berestovskyy wrote:Witam!
1. Punkty orientacyjny są w budowie, napisano o tym na samym początku. A na dodatek teraz w przebudowie jest cała strona internetowa Waze i na wiki nie widać nawet wszystkich obrazków

Łojejku, ale namieszali. Na
http://www.waze.com działa lepiej ale i tak przekierowuje docelowo na world. Trzeba poczekać aż skończą.
berestovskyy wrote:2. Brak miasta nie wpływa na granicy miejscowości: parkingi najczęstszej są w otoczeniu segmentów z nazwami miast i ulic. Z innej strony brak miasta oznacza, że [P] nie jest zwykłą nazwą ulicy, tak samo jak i nazwy zjazdów/wjazdów na autostrady.
A jaki jest sens nazywania takiej drogi? Według mnie droga na parkingu powinna być traktowana tak samo jak droga na stacji. W zasadzie czym się one różnią? Według mnie powinno być: zawsze oznaczone "no street", nazwa miasta podana tylko gdy jest w mieście.
Oczywiście co do wpływu masz rację.
berestovskyy wrote:3. Musimy stworzyć grupę, która by zajmowała się wprowadzeniem takich standardów, ponieważ każdy AM ma swoją opinie i nigdy się nie dogadamy.
Jestem za!
berestovskyy wrote:4. Nie jestem polish native speaker, potrzebuję chociaż podstawowego sprawdzania tego, co jest napisane na wiki.
Do usług. Daj tylko znać, że coś jest do sprawdzenia.
berestovskyy wrote:Właśnie, z powodu ostatnich dwóch punktów już dawno się nie zajmuję wiki

Ale zawsze jestem gotowy

Na m.in. ten temat mam już od jakiegoś czasu przygotowany post tylko muszę go opublikować