Gas Prices feature is now live in Czech Republic

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Mon Feb 18, 2013 9:15 am

V klientu je zde https://world.waze.com/editor/?zoom=7&lat=50.73434&lon=15.27094&layers=BFTFFTTTFTTFTTTTTTTTTFT benzínka AC Petrol, ale v editoru není, navíc mi přijde i jiný tvar té parking lot road. Kde teda klient ty data bere? Nerad bych to zadal znova a nějak dubloval.
wazz
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby pleswi » Sat Feb 09, 2013 12:03 pm

Tak to je zvlastni, asi se v nejakou dobu pri vytvoreni GS bez brandu neco neulozilo spravne, pak to mozna opravili, ale u vytvorenych GS uz to nezmenili. Takze staci preulozit fajn :) Vsechny meli zatim spolecne fakt jen chybejici brand. Hlavne, ze se to da rychle opravit.
pleswi
 
Posts: 230
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:35 pm
Location: Liberec - Semily - Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Fri Feb 08, 2013 9:24 pm

na zaklade uvedeneho sa domnievam:
1. zaznam v DB benziniek vznikne po ulozeni landmarku vo WME
ano, okamzite, neni nutne cekat na update mapy
2. niekedy sa to nepodari na prvy pokus (ako sme si snad uz zvykli aj pri inych veciach)
3. ak sa ladmark zmaze, GS zaznam zostane (co je zle, ale testovat to na ostrych datach nechcem)
zatim vzdy se smazal i v DB benzinek, naposledy dneska
4. ak sa landmark prekategorizuje, GS zaznam zostane (rovnako to skusat radsej nebudem)
radeji take zkouset nebudu :-)
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4063
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1227 times
Been thanked: 957 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby porubcan » Fri Feb 08, 2013 9:16 pm

mam take podozrenie, ze databaza benziniek sa zvlastnym a nie uplne spolahlivym sposobom aktualizuje z databazy landmarkov. a tento pripad ma v tom len utvrdzuje.
zatial zaznamenane boli taketo anomalie:
1. 2 duplicitne GS vo vyhladavani a v reportovani cien, pricom v mape je iba 1
2. v GS vyhladavani a reportovani cien je aj polozka s menom landmarku, ktory aktualne nie je GS (ale Other)
3. tieto CZ pripady, ktore su celkom pocetne (asi ste vyrabali tie ladmarky prilis rychlo a DB benziniek ich nestihala absorbovat :lol: )

prve dva som uz hlasil Orimu.

na zaklade uvedeneho sa domnievam:
1. zaznam v DB benziniek vznikne po ulozeni landmarku vo WME
2. niekedy sa to nepodari na prvy pokus (ako sme si snad uz zvykli aj pri inych veciach)
3. ak sa ladmark zmaze, GS zaznam zostane (co je zle, ale testovat to na ostrych datach nechcem)
4. ak sa landmark prekategorizuje, GS zaznam zostane (rovnako to skusat radsej nebudem)
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5978
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 750 times
Been thanked: 1692 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Fri Feb 08, 2013 8:50 pm

pleswi wrote:Tak jsem našel další benzínku. Tahle mrska.
S ostatními má to samé společné - chybějící brand jinak nic stejného. Screen z app, že to fakt nejde


Je to zajimave, jakmile jsem vyplnil udaje, tak to hned funguje spravne.

Zkusil jsem zalozit benzinku bez jakehokoli udaje a ceny sli zadat bez problemu. Mozna ji stacilo jen preulozit, protoze jsem u benzinky v Lomnici smazal udaje a ceny uz fungovali.
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4063
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1227 times
Been thanked: 957 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby pleswi » Fri Feb 08, 2013 1:49 pm

Tak jsem našel další benzínku. Tahle mrska.
S ostatními má to samé společné - chybějící brand jinak nic stejného. Screen z app, že to fakt nejde
[ img ]
pleswi
 
Posts: 230
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:35 pm
Location: Liberec - Semily - Pardubice
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Feb 07, 2013 4:28 pm

Jo, jenže už neodfiltruješ, když někdo zadá 28,5 místo 38,5 a to by těch 10% podchytilo, včetně těch 3,5. Jde hlavně o to, aby tam nebyly špatné ceny. Je úplně jedno, jestli tam bude 28,5 nebo 3,5, obojí je nesmysl a pro řidiče stejně neužitečná informace. Dokonce těch 28,5 je horších, protože na to by mohl někdo i skočit a jet tam, u těch 3,5 je každému jasné, že to je překlep. Prostě další věc, o kterou se bude třeba starat, ročně aktualizovat limity atd. Proč to dělat jednoduše, že.
wazz
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Thu Feb 07, 2013 4:02 pm

Jo, kdyby ceny davali do dvou rad vetsim pismem, bylo by to snazsi. Ale tech velkych limitu bych se nebal. jde hlavne o odfiltrovani, kdyz nekdo chybne zada 3,50 misto 35,00.
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1746
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 121 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Feb 07, 2013 3:53 pm

No nevím, jestli zase Waze nedělá blbost. Když se dá velký rozsah, nebude to kontrola zadávání a když malý, nemusíme se do toho vejít a s přístupem HQ než to upraví tak budeme měsíc bez cen. Asi lepší by bylo, kdyby při změně ceny o více jak 10% vyskočilo okno s upozorněním a nutností to ještě potvrdit. A vůbec nejlepší, kdyby k tomu konečně upravili dialog, aby ty ceny nebyly tím pidi písmem.
wazz
 
Posts: 158
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby fotrik » Thu Feb 07, 2013 1:37 pm

pleswi wrote:Benzinky jsem opravil, ale tuším o další kde to nebude fungovat dám to sem až to overim. Jinak ty benzinky byly v pořádku název měli velký byly dost jen brand nemeli a nešlo to

Odesláno z mého HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e pomocí Tapatalk 2

To je divne, nahod permalink. Mam vyzkousene, ze brand neni potreba a staci mit nastaveny nazev.
fotrik
Localizers
Localizers
 
Posts: 1746
Joined: Tue Oct 12, 2010 1:08 am
Location: CZ
Has thanked: 111 times
Been thanked: 121 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users