Waze on Blackberry Z10

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Waze on Blackberry Z10

Postby shirlig » Sat Apr 06, 2013 7:01 pm

Hi guys!

As some of you might have noticed, Waze is currently supported on Blackberry Z10 devices!

The Blackberry version was converted with the help of the Blackberry experts and is actually a porting of the Waze 3.6 Android app. It is thus designed for the Z10 touch-screen phone and not the keyboard based version. As this is the first version, there are some issues we are working with the experts to try and resolve.

The main limitations are related to the different Z10 hardware versions, whereas there are 2 early versions of the hardware (STL100-1 and STL100-2) on which the Waze porting is not working properly and a new one (STL100-3) on which Waze functions well. Having said that, there is a minimal OS version (10.0.10.648) for Waze to function properly and problems have been detected in older OS versions. OS versions are released by the different operators and as such are not under control of Waze.

Known issues (for the STL100-3 and OS 10.0.10.648 and above):
1. No scrolling enabled in the Inbox menu
2. Time on ETA bar is GMT/UTC shifted (when showing initial route screen it is correct) and so time appears in an offset (except for UK)
3. Scoreboard is not displayed
4. (Internal) GPS points are not received in time-based order (filtered in client)

All installation, crashes and voice prompts related issues seem to be linked to the STL100-1 and STL100-2 versions or OS versions lower than 10.0.10.648

A workaround which has been found to be efficient in some cases, is switching Waze to work in 2D mode map display, instead of the default 3D (this is done in the main setting menu, first setting row).

We hope you enjoy this version and will appreciate your feedback on it!
Image
shirlig
Waze Team
Waze Team
 
Posts: 1737
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:40 am
Has thanked: 40 times
Been thanked: 2118 times

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby JuanCSegura » Thu Apr 25, 2013 1:54 pm

When I red the commentaries in the aplication did not belive wht tehy say that was not working well.
If I udertood well, it works, but not in the full version.
Sorry to know that, bcause I ws expecting something according to the equipment I have.
Very desapointed.
JuanCSegura
 
Posts: 1
Joined: Thu Apr 25, 2013 10:45 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby ColinWu58 » Thu May 02, 2013 2:24 pm

I've noticed another problem: I am not able to search my contacts for an address. I've checked application permissions and Waze is allowed to access my Contacts (actually all of the permission controls for Waze are greyed out so I can not change them even if I wanted to, which is another problem).

I go into Navigate, type in a contact's name and swipe over to the contacts tab. It immediately returns with "No results found", whereas any of the other tabs at least shows an attempt to search before either returning something.

I am using Waze from Blackberry AppWorld (v 1.101.9655.0) on STL-100-3 hardware and OS 10.0.10.85
ColinWu58
 
Posts: 8
Joined: Sat Mar 16, 2013 2:39 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby gabaltis » Mon May 06, 2013 2:53 pm

great ! i just want to cheer the team for working on a bb version. I'm still using old version on my bold and i appreciate the effort even if it's only concerning Z10. Suddenly il will have a look on this z10
gabaltis
 
Posts: 9
Joined: Tue Jul 17, 2012 10:55 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby Speedyboudin » Mon May 13, 2013 1:43 pm

Any status changes on the horizon re the time issue and the contacts issue? Just wondering if an update is in the works, as I am having the same problem (ETA 4 hours off, and Waze won't search my contacts).
Speedyboudin
 
Posts: 1
Joined: Mon May 13, 2013 12:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby shmupi » Wed May 15, 2013 2:08 pm

gabaltis wrote:great ! i just want to cheer the team for working on a bb version. I'm still using old version on my bold and i appreciate the effort even if it's only concerning Z10. Suddenly il will have a look on this z10


+1
Israel Coordinator & Community Leader & GC
Country Manager : Israel , Thailand , Romania
Resolved Update Requests : 175K

Image
shmupi
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 18111
Joined: Tue Jan 06, 2009 7:16 am
Has thanked: 2918 times
Been thanked: 1015 times

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby ColinWu58 » Wed May 15, 2013 3:05 pm

Upgraded to OS 10.1 yesterday but that has not had any effect on the contact search issue. Didn't expect it to but thought I'd report it anyway.

Thanks Waze team. Really like Waze and want to help improve it.
ColinWu58
 
Posts: 8
Joined: Sat Mar 16, 2013 2:39 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby Kevin_in_Q8 » Mon May 20, 2013 3:00 pm

I have a Z10 with the latest OS updates. I get frequent freezes, usually when I start the app, that forces me to do a hard reboot on my device. I switched to 2nd mode and will see if that helps. I can send my log file if needed.
Kevin_in_Q8
 
Posts: 1
Joined: Tue May 14, 2013 8:13 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby ShvartzBerry » Wed May 29, 2013 2:52 pm

Another issue I've noticed which seems to be getting worse is Waze's ability to connect to the network.
I have an OverDrive device for Wireless Internet I use to defray my airtime usage (Waze can rack up the airtime). So I turn my Cellular Data off and rely on WiFi. Waze will then be perpetually "Searching Network." Of course, Waze is pretty useless if it can't connect to the network. Yeah, it will still give me directions but I can do that with BB Maps.
So usually I will reluctantly turn my data on and then Waze will connect. Yesterday, approaching a real serious traffic jam and needing to know which way to go, it failed me. Even with data on and I was clearly connected to the network, Waze was continually "Searching Network."
I think this product and concept is brilliant but the solution for the new BlackBerries is half-baked, at best.
ShvartzBerry
 
Posts: 1
Joined: Wed May 29, 2013 1:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Waze on Blackberry Z10

Postby ColinWu58 » Mon Jun 10, 2013 1:37 pm

@ShwartzBerry: I've had the "Searching Network" issues a few times but restarting Waze usually fixes it.
ColinWu58
 
Posts: 8
Joined: Sat Mar 16, 2013 2:39 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot]