a věřím, že takových je 95%) a je zvyklý leda sem tam píchnout do mapy zácpu si doteď může myslet, že ceny se zadávají z nějaké centrály a ne cestou uživatelů. Od té doby, co bylo zadávání cen zaktivováno, jsem vyjel z Prahy čtyřikrát, pokaždé jiným směrem - Liberec, Jičín, Kutná Hora, Chomutov. Po opuštění Prahy jsem se nesetkal nikde - mimo některých dálničních pump, které jsou z hlediska smyslu fíčury, tedy úspory peněz, naprosto nanic - se zadanými cenami. Pochybuju přitom, že by po těchto celkem frekventovaných směrech wazeři nejezdili. Prostě to jen nevědí.

Líbilo by se mi, kdyby Waze upoutal řidičovu pozornost automaticky při přiblížení se k benzínce stejně jako při přiblížení se k radaru, nějaká zvuková hláška a vyskočivší tabulka, kde by byly vidět ceny v programu k porovnání s realitou. v případě aktuálnosti cen by se tabulka po třeba 10 sekundách sama ztratila a jen tím průjezdem by byla potvrzena aktuálnost. V případě nutné opravy by se mohl řidič jedním klikem (což je podle mě stěžejní) dostat do žádané položky k opravě a po opravě by tabulka opět sama zmizela po 5 - 10 sekundách. To automatické zmizení po potvrzení změněné ceny považuju za nejdůležitější, maximálně mě vytáčí nutnost čekat potvrzení změny bez možnosti návratu do mapy a pak ještě hledat ten titěrný křížek v pravém horním rohu k vyskočení z tabulky...

Nevíte, zda se v tomto směru něco chystá?
Pernstein
Posts: 278
Has thanked: 23 times
Been thanked: 30 times
Send a message

Post by MagicOfLA
No ja osobne som tú zmenenú funkcionalitu v novej bete privítal - zatvára sa krížikom (ok rozhodne musí byť väčší) na dvakrát. Prvé zavrie ceny, druhé zoznam benzínok. Takto updatnem v úplnom kľude obidve strany cesty i za jazdy.

Samozrejme keď je len jedna benzínka (čo je väčšinou), timeout zatvorenie by bolo fajn wtz...
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1312
Has thanked: 82 times
Been thanked: 178 times
Send a message

Post by MagicOfLA
Bajzik268 wrote:Myslím že pridať ku segmentovaniu max. povolenú rýchlosť pri editovaní by nebol problém pre kóderov Waze, dokonca som niekde tú funkcionalitu v testovaní alebo v US videl, alebo sa mi to iba snívalo :D
Jj trivialna funkcia, rovnako ako toll road. Asi v Izraeli ziaden speeding nepoznaju, tak ju nepokladaju za potrebnu ;)
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1312
Has thanked: 82 times
Been thanked: 178 times
Send a message

Post by MagicOfLA
GinBook wrote:
MagicOfLA wrote:
GinBook wrote:Mě by stačilo málo.

Máš pocit, že ťa tu je moc? ;)
Tak ted jsem toto nějak nepochopil....
Z toho si nič nerob. Ja som po príchode do Čiech musel absolvovať kurz spisovnej češtiny a hlavne pravopisu; odvtedy si uťahujem a opravujem, kde len môžem ;-).

Mě = 2. (príp. 4.) pád. Už pochopil? :-)
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1312
Has thanked: 82 times
Been thanked: 178 times
Send a message

Post by MagicOfLA
GinBook wrote:Mě by stačilo málo.

Máš pocit, že ťa tu je moc? ;)
GinBook wrote:
-Výmaz jednopísmenkových dědin a nesmyslů co jsme vytvořili v názvech.(proč se rovnou nezakáže název o jednom písmenku?)
Lebo existuje napr. obec Å.
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1312
Has thanked: 82 times
Been thanked: 178 times
Send a message

Post by hrbot
GinBook wrote:Výsledek stejný. Vesele edituju, přihlášený jsem, ale forum se tváří po caa 20 minutách jako odhlášený. Takze kliknout na logout. Naběhne stránka na přihlášení a po znovupřihlášení se to naštěstí vrací do našeho fora. Otestováno na obouch serverech a 2ou prohlížečích.
A jak se přihlašuješ? Přes odkaz login nahoře v rohu nebo přes phpBB formulář (např. při kliknutí na NewTopic když)?
"Wazovské" přihlašování přes odkaz v rohu mě taky odhlašuje, ale "nativní" phpBB přihlášení drží... (je teda potřeba zaškrtnout Log me on automatically each visit, ale to je asi jasný)
hrbot
Area Manager
Area Manager
Posts: 78
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by guri211
Suhlasim s nazormi.

Osobne narozdiel od vacsiny ostatnych Champs som za funkcionalitu MPR, ale musim im dat za pravdu.

Ked bude poriadne fungovat core funkcionalita ako napr. PRESNE vyhladavanie, t.j. ulice a cisla domov ma dovedu priamo pred dom, "billa" mi vrati okolite billy aj s adresami a naviguje ma to na parkovisko (a nie na rampu kde vykladaju pecivo), potom mozeme pridavat nove vymysly.
guri211
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1725
Has thanked: 538 times
Been thanked: 382 times
Send a message
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia