Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Image Image

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Sat Feb 02, 2013 9:15 am

Zobrazí se, když zastavis přímo na landmarku benzinky. Spendlik by pomohl, to je jasné.
Zaráží mě, ze o nove požadované funkcionalite neni ani zmínka.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Sat Feb 02, 2013 6:11 am

Zaregistroval jsem, ze v nové betě 3.5.99.904 na benzince vyskočí okno s požadavkem na aktualizaci cen. Sice ještě nenatáhne aktuální ceny, ale i tak se mi to líbí.
Psali o tom někde?
Image
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Fri Jan 11, 2013 3:10 pm

Mám pro vás dobrou zprávu. Diesel i natural95 v Praze funguje. Můžete vesele zadávat ceny.

Kdyby někoho zajímalo čím to bylo, tak stačilo smazat ceny 3,52 a podobné. Jakmile byly všechny smazány, přestal být problém.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Re: Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Tue Jan 08, 2013 8:59 pm

hnupik wrote:
vitj wrote:Posles na ni permalink, aby to mohl otestovat i nekdo jiný?


Tech cerpacek je nekolik, tady jsou permalinky. Nejde mi zadat nic.
https://world.waze.com/editor/?lon=14.4 ... rks=166282
https://world.waze.com/editor/?lon=14.5 ... rks=166282
https://world.waze.com/editor/?lon=14.5 ... rks=166282 (ani jedna)
https://world.waze.com/editor/?lon=14.4 ... rks=166282 (ani jedna)

Jen me prekvapuje ze u nekterych vidim zadane ceny od jinych uzivatelu...


Ten prvni link je bez problemu (lze zadavat), druhy je v oblasti, kde nejde diesel ani natural95 a posledni dva jsou v oblasti, kde nejde zadavat diesel.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Tue Jan 08, 2013 6:43 pm

MagicOfLA wrote:V každom prípade nejde o problém čisto nafty, viem minimálne 2 benzínky, kde nezadám ani čisto 95ku...

M.

Ano, je to tak. Jsou to pumpy v jižní části obdelniku. Akorat už jsem neměl čas a silu abych lokalizoval dalsi "obdélník" kde je tento problém.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Re: Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Tue Jan 08, 2013 6:40 pm

hnupik wrote:
MagicOfLA wrote:Vždyť tady o tom už dobrý týden mluvíme, Mlho. :)

Otázka je, či to Ori číta...

M.

Já jsem to tu četl ale pochopil jsem že to nejde jen někde. Jenže já jsem i po nějakém hledání našel pumpu kde jsou ceny zadané, ale já nejsem schopen je ani aktualizovat stejnou cenou a tím pádem nevím jestli to není nějaký problem jen u mě. :(

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2

Posles na ni permalink, aby to mohl otestovat i nekdo jiný?
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Jan 07, 2013 9:14 pm

fotrik wrote:vitj: Please try to add GPS coordinates of the polygon. I hope that Ori still reads the forum.

Inserted to previous post.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Jan 07, 2013 8:56 pm

Po chvíli testování jsem přišel na několik věcí:
1) Benzinky se přidávají online. Okamžitě po přidání do mapy a uložení se dá benzinka na mobilu vyhledat a také nastavit cena.
2) Na screenshotu je obdélník v kterém nelze zadat cenu dieselu.
3) Přibližně ve spodní části obdélníku nejde nastavit také cena natural95, zatím jsem netestoval přesné hranice.

Zkuste si vytvořit benzinku kdekoli uvnitř a uvidíte, že nepůjde nastavit cena dieselu. Mimo tento obdélník není problém. Lze to testovat okamžitě po uložení jak vyplývá z bodu 1.

Problém musí vyřešit Waze HQ, bohužel jiná cesta není.

I came to test a few things:
1) Gas Stations are added online. Immediately after adding to the map you can save and on your cell phone look up Gas Station and also set price.
2) On the screenshot is a rectangle in which you can not set the price of diesel.
3) Around the bottom of the rectangle is not possible also set the price ofnatural95, so far I have not tested the exact boundaries.

Try creating a gas station anywhere inside of rectangle and you will see that it will not set the price of diesel. Outside this rectangle is not a problem. This can be tested immediately after the save as stated in point 1.

Coordinates of rectangle (approximate location):
left upper corner 50,1591, 14,479
right bottom corner 49,9616, 14,637


The problem must be solved by Waze HQ, unfortunately not exist other way.
Attachments
Screenshot_2013-01-07-21-23-47.jpg
Screenshot_2013-01-07-21-23-47.jpg (68.97 KiB) Viewed 584 times
Last edited by vitj on Mon Jan 07, 2013 9:13 pm, edited 2 times in total.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Jan 07, 2013 6:40 pm

tex232 wrote:
fotrik wrote:
tex232 wrote:[quote="jakudo"]jo, tak to nevim. Nepamatuji si, která přesně to byla (jel jsem cca 40 km po pražském okruhu a jižní spojce). Každopádně jsem to opravil a šlo to v pohodě

Prošel jsem pumpy na pražské okruhu a jižní spojce v všude kde to nebylo jsem dal Praha a Czech republic

A ted cekat na dalsi aktualizaci...

Třeba to tím není...[/quote]
Kontroloval jsem, ze jsou nefunkční pumpy, kde to bylo v pořádku i opačně. Spis to vypadá na území na kterém je tento problém.
Když nepomohlo ani smazat a opět benzinku vytvorit, tak mi to přijde na nějaký problém v databázi nebo nastavení.
Také je možné, ze někdo testoval před spustenim benzinek a část území se nastavila dle jeho domácí země.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Jan 07, 2013 10:23 am

I test on this Gas Station to delete and add new, situation was no changed, even new Gas Station use same prices of natural95 as gas Station before.

https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... ks=1600517
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users