Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Moderators: Unholy, guri211, Zirland, GinBook

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby vitj » Mon Feb 18, 2013 4:24 pm

Ja uz jsem ji preulozil driv. Je dohledatelna a cena lze zadat. Nemohl jsem to napsat hned, protoze jsem se neprihlasil do fora.
ImageImage
vitj
 
Posts: 1540
Joined: Wed Oct 13, 2010 1:09 pm
Has thanked: 230 times
Been thanked: 216 times

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Dec 27, 2012 5:28 pm

Jo v Androidu to jde přes FakeGPS, právě jsem to zkoušel. V iOS netuším.

Mám problém, že se mi v klientu nezobrazuje spousta čerpaček a přitom zakreslené jsou. Třeba v Jablonci n. N. jsou 2 Shellky, jedna se zobrazuje, druhá ne. Vyhledání je ale najde. Mapu jsem v klientu aktualizoval. Při pokusu zadat ceny mi jí to nenabídlo, i když jsem tam přímo byl, za 5 min už jo, tak nevím, jestli to blbne, nebo teprve nějak nabíhá.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Dec 27, 2012 10:29 pm

fotrik wrote:Posli permalink z mapy, kde se ti nezobrazuje. Problem muze byt, ze nezobrazena benzinka nema nastaveny Brand.

Tato Shellka se nezobrazuje, brand nastavený má. Tato Shellka se zobrazuje a přijde mi vyplněná úplně stejně. Tato pumpa se nezobrazuje, brand nemá. Adresu jsem tam zkusmo dal dnes jako test, jestli to něčemu pomůže.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Dec 28, 2012 5:07 pm

Ceny zadat nejdou (dnes několik pokusů) a nabídka "Palivo" mi najde i pumpy, které se nezobrazují v mapě a vesele ignoruje některé, které v mapě jsou a jsou mnohem blíže. (Ne)chtěl bych vidět ten algoritmus a/nebo bordel v datech. Snad si to brzo sedne, ještě že jsem o novince neřekl známým, zas by je ta zkušenost na rok odehnala.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Jan 03, 2013 10:01 am

vargosz wrote:Mám pocit, že to funguje tak, že pokud ještě na benzínce nebyla cena nikdy zadána, tak po první editaci klient poděkuje, napíše že ti posílá 8 bodů, ale ceny do klienta nezobrazí. Ukáže je až poté co někdo další ty ceny opět doplní a tím "ověří" že jsou OK. Můžeš je napodruhé doplnit i sám, ale ne ihned, to nejde, mám vyzkoušené, že druhý den už je bere a ihned zobrazí...

Dnes se mi poprvé podařilo zadat ceny (zkoušel jsem jen benzín) na 2 pumpách, na kterých se podle mě určitě ještě nezadávalo. Dostal jsem 8 bodů, ceny v klientu se objevily hned (v aktualizaci cen i v hledání přes "Palivo"). Mohl jsem cenu i sám sobě "potvrdit" a to hned (minutu poté), ale zobrazovalo se to i předtím.

Chyby: při zobrazení paliva na mapě se mi podařilo otáčením/zoomem dosáhnout toho, že vlaječky zmizely a už se neobjevily (až po skoku na výpis a zpět na mapu). Spolehlivě toho lze dosáhnout i tak, že kliknu na nějakou vlaječku pumpy v mapě a pak 2x vedle. Trochu mi vadí (vím, je to prkotina) to "KC", tahá to hrozně za oči, prosím opravu na "Kč"

Přání: možnost nechat si zobrazovat pumpy v mapě (nastavení / nastavení zobrazení / zobrazit na mapě / pumpy), kdybych si mohl vymýšlet, tak ještě rozdělit na pumpy bez ceny a pumpy se zadanou cenou.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Sat Jan 05, 2013 10:13 pm

S oběma souhlas.

Zkusil jsem u jedné pumpy, která se neobjevovala v klientu a nešla vyhledat přes ceny zadat brand a už jde zadat cena (v klientu na mapě se landmark pořád neukazuje). Na pumpě kousek vedle ale brand není a ceny zadat šly od začátku (v mapě se taky neukazuje). Takže jsem pořád ještě neobjevil nějakou spolehlivou závislost.

Mohla by jít taky dělat editace pumpy (paliva, otvírací hodiny), bylo by pěkné kdyby to vědělo, že sice mám 260 km před sebou super nabídku, ale zároveň že až tam dojedu, bude už zavřeno - protože až tam na ty páry dojedu a dalších X km nebude nic, radost mít nebudu.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Jan 17, 2013 6:11 pm

Narazil jsem na takovou drobnost, že když zaktualizuji např. N95 na pumpě, kde byla zadaná cena i nafty, tak klient se tváří, že jsem zaktualizoval obojí - prostě i u nafty píše, že jsem aktualizoval já před X hodinami, přitom ta cena je třeba 8 dní stará. Pak tam někdo přijede a bude nadávat, co jsem za **, že jsem zadal cenu úplně mimo, přičemž já jí vůbec nezadal.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Thu Jan 17, 2013 7:04 pm

fotrik wrote:Ono je totiz asi neresitelne, jak zobrazovat stari aktualizace u kazdeho zvlast na prtavem displeji. A jeste to nechat ridice za jizdy cist.

V okně aktualizace možná, ale při vyhledání benzínek, když to ukazuje jen jedno palivo je to naprosto jednoduché a jen neschopnost Waze držet si info o aktualizaci pro každý druh paliva zvlášť.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Jan 18, 2013 9:06 am

LiborA wrote:nj, jenže když už jsi na benzínce, tak proč nezaktualizuješ všechno?

Protože je to přesně tak, jak píše jakudo a jak sis následně ověřil z autobusu - skutečně na benzínce jsem výjimečně. Navíc já nikdy nejsem spolujezdec, takže toho času koukat na totem mám ještě méně. Zvládám přečíst N95, zvládám si zapamatovat 4 pumpy po cestě a zadávám, jakmile zastavím. Focení není řešení, málokdy se trefíš, aby to bylo čitelné a navíc to ani nepovažuji za bezpečné. Z "konkurenční" aplikace, kde se zadává cena paliv vím, že lidi prostě zadají jen to svoje, maximálně N95+Nafta, hodně málo lidí tam ťuká i LPG, nebo naopak plynaři tam nedávají to ostatní. Ta funkce je prostě špatně implementovaná a jakékoliv chování lidí jiné než jedno konkrétní, navíc celkem nepravděpodobné a nezaručitelné, vede k nepravdivým a celou věc znehodnocujícím informacím pro uživatele. Prostě protože Waze.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Gas Prices feature is now live in Czech Republic

Postby wazz » Fri Jan 18, 2013 10:07 pm

fotrik wrote:...Hlavne kdyz je videt, jak je to stare...

To je právě to, že ta informace je (pokud nezadám opravdu všechna paliva) naprosto nespolehlivá. Vše ostatní z toho pak vychází, takže i to barvení do šedé nebude sedět - respektive šedá sedět bude, ale na to, že to je aktuální (nešedá), nebude absolutně spolehnutí.
wazz
 
Posts: 59
Joined: Sat Oct 29, 2011 6:55 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: GinBook, kanaran