Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Image Image

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Jan 03, 2013 10:01 am

vargosz wrote:Mám pocit, že to funguje tak, že pokud ještě na benzínce nebyla cena nikdy zadána, tak po první editaci klient poděkuje, napíše že ti posílá 8 bodů, ale ceny do klienta nezobrazí. Ukáže je až poté co někdo další ty ceny opět doplní a tím "ověří" že jsou OK. Můžeš je napodruhé doplnit i sám, ale ne ihned, to nejde, mám vyzkoušené, že druhý den už je bere a ihned zobrazí...

Dnes se mi poprvé podařilo zadat ceny (zkoušel jsem jen benzín) na 2 pumpách, na kterých se podle mě určitě ještě nezadávalo. Dostal jsem 8 bodů, ceny v klientu se objevily hned (v aktualizaci cen i v hledání přes "Palivo"). Mohl jsem cenu i sám sobě "potvrdit" a to hned (minutu poté), ale zobrazovalo se to i předtím.

Chyby: při zobrazení paliva na mapě se mi podařilo otáčením/zoomem dosáhnout toho, že vlaječky zmizely a už se neobjevily (až po skoku na výpis a zpět na mapu). Spolehlivě toho lze dosáhnout i tak, že kliknu na nějakou vlaječku pumpy v mapě a pak 2x vedle. Trochu mi vadí (vím, je to prkotina) to "KC", tahá to hrozně za oči, prosím opravu na "Kč"

Přání: možnost nechat si zobrazovat pumpy v mapě (nastavení / nastavení zobrazení / zobrazit na mapě / pumpy), kdybych si mohl vymýšlet, tak ještě rozdělit na pumpy bez ceny a pumpy se zadanou cenou.
wazz
 
Posts: 316
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Dec 28, 2012 5:07 pm

Ceny zadat nejdou (dnes několik pokusů) a nabídka "Palivo" mi najde i pumpy, které se nezobrazují v mapě a vesele ignoruje některé, které v mapě jsou a jsou mnohem blíže. (Ne)chtěl bych vidět ten algoritmus a/nebo bordel v datech. Snad si to brzo sedne, ještě že jsem o novince neřekl známým, zas by je ta zkušenost na rok odehnala.
wazz
 
Posts: 316
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Dec 27, 2012 10:29 pm

fotrik wrote:Posli permalink z mapy, kde se ti nezobrazuje. Problem muze byt, ze nezobrazena benzinka nema nastaveny Brand.

Tato Shellka se nezobrazuje, brand nastavený má. Tato Shellka se zobrazuje a přijde mi vyplněná úplně stejně. Tato pumpa se nezobrazuje, brand nemá. Adresu jsem tam zkusmo dal dnes jako test, jestli to něčemu pomůže.
wazz
 
Posts: 316
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Dec 27, 2012 5:28 pm

Jo v Androidu to jde přes FakeGPS, právě jsem to zkoušel. V iOS netuším.

Mám problém, že se mi v klientu nezobrazuje spousta čerpaček a přitom zakreslené jsou. Třeba v Jablonci n. N. jsou 2 Shellky, jedna se zobrazuje, druhá ne. Vyhledání je ale najde. Mapu jsem v klientu aktualizoval. Při pokusu zadat ceny mi jí to nenabídlo, i když jsem tam přímo byl, za 5 min už jo, tak nevím, jestli to blbne, nebo teprve nějak nabíhá.
wazz
 
Posts: 316
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Feb 18, 2013 4:24 pm

Ja uz jsem ji preulozil driv. Je dohledatelna a cena lze zadat. Nemohl jsem to napsat hned, protoze jsem se neprihlasil do fora.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Fri Feb 08, 2013 9:24 pm

na zaklade uvedeneho sa domnievam:
1. zaznam v DB benziniek vznikne po ulozeni landmarku vo WME
ano, okamzite, neni nutne cekat na update mapy
2. niekedy sa to nepodari na prvy pokus (ako sme si snad uz zvykli aj pri inych veciach)
3. ak sa ladmark zmaze, GS zaznam zostane (co je zle, ale testovat to na ostrych datach nechcem)
zatim vzdy se smazal i v DB benzinek, naposledy dneska
4. ak sa landmark prekategorizuje, GS zaznam zostane (rovnako to skusat radsej nebudem)
radeji take zkouset nebudu :-)
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Fri Feb 08, 2013 8:50 pm

pleswi wrote:Tak jsem našel další benzínku. Tahle mrska.
S ostatními má to samé společné - chybějící brand jinak nic stejného. Screen z app, že to fakt nejde


Je to zajimave, jakmile jsem vyplnil udaje, tak to hned funguje spravne.

Zkusil jsem zalozit benzinku bez jakehokoli udaje a ceny sli zadat bez problemu. Mozna ji stacilo jen preulozit, protoze jsem u benzinky v Lomnici smazal udaje a ceny uz fungovali.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Thu Feb 07, 2013 12:25 pm

Na LPG se limit vztahuje take? Jestli ano, tak by mel byt spodni limit 15Kč nebo jeste o trochu mene. Vrchni hranici bych mozna zaokrouhlil na 50Kč.

Edit:
Vidim, ze se to vyplnuje pro kazdy zvlast. Asi by to tedy chtelo stanovit vsechny 4 limity.
Navrhuji:
N95 28-45
Diesel 28-45
N98 30-50
LPG 12-25
Last edited by vitj on Thu Feb 07, 2013 12:31 pm, edited 1 time in total.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Thu Feb 07, 2013 12:12 pm

fotrik wrote:Copak je na prilozenem obrazku noveho? ;)
Screenshot_2013-02-07-11-20-36.png


Skvělý, dobrá práce.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Sat Feb 02, 2013 10:14 am

Při jízdě okolo to neudělá nic. Okno vyskočí jen když stojíš na landmarku. Jinak ne. Takto mi to přijde v pořádku i z hlediska bezpečnosti.
Ne všude to může zafungovat, když je landmark příliš malý nebo je posunut mimo. Další duvod je kreslit co největší.
ImageImageImageImage
CM-Czech Republic
vitj
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7909
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 1239 times
Been thanked: 962 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users