Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!
Instigater
Posts: 1264
Has thanked: 11 times
Been thanked: 162 times
Send a message
Community Coordinator: Latvia
LV community: Operācija "Meži" - saraujam!
Other communities: Take the challenge! Go green! Improve map of your country and show us the progress!

Post by Olestas
Paskatījos, kā tagad izskatās latviskota versija. Nezinu vai tas atkarīgs no telefona, bet man dažas vietas izskatās slikti + vēl dažas problēmas:

1. Izvēlne/Navigēt/Aizbraukt pakaļ - redzu tekstu "izbraukt paka" - kaut kā jāsaīsina.
2. Izvēlne/Iestatījumi/Vispārēji/ - Nepieļaut ekrāna autoaizslēgšanos - normāli skan? Es vienkārši esmu pieradis pie angļu izvēlnes, īsti nezinu, vai ir ok :D
3. Izvēlne/Iestatījumi/Sociālie tīkli/ Kartes Čati - tad iekšā aprakstā iet runa par Kartes Tērzēšanu. Tad tomēr Čati vai Tērzēšana? :D
4. Izvēlne/Iestatījumi/Sociālie tīkli/ Grupas - Uznirstošie paziņojumi - uznirstošie skan labi?
5. Izvēlne/Iestatījumi/Papildus iestatījumi/Automātiski mācīties ceļus uz biežākajiem mērķiem - šis it kā nevis mācās ceļus bet gan atceras biežākus galamērķus un piedāvā braukt uz tiem automātiski. Varbūt derētu pamainīt?
6. Ziņojums/Kartes problēma - redzu tekstu "Kartes ...". Varbūt nosaukt "Kļūdas" ? Citādi nevar saprast, kas ir zem izvēlnes.
7. Ziņojums/Kartes problēma/Apraksties kartes problēmu šeit - varbūt papildināt - "Lūgums aprakstīt pēc iespējas detalizēti, lai redaktori varētu saprast problēmu... " kaut ko tādu. Citādi baigi daudz ir to bezjēdzīgo reportu. Tik jāizdomā īsu un saprotamu tekstu.
8. Ziņojums/Degvielas cenas? - redzu tekstu "Degvielas ..." - arī grūti saprast, ko nozīmē izvēlne. Varbūt "Cenas"?
9. Ziņojums/Policija/Paslēpusies - varbūt uzrakstīt kā "Fotoradars" vai "Radars" (lai ielien teksts)? Lai cilvēki liek tieši šo paziņojumu, nevis bāž visur tos fiksētos radarus no kameras izvēlnes...
10. Ziņojums/Kamera/Ātrums - šitais jāpardēvē kā "Fiksētais" vai "Fiksētā" (skat. 9. punktu).
11. Ziņojums/Kamera/Sarkanā... - vispār neko neizsaka. Cik saprotu, dažiem patīk likt pie luksoforiem :D
12. Ziņojums/Kamera/ Pirmā piezīme: jāparlabo kā "par FIKSĒTIEM fotoradariem wazeri tiek brīdināti tikai ātruma pārsniegšanas gadījumā".
13. Ziņojums/Kamera/ Otrā piezīme: jāparlabo kā "jauni FIKSĒTIE fotoradari jr jāapstiprina kartes redaktoriem. Arī Tu vari to izdarīt (nepareizā adrese, uz livemap nevar neko apstiprināt, cik es zinu) http://world.waze.com/editor" Ja nu tikai tas nav speciāli, lai līdz editoram tiktu tikai tie, kam sanāk to atrast? :D
14. Izvēlne/Iestatījumi/Ekrāna iestatījumi/Rādīt uz kartes/ - pašā lejā - laikam jābūt Konfektēm - man ir "vai vēlies apskatīt visātrāko maršrutu līdz:" :D
Olestas
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6664
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1109 times
Send a message

Post by Olestas
aigarslv, es tāpēc arī piedāvāju pamainīt tos tulkojumus uz nedaudz dziļākiem un pareizākiem skaidrojumiem, jo no Waze kaut ko sagaidīt ir grūti. Tu tik paskaties, CIK tie radari ir sabāzti visur kartē. Un kādus reportus sūta...

Un par to Maršrutu atcerēšanos funkciju - nav ko prasīt, kad man bija ieslēgta, man pie waze palaišanas mēģināja vest uz tām vietām, kur parasti braucu aptuveni tajā laikā. Ne vienmēr sakrita ar vēlamo vietu, tāpēc atslēdzu. Vairs neko nepiedāvā. Tā kā tie noteikti nav maršruti, bet galamērķi. Varbūt kāds vēl var apstiprināt.

Un tomēr Kļūdas būtu labāk nekā Kartes problēmas...
Olestas
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6664
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1109 times
Send a message

Post by Olestas
GE290, paldies par uzticību, tikai tulkošanas eksperts es gan neesmu, jo latviešu valoda nav mana primārā. Bet šo to ieteikt varu :D, ko arī esmu izdarījis.
Aigar, ko nozīmē
"lang = latviešu" ??? Neredzēju tādu tekstu arī angliskajā versijā.
Olestas
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6664
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1109 times
Send a message

Post by Olestas
Vēlreiz ierosinu apzīmēt Report/Camera/Speed - kā Fiksētais nevis Ātruma. Lai neliek tos pārvietojamā radara ar policistu vietā.
Nav svarīgi, kāds nosaukums ir oriģinālā, mums ir jāpalīdz lietotājiem izvēlēties pareizo funkciju. Un šī izvēle pašlaik ir nepareiza.
Olestas
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6664
Has thanked: 1560 times
Been thanked: 1109 times
Send a message